Zwevers maken verkiezingen Suriname superspannend

60

PARAMARIBO, 30 apr – Zwevende kiezers kunnen de aanstaande parlementsverkiezingen behoorlijk spannend maken. Volgens de laatste peiling van onderzoeksbureau Idos weet ruim een kwart van de respondenten nog niet op welke partij ze zullen stemmen.

Dat geldt voor zowel Paramaribo als Wanica, waar de peilingen zijn gehouden. Voor Paramaribo houden de zwevers vijf parlementszetels vast en in Wanica twee. De Megacombinatie van ex-legerleider Bouterse zou met ruim dertig procent zeven zetels halen in de hoofdstad. Wanica zou nog eens drie zetels opleveren. Coalitiepartner Nieuw Front krijgt in Paramaribo ruim twintig procent.

Dat is goed voor vier zetels. Wanica levert met ruim dertig procent van de stemmen twee zetels op. Geen van de andere politieke partijen of combinaties zou ook maar één zetel in de wacht slepen. Het wordt voor de twee ‘super powers’ dus dingen naar de gunsten van de zwevers. Opmerkelijk is dat ruim zestig procent van de kiezers die voor het eerst naar de stembus gaan, vindt dat de regering niets noemenswaardigs heeft verricht.

60 REACTIES

 1. Het volk heeft zijn lot in eigen handen en de toekomst..

  Dus wel of geen welvaart..

  Als kiezer moet je eisen stellen aan je kandidaten..Niet zonder meer je stem uitbrengen..

  b.v. eis vooraf op papier wat zij van plan zijn te doen voor het land..en niet voor zijn/haar eigen zak..

  Eis een goed uitgebanlanceerd programma met duidelijk agenda punten..


  Maak melding

 2. Spannend? Surinaamse verkiezingen zijn nooit spannend. Waarom? Omdat het ongeacht welke partij niet uitmaakt wie er aan het roer komt. De Surinaamse politiek is een grote stilstand-van-alles-show. Volgens de eerste wet van Newton wil een lichaam dat in rust is, in rust blijven. Volledig van toepassing op de Surinaamse politiek. Verandering 0,0.


  Maak melding

 3. “Wanica levert met ruim dertig procent van de stemmen twee zetels op.”

  En hoeveel procent van de stemmen woont in het binnenland en hoeveel zetels levert dat dan op? rara??


  Maak melding

 4. Het bericht is onvolledig en onduidelijk. Als men praat over Nw. Front, bedoelt men nu Nw. Front Plus of het nw.Front. Feit is wel, dat het nw. Front over een jaar de rekening van hun arrogantie gepresenteerd zal krijgen. Als je een partij combinatie begint en je haalt in 1987, 41 zetels en in 2005 haal je 23 zetels, zou dat je wel ff aan het denken moeten zetten. Helaas is dat bij deze gasten absoluut niet het geval.


  Maak melding

 5. Opmerkelijk is dat ruim zestig procent van de kiezers die voor het eerst naar de stembus gaan, vindt dat de regering niets noemenswaardigs heeft verricht.
  Dit groep die voor het eerst gaat VOOR HET EERST naar de stembus. Reken het maar zelf uit. Ze zijn net voor de maand mei 1992 geboren. Al het ellende wat toen zich afspeelde weten zij daar niets van en het zou mij niet verbazen dat er allen maar leugens en nog maals leugen aan hun worden verteld. Zij hebben volgens mij nooit in de rij hoeven te staan voor levensmiddelen. Alles werdt voor dit groep nog gedaan door hun ouders. Als zij nu de waarheid weten rest hun maar een ding. En dat is dan bewust hun stem moeten uitbrengen, anders kunnen zij het zelfde of soortgelijke situatie meemaken wat hun ouders hebben meegemaakt nog voordat zij waren geboren.

  LAAT DEZE GROEP NOU GOED NADENKEN EN BEWUST HUN STEM UITBRENGEN.

  TANG BOENG.


  Maak melding

 6. zwevers laat je niet misleiden door megablok wil je weer in lange rijen staan om je rijst te kopen wil je weer in de rij staan om suiker te kopen je kan zeggen wat je wilt maar met front heb je geen rijen voor t kopen van je rijst toiletpapier olie zeep met bouterse en bosje heb je 1000000 gulden maar je kan er niets mee kopen denk erom geen megablok maar front.dag pinto ik meen het te goed met suriname
  Glenny


  Maak melding

 7. 30-04-2009
  De waarheid zal overwinnen, De oprechtheid zal overwinnen!
  Met GODSWIL & Gods zegen zal NDP Mega-Blok-Combinatie een Glorieuze verkiezingsoverwinning behalen!

  God zij met ons Suriname
  Hij verhef ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Volk van Suriname, landgenoten als je niet bang, lui, beroert ben om te willen werken stem dan op het Megacombinatie. Het Megacombinatie is de oplossing voor een glorieus toekomst voor jou en het welzijn, van onze kinderen en kinds kinderen, eer, glorie, rijkdom, vrede & veiligheid, eendracht & vooruitgang!.

