Impact staking Surinaamse ambtenaren neemt toe

8

PARAMARIBO, 6 mei – De gevolgen van de staking bij de douane en in het middelbaar onderwijs zijn steeds meer voelbaar. Zelfs bij de coalitie wordt dit niet onder stoelen of banken geschoven. In het parlement wordt over niets anders meer gesproken.

Het laatste debat waar de dames en heren over struikelden, ging precies om de staking. Meer dan dat is het ook niet geworden. Een oplossing zal niet direct uit die hoek komen. De hoop van studenten en bedrijfsleven is nu gevestigd op de bemiddelingspoging van president Ronald Venetiaan. Oud-minister van Onderwijs & Volksontwikkeling Harold Rusland is gevraagd een doorbraak te forceren.

De stakers lijken bereid te luisteren. “Wij willen ook een oplossing. Maar dan moet ook naar ons geluisterd worden”, zegt voorzitter Romeo van Russel van de douanebond. De eis voor behoud van speciale toelagen in het nieuwe loonsysteem, staat nog recht overeind. Intussen neemt de druk op de regering toe. Ondernemers dreigen al met schadeclaims, omdat hun voorraden slinken.

8 REACTIES

 1. Laat Front maar afstevenen op een faillissement.Als je midden in de rotzooi zit, is het soms handig dat er een currator/bewindvoerder de zaken in handen neemt.


  Maak melding

 2. Stelletje sukkels. Jullie denken dat de mensen in Suriname dom zijn he. Nee een ieder
  probeert zijn of haar belofte die gemaakt zijn in het verleden door wie dan ook op te eisen. Doen we dat niet wat denk je zelf dat er gaat gebeuren van net voor de verkiezing zullen de beloftes weer gedaan worden maar daarna gaan ze het niet meer krijgen. En dit is niet iets wat de huidige regering had belooft voor de laatste verkiezing maar de mensen die wisten dat zij niet aan de macht zouden komen, nu gaan deze zelfde mensen het gemeenschap laten denken dat het regerende
  partijen niets voor ze doen om weer wat stemmen te krijgen. Je weet wat POLITIEK
  betekent toch of niet…………..
  dus wees slim en stem bewust.
  Ga niet af op losse beloftes, en die goedkope shirts of vlaggetjes in het PAARS
  denk dus goed na nu nog het kan

  TANG BOENG


  Maak melding

 3. @3. Staken is een middel om een standpunt te verdedigen, een doorbraak of in iedergeval een voor beide partijen bevredigende onderhandelingsuitgangspunt te creeren.

  als je politiek bedrijft is het zo logisch als een klontje boter dat je moet weten wat je met je mond uitspreekt,want je wordt afgerekend als je niet kan verantwoorden wat je doet, hebt gedaan of waarom je zaken hebt nagelaten.
  Doe je dat niet mag ik met welke achtergrond dan ook meedingen middels eeeeerlijke verkiezingen naar het machtscentrum.Wrang is het dat paars zoals je ons noemt, na 27 jaar onberecht weer fris dingt naar het machtscentrum.27 jaar niet kunnen op pakken, en nu afgeven op ons paarse vlaggen,petten,T-shirts is laf en klinkt als een angstige kreet.Omdat paars weet hoe scheve zaken eruit zien, zijn de paarsen gekoeioneerd en toch geeft @3 paars de schuld. Stem op je front hoe wrang ook wij moeten in en na 2010 toch met iedereen samenwerken in het machtscentrum en niemand 27 jaar koeioneren. Dat is transparantie.met de nieuwe wereld kan Paars niet meer stelen en front is de laaste dievenregering in dit tijdperk van ruim 300 jaar geleden begonnen.
  Wij weten dat al 29 jaar dat fouten maken gevolg is van vele oorzaken.

  Op elke deksel past een pot,op de fajawatra patoe van PAARS past het volksdeksel.Je geeft de indruk niet echt politiek minded te zijn.éénpartijenstelsel


  Maak melding

 4. arbeidsintensiever,

  Er zijn genoeg banen in holland doe je ogen open en vind vollop vacatures probeer desnoods via uitzendbureau een baan te vinden.
  heel veel succes volgende keer hoop ik je te mogen feliciteren.

  prettige dag


  Maak melding

 5. sommigen leven nog in de revo tijd ze zijn vergeten dat er nu een adere tijd is .ik pik een paar zinnen uit sommigen hun dom gelul,als je politiek bedrijf is het logisch als een klontje dat je moet weten wat je met jou mond uitspreekt, want je word afgerekend als je niet kan verantwoorden wat je doet, hebt gedaan of waarom je zaken hebt nagelaten en dan maakt iemand zijn achtergrond niets uit .vaker zeg ik dat sommigen die hier reageren niet consequent zijn. beste lezers neem de tijd en lees wat deze man op nummer 5 schrijft.dan komt de vraag bij mij op of je deze mensen serieus moet nemen. als je alles wat bouterse op de podium en op tv hebt horen zeggen en tijdens intervieuws op een rijtje zet en nog steeds niet met hen afrekend dan ben jij gestroord gek. ik geef een paar voorbeelden mensen zijn op de vlucht doodgeschoten de revolutie is voor de armen en tegen coruptie. een gezonde land met wapens over nemen om het later beroofd van zijn moraal zijn waardigheid zijn ontschuld achter te laten en in armoede gestort economie kapot gemaakt veroordeeld voor drugs smokkel mensen martelen en vermoorden en als klap op de vuurpijl die zelfde democratie die met zoveel levens naar huis is geschoten nu gebruik van maken om weer aan de macht te komen hoe verklaar jij dit idioot op nummer 5


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.