Onweer in Brazilië kan overwaaien naar Suriname

2

PARAMARIBO, 7 mei – De kans is groot dat het weer drastisch omslaat de komende dagen. Dit meldt de Meteorologische Dienst. Het noodweer dat Brazilië nu teistert, zou wat van zich kunnen laten merken. In het binnenland doen de eerste tekenen zich al voor.

Nu al zijn er sporadische regenbuien die duiden op meer. “Dit is afhankelijk van de Intertropische Convergentiezone die zich momenteel boven Brazilië bevindt”, zegt meteoroloog Roel Oehlers tegenover Dagblad Suriname. Er is altijd kans dat de zone zich verplaatst richting Suriname. Dit hangt weer af van de windstromingen. Het is nu dus afwachten.

In het Noordoosten van Brazilië raakten ruim tweehonderdduizend mensen dakloos door overstromingen. Nu de eerste metingen in het binnenland een verhoogde waterstand aangeven, is het uitkijken geblazen. “Het is beslist niet uitgesloten dat ook Suriname de komende periode geteisterd wordt door zware regenbuien. Of deze ook de proporties zullen aannemen als in Brazilië, moet nog blijken”, aldus Oehlers.

2 REACTIES

  1. geen probleem; binnenkort gaat het water wel met 70 meter hoogstijgen; welke kan moet je dan op; alleen de bergen is veilig, maar die worden nu massaal kleiner gemaakt, dus suriname is dan met de helf kleiner, slaap lekker,,


    Maak melding

  2. ik zag op tv hoe hoog dat water in brazilie is sommige huizen zag je bijna niet meer , als ik het goed hebt is brazilié een welvarend land,
    zo kan je zien dat je niet tegen de natuur kan vechten. ik kan mij de discussie hier nog herinneren toen suriname aan de beurt was.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.