  Doe mee, anticipeer mee, denk mee en stem op Megacombinatie en laat zien en horen tot over s’lands grenzen dat jij de wijsheid & verantwoordelijkheid in je hebt.
  Volk van Suriname, landgenoten stem voor vooruitgang, toekomst gericht op het Megacombinatie

  Met de regie, regeermandaat in handen van de Megacombinatie;
  STOP verloedering, STOP armoede, STOP werkloosheid, STOP verdeeldheid, STOP woningnood, STOP wateroverlast, STOP uitzichtloosheid, STOP buitenlandse inmenging van Surinaamse interne aangelegenheden, STOP grond roof, STOP grondstoffen- natuurlijke rijkdommen roof, STOP corruptie, STOP zelfverrijking ten koste van het volk, STOP politiek bedelen aan het buitenland, STOP Nieuw Front Plus! Megacombinatie sa miki Nieuw Front Plus, kaba nanga a fufuru fu a kondre nanga ing piepel! Stop criminaliteit, Stop normen & waarden verval! Stop kinder misbruik! Stop werkloosheid!

  Kan de Megacombinatie dit streven realiseren? nou en of!
  Zal Megacombinatie zijn beloften aan het volk nakomen, nou en of!
  Is de Megacombinatie voor & met het volk, nou en of! nou en of! nou en of!!
  De waarheid zal overwinnen! De oprechtheid zal overwinnen! Megacombinatie!

  Nanga Gado wani naga Gado zegi Megacombinatie sa wini a verkiezing stre!
  Opo kondreman oen opo!
  Sranan gron e kari oen
  Wans ope tata komopo
  Wi moe seti kondre boen
  Stre de f’stre wi no sa frede
  Gado de wi fesi man
  Eri libi te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  Sranan pipel, if ju no e frede fu wroko, yu wani fiti gi yu pikin nanga wan bun kondre yu egi sranan. Nanga if you dinki yu sa wani wan bun libi gi yu nanga yu pikin, gran pikin nanga yu kompe da na tapu Megacombinatie yu musu poti yu sting bogo-bogo. Sranan pipel yu musu tiki prati ini a verkiezing en stem massaal tappu a Megacombinatie. Da yu kan nakki tamara tapoe yu borsu nanga trots foe sori dati you abbi nanga sabi yu frantwortoe.
  Megacombinatie :Troe sa wini !Tru dinki sa wini ! Troe wortu sa wini !Troe sabi sa wini!

  P.s
  Eenheid & verbondenheid!
  .

  Volk van Suriname, stem voor de Megacombinatie,
  Volk van Suriname Megacombinatie is jou partij!

  People of Surinam, vote Megacombinatie
  People of Surinam Megacombinatie is your party!

  La nation du Surinam, de la voix Megacombinatie
  La nation du Surinam, Megacombinatie est ton parti !

  Povos de Surinam, voz, Megacombinatie
  Povos de Surinam, Megacombinatie é você partido!

  Gente de Suriname, voz Megacombinatie
  Gente de Suriname, Megacombinatie es usted partido!

  PATRIOT!


  Maak melding

 8. 30-04-2009

  De (NDP) MegaCombinatie is een (volks) partij vooral voor de mofina wan, dus de MegaCombinatie in dan natuurlijk ook jou partij m.n. de Zwevende kiezers!

  Desi Bouterse werd ± 10 jaar geleden beëdigd als lid van het Surinaamse parlement.
  Triomfantelijk riep een van die moesjes mij toe, aldus Iwan Brave: “Vanaf nu is het: geáchte lid Bouterse.
  Kort daarop werd ik verjaagd en opgejaagd door met paraplu’s bewapende oude dames, aldus Iwan Brave.

  Hoe zit het nou met de alom bekende retoriek, dat de jeugd van Suriname massaal achter de (NDP) MegaCombinatie en de voorzitter D.D.Bouterse staan alleen om dat ze de tachtiger jaren niet hebben mee gemaakt noch aan den lijve hebben onder vonden. Hoe zit het dan met de ouders c.q. oma en opa bewapend met de kennis uit 1980. Da, hoe dan. Deze drie leeftijd- generatie verschillen staan haaks tegen over elkaar, ze hebben een ding gemeen Mega Combinatie moet een nog grotere overwinning behalen/ nog grotere politieke partij van het volk worden in 2010. Neks no fout.

  Dus volgend jaar 2010 is het precies ± 10 jaar geleden dat marteleaar Desi Bouterse beëdigd werd als lid van het Surinaamse parlement. En in 2010 wordt de martelaar Desi Bouterse en de MegaCombinatie overwinnaar.

  citaten; Colin Powell: don’t push it don’t force it!
  A dream doesn’t become reality through magic; it takes sweat, determination and hard work.

  Deze citaat van Colin Powell is especially voor Coalitiepartners Nieuw Front!
  Avoid having your ego so close to your position that when your position falls, your ego goes with it.
  Don’t let your ego get too close to your position, so that if your position gets shot down, your ego doesn’t go with it.

