Iamgold kan op twee oren slapen in Suriname

17

PARAMARIBO, 5 mei – Iamgold hoeft zich geen zorgen te maken over de operaties in Suriname. De mijnovereenkomst met de overheid wordt niet opengebroken. Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen ziet daar geen reden voor, ook niet nadat de mijn bij Nieuw Koffiekamp meer goud blijkt te bevatten.

De aanvankelijk berekende voorraden zijn beduidend minder. Volgens het Canadese bedrijf blijken er tienduizenden kilo’s meer in de mijn te zitten. De overeenkomst zal desondanks niet worden opengebroken. “We hebben de overeenkomst bekeken. Volgens deskundigen is het een goede. We moeten ook kijken naar de investeringen van het bedrijf en wat de staat er aan overhoudt”, zegt Rusland.

Critici vinden dat Suriname bij de neus genomen wordt. De goede prijs voor goud op de markt zou nieuwe onderhandelingen moeten inspireren. Volgens Rusland is de overeenkomst zo slecht nog niet. ”Als we kijken naar 2008 heeft de staat netto ruim vijftig miljoen dollar ontvangen. Ik verwacht dit jaar niet minder, vooral daar de goudprijs stijgt. We moeten het totale plaatje bekijken.”

17 REACTIES

 1. Netto vijftig miljoen is niet bar veel vergeleken bij de honderden miljoenen die IAM gold overhoud. Iam gold is één van de grote goodspelers op de wereld markt.
  Suriname loopt zelf invoerrechten mis door het contract daar alles wordt binnengehaald door IAM gold.
  Ik vind dat de overeenkomst moet worden herzien en sprake moet zijn van een uit te keren bedrag bij het meer opgraven van goud in een periode van 2 jaar.


  Maak melding

 2. Een kinderhand is snel gevuld.
  50.000.000 lijkt veel, maar in verhouding met hetgeen Iam Gold er aan over houdt is dit slechts een schijntje.
  Hoeveel van de winst van Iam Gold wordt in Suriname geïnvesteerd?

  Of gaat de hele winst naar het moederbedrijf in Canada.

  Welke geheime afspraken zijn hier gemaakt?
  Of wie en hoe worden hier gechanteerd?
  Of wie heeft hoeveel smeergeld ontvangen?

  Vragen die op een antwoord wachten.

  Waarom met 50.000.000 genoegen nemen als we 500.000.000 kunnen ontvangen?

  Deze situatie vereist een nader onafhankelijk onderzoek.

  Mijn gevoel zegt mij dat er veel meer aan de hand is.


  Maak melding

 3. rusland je bent te dom om minister te zijn; je hebt onder de tafel je land verkocht aan de canadezen; als ik achterkomt hoeveel jij gekregen hebt, dan ben je nog niet jarig, ik weet dat je wat gekregen hebt van rose belt goldmines, en zoo verkoop je je land aan het buitenland..en zo hebben jullie allen gedaan met suriname…


  Maak melding

 4. Gilds gaat veel kritiek kregen door deze lakse houding en terecht!
  Suriname laat zich anno 2009!?! dus nog steeds uitbuiten en het is een bewuste beleid!

  Terwijl in de rest v. Zuid-Amerika een revolutie c.q beweging gaande is m.b.t. uitbuiting door met name buitenlandse firma’s gaat deze stilletjes aan Suriname voorbij!


  Maak melding

 5. ze hebben tjoekoe genomen toch, daarom stuurde men het nationale leger naar die jongens van koffiekamp,en Defensie en HI vallen beiden onder de ministeries van spa . het is gewoon mafia praktijken tenkoste van de rest van de Surinaamse bevolking, maar ieder krijgt zijn verdiende loon kijk maar naar Gilds , hij moet straks in de bak..


  Maak melding

 6. Iamgold kan op twee oren slapen in Suriname.

  En de bevolking blijft pinaren…. pinaren als honden grote dank….dank aan die domkoppen FRONT…FRONT IS ECHT DOM SU is een gezegend LAND …maar met wat …DOM KOPPEN FRONT.


