Suriname immer alert op komst Mexicaanse griep

2

PARAMARIBO, 7 mei – Suriname blijft alle ontwikkelingen rond de Mexicaanse griep in de gaten houden. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. De grenzen en luchthavens staan nog immer onder strenger toezicht.

Vooral reizigers uit Mexico en New York moeten door een scherpere controle. Dat gebeurt ook bij de grens met Guyana. “Alertheid is absoluut nodig, ook al weten we dat het gevaar minder wordt”, zegt Waterberg. De voorzorgsmaatregelen blijven van kracht. Ook de voorbereiding op eventualiteiten gaat onverkort door. Onder meer wordt de voorraad Tamiflu vaccins drastisch aangepast.

Nu zijn nog ruim vijfhonderd kuren beschikbaar. Binnenkort komt er een fikse aanvulling via de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, Paho. Met de voorraad zal zuinig worden omgesprongen. “Er hoeft geen reden te zijn tot paniek. Dat heeft in de wereld al tot onnodige acties geleid, zoals overbodige inname van vaccins en het slachten van varkens”, aldus Waterberg.


2 REACTIES

  1. nee heer waterberg geen paniek zoals de rest van de wereld. suriname is nooit in paniek.nederland kent ook paniek maar er zijn genoeg medicijnen voor 17 miljoen mensen en als nodig nog eens voor 30 miljoen mensen. suriname heeft 450.000 inwoners en er is maar voor 500 mensen medicijn. dus surinamers geen paniek als de varkensgriep uitbreekt in su dan zullen er nog 500 mensen in leven blijven. god zij met suriname en waterberg.


    Maak melding

  2. tuurlijk hoeft men niet onnodig in paniek te raken en allerlei zaken te doen die nog niet nodig zijn. Snapt paniekzaaier wel wat het woord paniek inhoudt ?
    ik zou u graag verwijzen naar het grote van Dale boek. Misschien dat u dan snapt wat er bedoelt wordt.Men is ALLERT in Suriname en dat zegt ook wel iets dus doe niet alsof men in Suriname aan het slapen is want dat is absurt.
    God zegene je paniekzaaier hopelijk heb jij wel succes met je paniek-gezaai.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.