  Don’t bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

  Great leaders are almost always great simplifiers, who can cut through argument, debate and doubt, to offer a solution everybody can understand.

  Deze citaat van Colin Powell is especially voor de Surinaamse parlementariër-volksleider ex-legerleider -D,D.Bouterse. It ain’t as bad as you think. It will look better in (2010)the morning.

  Een staatsgreep anno 2009 in republiek Suriname is passé!
  Suriname, het volk/ electoraat heeft geen staatsgreep nodig om de corrupte politici Front-Plus Coalitie te verslaan dan wel de politieke laan uit te sturen.

  Nationaal Veiligheid, Eenheid & verbondenheid staat in Suriname voor de Megacombinatie hoog in het vaandel!
  Paraatheid, Waakzaamheid, inlichtingen, orde, taakverdeling, Provocatie’s negeren, samenwerking c.q. coördinatie! We zitten aan de vooravond van een historisch, democratisch, politiek parlementaire volksrevolutie (2010) met het volk/electoraat in de front-linie!
  SRANAN SA WINI! GADO NA WI FESI, BOUTA NA WI BAKA! LETI NA FAYA BAKA !

  Saluut (D*B*C*T*Z)!

  Patriot!


  Maak melding

 9. Zwevende….dan ben jij een domoor…Front heeft geen moer waar kunnen maken….Goud weggeef prijs…zeemijlen….verloren….tjikri tjikri koning als baas DNA.

  VARKENS GRIEP…import varkens stopgezet ghi ghi ghi soso dong.

  WAAR ZWEEF.????? JE KOP GEBRUIKEN !!!!!


  Maak melding

 10. Mie gadooooooooo,DUivel,eh kies wan hartattack nono deh.In 2010 komt deze malloot zeker in een inrichting terecht,oen tek oen ai loekoe.
  MegaBlok is commingggggggg,weg met het boeventuig,de kiezer beslist,batjow nanga soutmeti neh tel moro.

  De kiezers,vooral de jonge,worden wijzer gelukkig maar.


  Maak melding

 11. Met front zijn er zaken ook goed gegaan, maar er is meer Instutitionele discriminatie (alleen mensen die elkaar herkennen).Er is meer Racisme en aanverwante intolerantie (ik ken alleen mijn eigen mensen).Er is veel gedaan door Front, maar in de achterstandswijken zijn er veel ondernemers die zwart zijn, en de lagere klassen van de bevolking van pitjes drugs voorziet. Ze betalen geen belasting. Er is veel gedaan door front en toch hebben zij bewezen de oppositie omwille van 1 man Desire Delano Bouterse te koeioneren (geen notitie nemen),betreft zaken/misstanden in SURINAME,die de oppositie aan de kaart wilde stellen.Er is veel gedaan door het front, maar er mocht nog meer gedaan worden aan sociaal-economisch-maatschappelijkverval.Marcel je hebt gelijk, de nieuwe regering stelt net als OBAMA een 100 dagenplan op samengesteld met de wensen die preoriteit hebben.OOk kunnen deelraden in het leven worden geroepen


  Maak melding

 12. Surinamers laat niemand jullie zand in de ogen strooien,kijk wat bouterse met ons land heeft gedaan kijk naar de gevolgen van zijn revolutie. in 1980 heeft hij het volk ook zoveel beloofd en niets gegeven alleen onderdrukking venedering en drugs, en het doden van zijn tegenstanders in fort zeelandia en moi wana.kiezen voor bouterse is het zelfde als zelfmoord plegen. de democratische landen zullen geen zaken meer met suriname doen ons land zal dan geisoleerd worden en overgeleverd worden aan cuba en chavez en die gaan in ruil voor hun samenwerking een totalitaire staat van suriname maken dan is gedaan met al jou democratische vrijheden die je nu hebt .bouterse weet niet wat democratie is kijk naar zijn eigen partij hij is daar de baas en de rest moet alles slikken wat hij zeg en beslist. het enige wat aan deze laffe man is veranderd is die pak wat hij draag hij heeft die militaire pak ingeruild voor nette pak maar zijn streken zijn het zelfde .iemand hier zeg dat bouterse goed is voor de toekomst en onze jeugd als mijn kinderen iemand als bouterse zien als hun voorbeeld dan zou ik mijn mislukt voelen als vader.bouters is direct veranwoordelijk voor de malaise waar ons land zich nu in bevind . hoe kan je als land iemand kiezen die een strafzaak heeft lopen voor moord op ongewapende burgers van ons land mensen die opkwamen voor het recht en de democratie zodat jullie vandaag kunnen zeggen en schrijfen wat ze willen zonder bang te zijn voor jou leven.aan al deze mensen die bouterse terug willen zeg ik, surinamers zijn moe van onderdrukking moe om in de rij staan voor hun eerste levensbehoeften. wat heel belangerijk is om te kijken naar de mensen die heel rijk zijn geworden zijn tijdens de revo en kijk ook uit welke bevolkings groep ze komen.het ergste vind ik dat die arme mensen zonder toekomst een worst voor ogen word gehouden en einde van de rit zitten zij in die zelfde SHIT of erger. die idioot op nummer 9 met zijn propaganda gelul alleen leeghoofden als nummer 9 zijn het eens met dit soort figuren.al is de leugen zo snel de waarheid zal hem achterhalen .