  Maak melding

 7. men heeft niks geleerd van de uitbuiting van suralco en billinton. Het gaat bij mijnbouw niet alleen om de winst in bar geld, maar de investering in kennis en kunde zodat surinamers op termijn zelf een mijn kunnen exploiteren. Maar deze koebeesten denken nog niet zo ver. Waarom stuurt men geen surinamers naar bijvoorbeeld zuid-afrika waar ze op alle takken van de mijnbouwkunde kunnen worden opgeleid? We hebben immers toch een ambassade daar?


  Maak melding

 8. “Iamgold kan op twee oren slapen in Suriname”

  Sommige Front mini-sters en toppers ook!!!!!

  Stelletje boeven en achterlijk parasieten.


  Maak melding

 9. I AM GOLD kan op 2 oren slapen en dat is letterlijk. De surinaamse vergeet dat dit bedrijf de grootste goudmijn bedrijf ter wereld is dankzij de goudmijn in suriname.
  Ik zou de regering zeggen ga eens GOOGLEN dan weet je wat meer.
  IBO


  Maak melding

 10. IAMGOLD kan op 2 oren slapen.

  Dat doet de regering Venetiaan al jarenlang. Hopelijk dondert Bouterse deze hele deal de prullenbak in.Maar die kans is erg klein want ook hij wilt eten.

  Landverraders zijn het allemaal.


  Maak melding

 11. Ik reageer niet eens meer op dit soort berichten, we hebben toch China om een paar miljoentjes van te lenen. De vette kluif is niet voor ons maar voor anderen. Kruimels is wat we nodig hebben…

  Men moet niet vergeten dat verkwanselen van GEMEENSCHAPPELIJK BEZIT in andere landen zeer zwaar gestraft wordt, ZELFVERIJKING ook.


  Maak melding

 12. surinamers slapen altijd op twee oren.
  De multinationals lachen deze afrikaanse onderhandelaars uit. geef deze mensen een bord met bruine bonen en zoutvlees en je krijgt alles voor mekaar hihihihhiihihi.


  Maak melding

 13. @ 11,rari
  Bouterse wil niet meer eten en met de nieuwe wereld wordt het niet meer op prijs gesteld ongestraft te eten, dus hij kan het ook niet meer.Als aanhanger zou ik moord en brand schreeuwen.
  Weer lees ik dat front weer mensen over het hoofd heeft gezien m.n kinderen en studenten.Je had tenminste moeten eisen dat die multinational scholen bouwt voor alle kinderen in een omtrek van vele kilometers.Met zo’n multinational behoeven de kinderen niet naar de stad te komen om te studeren met alle discriminerende gevolgen van dien.Ze hebben alweer de kinderen niet gerespecteert in dat gebied,want je laat hun rijkdom door god gegeven wegdragen en het gedeelte aan geld dat over is voor het volk peuzel je zelf op als front machthebber. Dit is een misdaad jegens de kinderen in dat gebied gepleegd door front, tentijde dat de NDP geen regeermacht had en heeft.Gezondheidszorg voor alle mensen m.n de kinderen in het gebied waar de multinational zich nestelt.Waar is dat gebleven FROOOOOONNNNNNNT?Had je dat gedaan had de discussie niet zo’n eenzijdige richting aangenomen en was je onstervelijk voor je volgelingen. Je kon dan terug wijzen,maar nu heeft front niets aan het volk te wijzen,dan alleen maar een constructie om geld weg te sliuzen.STELEN,BEDRIEGEN.


  Maak melding

 14. arbeidsintensiever de kinderen/bosnegers komen naar de stad om te roven, verkrachten, en moorden!!!!!!!
  Omdat ze niet uit hun eigen iets kunnen opzetten zoals de anderen dat doen gaan ze op de rooftoer dit is een afrikaanse erfenis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.