  Maak melding

 13. Mijn ouders en grootouders,zeggen dat de lange rijen voor levensbehoeftens ruim voor de onafhankelijkheid schering en inslag was,weten jullie nog voor spijsolie lange rijen,ben je eindelijk aan de beurt na een hele dag wachten kon je weer huiswaarts keren dit allemaal bij LIEKENSOIL aan de Domineestraat.
  Lange rijen waren er ook voor rijst,meel en suiker,DIT WAS ALLEMAAL VOOR DE STAATSGREEP.
  Dus Duivel,ga je rommel ergens anders verkopen,je schreeuwt je maar het apezuur,geen kiezer die naar je luistert.
  Als je het zo goed wilde hebben waarom ben je gevlucht uit Suriname?Misschien whawhawhaa met zo een onderkruipsel als jij was het beter gegaan met Suriname hihihihihihih
  hihiihihihihihi.

  Je begint nu al symptonen te vertonen,je wordt malende en in 2010 ben je weggo in het gekkenhuis.
  Btw zit niet hier op je luie ass,ga sparen koop een ticket en ga naar Suriname zal je zelf beleven hoe onwijs POPULAIR ,Bouterse met het MEGABLOK is althans als je,je psychopatische neigingen versneld wil hebben.
  HET IS EEN FEIT,NO ONE I RAPIT NO ONE CAN STOP MEGABLOK.

  Surinaamse volk volg uw gevoel,als jullie van deze boeven willen afkomen en kies voor degene die enkel en alleen voor jullie HET VOLK gaat.


  Maak melding

 14. @1 Marcel, dat is mooi geschreven, heel progressief en bewustmakend.Graag wil ik een tijdstermijn koppelen ala Obama 100 dagenplan.Wie slim is kan nu al huiswerk beginnen te maken,hoe ze de zorgen van een ieder maar metname de zwevende kiezers na 100 dagen meetbaar willen evalueren of eventueel gaan bijstellen.Wie gaan de toekomstige bondgenoten zijn die gaan participeren in het oplossingsgericht gaan werken.Kijk met de chinezen, brazilianen is het uit de handgelopen. Weinig participatie met de nieuwkomers chinezen. Al het klein beetje geld wordt via alle hoeken van Suriname door bondgenoten (Chinezen)die niet participeren gecollecteerd, door voedsel te verkopen dat vaak ook overtijd is. Laatstaan om over de ongeleide braziliaanse goudzoekers te spreken.Bovengenoemden zijn voorbeelden van Surinaamse regeringen/leiders die wel oplossingen aanbieden maar het volk niet van te voren vertellen hoe en met wie ze dat willen gaan bewerkstelligen.Nog meer instemmingsrechten moet de kiezer eisen.Niet meer met cijfers werken, laat me zien wat je hebt gedaan toen je mijn vertrouwen had gewonnen en ik op je heb gestemd.


  Maak melding

 15. Hoe komt het du dat het na 29 jaar nog niet gelukt is die man Bouters op te pakken, de zaak te berechten en in een goed historisch perspektief te plaatsen.Die man is niet het land uit gegaan,je hebt alle reden en alle rechten van de wereld aan je zijde om Bouterse per direkt op te pakken.En toch geven jullie de kiezers,aanhangers en sympatisanten de schuld van jullie dwaling.Geen tijd voor ruzie,want met front in de oppositie wan aiman wikie.Alleen gaan wij hun deze keer geen kans geven om te stelen, want het volk gaat ook helpen waken en bewaken.Het bijzondere aan NDP in 2010 is dat de NDP Front in de oppositie nooit zal koeioneren (geen notitie nemen). Ze zullen als waardige gesprekspartners worden aangezien,want kennis maakt macht.NDP/MEGABLOK is niet goed in ruzie maken.Je kunt zelf de uitkomst zien van ruzie maken, meer drugs,, zelf aan de body van Surinaams trots,nog meer corruptie, nog meer cassino’s, weinig tot geen goede hulpverlening tengevolge van sociaal-economisch-maatschappelijkverval,veel kinderen die moeten helpen hosselen om een bijdrage te leveren in de huishoudeconomie en opgegeven moment door het geld verdienen het belang van educatie(school) niet meer inzien en nog veel meer dat na 3 regringen front echt niet goed zijn gegeaan en verergerd zijn geworden.Du ik herhaal graag voor jou,geeft niet of je borderliner hebt,totdat je als een boomerang door je kamer slingert.


  Maak melding

 16. waarom ik de NDP aanhang is het feit dat het geen nieuwe beweging is gelukt tussen alle alom oude partijen een verfrissende inspiratie teweeg te brengen in Suriname en Nederland en stand heeft gehouden, om als partij de verkiezingen van toen en straks 2010 in te gaan.


  Maak melding

 17. @nr.9 & 11,
  Losse buik (loes-beré, buikgriep)voor 1 of 2 die hier reageren. Meteen de”80 “iets” uit de oude al lang versleten doos halen. Maar ehhh, kunnen die de citaten van de 4 sterren Generaal Colin Powell dan kunnen begrijpen, ik betwijfel het (lafoe)tekie joe eye loekoe.


  Maak melding

 18. @Pinto

  Dus zo denken jullie te winnen. De holle, lege rethoriek van Chauvinist en de stemmen die jij met pitjes van de zwerver koopt.


  Maak melding

 19. De kans dat het volgend scenario voor de verkiezingen van 2010 werkelijkheid wordt is heel groot:

  MEGA BLOK(NDP+) groeit enorm, maar niet genoeg om een meerderheid aan zetels te halen.

  NPS en VHP verliezen enorm veel stemmen, maar omdat PERTAJA LEHUR enorm groeit(de partij van SOMO is de grootste partij binnen Nieuw Front geworden in 2010), ontstaat er een patstelling: NIEUW Front en MEGA-BLOK hebben EVENVEEL ZETELS GEHAALD.

  A-combinatie is alleen de verkiezingen ingegaan en heeft in 2010 iets meer zetels gehaald t.o.v. verkiezingen 2005.

  Net als in 2005 gaan de heren van Nieuw Front aan A-combinatie vragen om ze aan een meerderheid te helpen door samen een coalitie te vormen.

  Deze keer zal A-combinatie echter het onderste uit de kan halen. De eis van A-COMBINATIE is: “RONNY BRUNSWIJK FOR PRESIDENT!”

  Omdat Pertaja Lehur de grootse is geworden binnen het Nieuw Front, eist SOMO het vice-voorzitterschap op.

  Samenvattend:
  * er komt een NIEUW-FRONT-PLUS-COALITIE;
  * RONNY BRUNWIJK wordt PRESIDENT;
  * PAUL SOMOHARDJO wordt VICE-PRESIDENT.


  Maak melding

 20. Du doet het letterlijk in zijn broek!

  Einde alle voorkeursbehandelingen. Het eigen belang spreekt daarbij alle talen, ja zelfs ook die van deze onbaatzuchtige.


  Maak melding

 21. 01-05-2009

  Zwevende kiezers wanneer jullie (sporadisch of vaak) voor zaken of vakantie op reis gaan, in het bijzonder naar Nederland, denk dan aan de mensonterende activiteiten van de Nederlandse 100% controle op de luchthaven Schiphol specifiek tegen reizigers van Surinaamse origine. Zwevende kiezers, denk aan de trauma’s die je eventueel kan oplopen tijdens de 100% controle. Met de knowlidge dat er geen overheid/ ambassadeur is die voor jou in de bres zal springen.

  Zwevende kiezers, wanneer je in het buitenland bent met name Nederland en je rechten worden geschonden, dan zul je altijd kunnen rekenen op juridische bijstand van de ambassade en zal de Surinaamse ambassadeur al zijn invloed tot het uiterst gebruikem om jou belangen te behartigen. MEGA Combinatie zal nooit zijn onderdanen in de kou laten staan

  De (NDP)Megacombinatie maakt zich ontzettend kwaad over de mensonterende activiteiten van de Nederlandse 100% controle op de luchthaven Schiphol die specifiek gericht is tegen reizigers van Surinaamse origine.
  .

  Internationaal wordt Suriname inclusief de totale Surinaamse gemeenschap door de Nederlandse autoriteiten te kijk gezet met de 100% controle op de luchthaven Schiphol tegen reizigers specifiek van Surinaamse origine en krijgt Suriname een slecht imago.

  Met een verkiezingswinst voor de Megacombinatie in 2010 wordt primair het fenomeen 100% controle zowel juridisch alsmede diplomatisch op zeer hoog niveau met prioriteit op de politieke agende gezet.
  PATRIOT!


  Maak melding

 22. wat zijn deze mensen een bizar groepje , ze hebben de beer nog niet geschoten maar verkopen nu al zijn huid .wat ik leuk vind aan ze is dat zij alles proberen om elkaar te overtreffen met hun leugens. verdonk WAS de grooste partij in nederland . wie de politieke geschiedenis van suriname kent weet dat het al jaren niet meer voorkomt dat één partij of persoon de meerderheid van de stemmen of zetels krijg. jantje de voorste op nummer 28 heeft over eigen belang jou baasje laat zien welke belangen hij belangrijker vind lands belang of zijn eigen financiéle belangen.


  Maak melding

 23. Megablok kan het maken, maar deze met Indra Djwala erbij.

  De meeste wanica-bewoners kennen haar, dus zullen zij op haar stemmen, en als op de kieslijst van Megablok voorkomt, dan heeft dus megablok die stemmen.

  Groeten,………..


  Maak melding

 24. Mijn baasje?
  Ik ben mede de baas over drie volwassen honden en drie puppies. DU mag er ook nog bij komen.

  In de natuurkunde kennen wij de verschijn-selen, drijven, zweven en zinken. DU is allang gezonken. Iedereen driekt op je en nog snap je het niet.

  Wie na banabong, a moro yu e trowe doti, a moro wi e kong fatu!


  Maak melding

 25. Volgens Du @15
  “Surinamers laat niemand jullie zand in de ogen strooien”

  Maak je niet druk Neus heeft je gehoord, de rest van het Surinaamse volk weet allang dat je niet deugt!!!!


  Maak melding

 26. De verkiezingen zouden niet spanned moeten zijn want in elke echte rechtstaat en democratie zouden de meeste front leiders nu achter tralies horen te zitten voor diefstal, corruptie, witwasserij enz. Degenen die niet in de bak zouden zitten zijn de pensioengerechtigde leeftijd allang gepasseerd, dus waar hebben we het over. Niet vergeten dat front momenteel onrechtmatig aan het bewind is.

  Advies aan megablok, ga bij elke stembureau turven, laat niets aan het toeval over want de frontdieven zijn tot alles in staat.


  Maak melding

 27. dit is precies de reaktie van iemand die een beperkte woordenschat heeft genaamd pinto.
  hahaahahah ik lig echt in een deuk van de demagoog op 29.hij is vergeten hoe herrenberg het hier deed , hij is zeker ook vergeten hoe boereveen het deed en onze ambassadeur en zijn secretaris in brazilie, niet vergeten hoe bouterse ons land als narco staat bekend heeft gemaakt . de hele megablok en de ndp bestaat uit schurken en bedriegers ik zal paar opnoemen pramessar heeft academisch ziekenhuis voor een miljoen opgelicht , alibux heeft de staat voor half miljoen opgelicht en is veroordeeld daarvoor, bosje heeft de staatskast leeggeplunderd samen met goedschalk, bouterse moet ons komen vertellen hoe hij aan die miljoenen komt. moenne met velen hectare grond abrahams niet vergeten . als de megablok aan de macht komt word het 200 % controllen , en over trauma gesproken suriname heeft die trauma van 8 dec en moi wana nog niet verwerkt en ook niet vergeten .vertel ook aan die aanhangers dat bouterse zijn poten niet buiten suriname mag zetten omdat is veroordeeld voor drugs smokkel. en wat wij niet moeten vergeten is dat buitenlandse media een regering onderleiding van bouterse zeer kritisch zal volgen.bouterse heeft suriname in de wereld te kijk gezet en nu nog steeds.


  Maak melding

 28. @ na mi
  hou a.u.b jou grote smoel dicht over rechtstaat en democratie.
  de grooste schurken en boeven en moordenaars zitten in de ndp en zijn megablok . jij ben een echte advocaat van de duivel, van jou moeten mensen voor corruptie de bak in terecht maar wat doe je met moordenaars en mensen die met hun beleid ons land het stenen tijperk in hebben gedonderd die krijgen van jou de zoveelste kans om hun onkunde nogmaals te bewijzen .over die ezels waar ik het over hebt die van suriname zien die steen en staan en lopen met open ogen tegenaan .


  Maak melding

 29. 02-05-2009

  Zwevers, wees waakzaam! Ga hand in hand met de MegaCombinatie de strijd aan tegen norm verval in onze Surinaamse samenleving.

  Behoed zodoende onze broeders en zusters die ten prooi kunnen vallen van het casino wezen en de duivelse verleiding niet kunnen weerstaan om een gokje te willen wagen met alle traumatische gevolgen vandien.
  Met alle drama’s (gokverslavingsverschijnselen)waar een gokje wagen naar toe kan leiden.

  Geachte weledele, welgerespecteerde electoraat i.h.b. de zwevers, potentiele slachtoffers van gokverslaving, mischien bent u zelf slachtoffer geworden van gokverslaving of iemand in uw directe omgeving, door toe doen van de wildwest karakter van het casino wezen in Suriname en zogenaamde Casinowet regelgeving dat maar niet willens en wetens, met kwade wil, pure onwil van de grond kan komen.

  Het in de hand houden van het casino wezen blijkt een flinke brok te zijn voor de huidige Front-plus coalitie.
  De Front-plus coalitie slaagt er maar niet in een goede formule te willen vinden in het aan banden leggen van het uit de hand gelopen casino wezen.

  De omstreden Casinowet blijft maar hangen als voorstel en het hoogste gezag weigert zijn verantwoordelijkheid en plicht in acht te nemen jegens de Surinaamse bevolking, om de knoop door te hakkken en dit fenomeen aan banden te leggen.
  Om de Surinaamse bevolking zodoende in bescherming te nemen.

  Het ergste wat de front-plus coalitie te verwijten valt, is dat de drempel zeer laag is gesteld voor potentiele lokale bezoekers (o.a. de gewone man/vrouw met een modaal inkomen met gezin als potentieel gokverslavings slachtoffer).
  Door de uit de hand gelopen wildwest casinowezen dat de boosdoener c.q. de grootste stimulans is voor de gokverslaving kan leiden tot indirect norm verval, bandeloosheid, losbandigheid in de Surinaamse samenleving.

  Gokverslaving kan nood gedwongen leiden tot prostitutie, (zware)criminaliteit, echtscheidingen, oplichting, burnout met als gevolg verwaarlozing van arbeid, verwaarlozing van het gezin, gescheurde relaties/ familie relaties, kortom liegen en bedriegen van m.n. de potentiele slachtoffers van gokverslaving. Neem nou een voorbeeld van hotel-casino- Torarica, dat was altijd voor een select lokaal gok (elite) gezelschap, bestemd en voor de toeristen (hotelgasten) en (buitenlandse) zakenmensen.

  De Front plus coalitie is de regie kompleet kwijt van het casino wezen, door toedoen van de laagdrempeligheid van jan en alleman die aangemoedigd wordt heel gemakkelijk een gokje te gaan wagen.

  De MEGA-COMBINATIE zal zijn verantwoordelijkheid jegens de Surinaamse bevolking in het algemeen, het electoraat m.n. de zwevende kiezers niet uit de weg gaan. Het is de bedoeling dat de overheid er moet zijn om zijn burgers te allen tijden van alle gevaar, kwaad die de samenleving kunnen binnen sluipen te beschermen alsmede te behoeden.

  De Megacombinatie zal altijd zijn verantwoordelijkheid hieromtrent in acht nemen en vooral zijn plicht niet laten verzakken.
  Dus zwevers, electoraat denk na en stem wijs op de Megacombinatie voor het welzijn en prosperity van land en volk.

  Patriot!


  Maak melding

 30. Whawhawhaaaaa DUivel typt zijn vingers krom,iedere tegenstander van zijn boeventuig wordt onderhanden genomen die drol heeft geen eens door dat ie zijn vingers krom typt.
  Die zot wil doen voorkomen alsaf hij ontzettend wijs is maar lees zijn koeterwals komt men gauw tot de ontdekking dat ie geen eens de Nederlandse spelling onder de duim heeft.

  Wacht nog eff DUivel je spoed opname in het gekkenhuis,voor je behandelen tegen je NDP-Syndroom ,is in volle gang.


  Maak melding

 31. De geschiedenis zal jullie zeer kwalijk nemen.
  ik kan mij niet voorstellen hoe dom sommige surinamers kunnen zijn echt niet.de man die onze democratie in puin heeft geschoten en een ware schrik bewind heeft gevoert in suriname , om zo iemand weer in het machtcentrum van het land te willen .het gekke van dit alles is hij noemd zijn partij ndp de D van democratie maar hij heeft die zelfde democratie 29 jaren geleden naar huis geschoten om nu de grote democraat uit te hangen dan ben je in mijn ogen ongeloofwaardig en laf. geld ook voor zijn aanhangers hier op deze forum. het was één en al revo suriname zal nooit meer terug keren naar de democratie de grondwet moest zelf aangepast worden om de militairen als voorhoede van het land en zijn bevolking te maken. alle retoriek werd uit de kast gehaald om het arme volk te manipuleren en te bedriegen en wat hebben wij aan over gehouden ellende economie naar de klote onze sterke gulden in waarde gedaald en velen doden , een groep mensen die heel rijk zijn geworden en het arme deel is armer geworden. zo goed heeft bouterse en bosje voor zijn bevolking gezorgd.tijdens de regering wijdenbosch zijn er ruim 15 vergunning verleend voor het opzetten van casino´s in ons land daar kon deze regering niets meer aan veranderen .inderdaad moet een regering zijn burgers beschermen tegen goed en kwaad. maar als de regering of beter gezegd die dictator zelf het kwaad is dan klopt jou bewering niet he ?? een dictator die een ware schrik bewind voert over zijn land en volk dat is pas schokkend en 8 dec , en moi wana niet vergeten joernalisten die werden geintimideerd en gedood radio station in puin geschoten kranten mochten niet meer verschijnen moet het volk dit weer mee laten maken dan ben je in mijn ogen een grote schoft . niet alleen over plichten praten er zijn ook rechten daar hoor ik jou niets over zeggen in jou alledaagse retoriek en demagogie.de grootste criminelen oplichters en drugs dealers zitten in de ndp waar praten we over.
  Laat bouterse eerst zijn respect tonen voor land en volk en de domocratie en de grondwet , en in het openbaar zijn welgemene excuses aanbieden aan suriname en zijn bevolking voor wat hij deze vredelievende mensen heeft aangedaan .


  Maak melding

 32. Zwevers bij elkaar denk een keertje goed na wat je wilt doen en/of bereiken met je toekomst of hoe het vroeger werd gezegd van
  ZWEEF GO BOEL en dan zullen jullie merken.

  Was her waard wat je hebt gedaan.

  Tang Boeng


  Maak melding

 33. Mijn eerste leus op de bilboard:’Met NDP als leidraad,krijgen alle kinderen per direct voorrang’.N bijna 3 regeringen nw front zijn kinderen zonder droom geboren, NDP wil niet dat als deze kinderen oud zijn en sterven nog niks bereikt hebben.


  Maak melding

 34. Nw front heeft in haar afgelopen regeerperioden geen geestelijke gesprekken gevoerd met de bevolking en kent daarom niet de noden van het volk.Met NDP als leidraad: Geduld,begrip,kennis,geloof,vergeving,kracht en moed,genade,redding,het gebed,de vrede,het geluk en de vreugde voor land en volk.


  Maak melding

 35. kies bewust Srananman en vrouw! bind geen megablok vast aan je been, anders kom jij en Suriname geen centimeter vooruit. efu yu goblok tai yu srefi na megablok


  Maak melding

 36. DU ziet de bui al hangen en doet het nu al in “het broekske”. Wij verwachten dan ook steeds langere retorieken in uitgesproken dom Nederlands.


  Maak melding

 37. Du heeft veel geschreven, blijkbaar neemt hij zichzelf serieus en denkt dat weldenkende Surinamers z’n wartaal willen ontcijferen, wat een malloot. Je wordt in ieder geval zichtbaar wanhopiger, hati ede dus.


  Maak melding

 38. Oom MANe a leus tranga.Weet je wat we doen vanaf nu tot de verkiezingen 2010.We maken allemaal leuzen die worden opgepakt door onze leiders van de NDP bijvoorbeeld Drs jenny SImmons. De nieuwe onderneming die in Suriname van start is gegaan om bilboards in stad en land te plaatsen maakt voor ons mooie bilboards met onze stellingen.Ze hebben meteen werk en misschien is er ook tijdelijk werk voor onze jeugd.Omdat de regering venetiaan 27 jaar niet met het volk heeft gesproken,kan nu dankzij de NDP letterlijk gediscusieerd worden voor de bilboard, over het onderwerp dat actueel is op de bilboard.Mie kan mekie fotoe,ma joe e doe lekie joe no sabie sa na mekie fotoe en daarom joe e tekie a recht foe doe orgi.God is er maar zoals ik hier zie zijn er vele goden bijvoorbeeld du en neus de god van de haat aanbidden.Oenoe e karie JEZUS CHRISTUS ning foe djie oeng krachtie.We zullen zien wie en welke macht spiritueler hoger en opper begaaft is.Dag DU, DAG bAKARAmang,DAG nEUS.


  Maak melding

 39. Mijn derde of vierde belofte voor de bilboard:Met NDP als leidraad, ons Surinaams inlichtingendienst weer integer en in balans.


  Maak melding

 40. Ik zie het al voor me: da fa dang? baja, oeng kang taigi mie sa na inlichtingendienst?Du en Neus bedenk ideeen hoe wij op een creatieve manier ons volk nog meer bewust kunnen maken en niet dat ze de mentaliteit behouden van we zullen zien.Je hoeft niet met die nederlandse debatten te komen,want voor de sociaal zwakkeren in su is het dan weer te hoog gegrepen en gaan wij ons doel voorbij streven.Debatten laten wij voor onze leiders,waar ze publiekelijk moeten komen vertellen, over hun streven,fouten,waarom wij Bijvoorbeeld NDP niet los moeten laten.Wij leven niet zonder fouten DU en Neus? Wij leren van onze fouten en jou tegenstand is nou juist hetgeen dat ons instand houdt.Je krijgt nu de funktie als oog (ai mang) en NDP de doeners.Jou leiders moeten ook de verschillende stronterijen komen verklaren:bijvoorbeeld waarom ze Du en ik zoooooooolaaaaaaaang in de wachtkamer hebben opgesloten.27 jaar lang.Om je helpen Du aan het Boutersegriepvirus.Jenny Geerlings Simmons.Ze is nooit weggegaan uit SURINAME om Front te bekritiseren terwijl er na 27 jaar genoeg reden voor waren.Jij woont al 300 jaar in Nederland en bekritiseert omwille van 1 man Delano, Desire Bouters zeer integere mensen.nog een tablet voor Neus tegen boutersegriepvirus.Ocer.Daar worden de domme mensen die jij van onze surinamers vind bewust gemaakt om de mensen zoals jullie in de toekomst te vissen, te ontmaskeren en jullie in een goed perspektief te zetten.


  Maak melding

 41. Mijn volgende leus voor de bilboard slogan van de NDP:Met NDP als leidrdraad,Geen ruzie,maar front als aiman.

  Du,hoop dat ze jullie zaken wel op de agenda zetten van de DNA.Je weet wel volgens poldermodel.


  Maak melding

 42. Neus, DU,bakaraman en de rest op wie zouden de zwevende kiezers moeten stemmen.Libie NDP nanga BOUTRESE. we weten dat al uitgesloten voor jullie is.Maar ik mis jullie voorkeur. Lekie we klets nomo.


  Maak melding

 43. @ nummer 56
  ik vroeg mij echt af of ik wel of niet moet reageren op jou onzin, je zit zeker ook op die ACADEMYA VAN GEFRUSTREEDEN. als jij bouterse en de mensen van ndp integer noemd dan zegt dat genoeg over jou verstand vermogen,alleen domme mensen hebben een leider nodig die CV van jou leider is niet zo best hoor mulo school doorlopen, benoemd zich zelf tot hoogste baas van het leger om later tot adviseur van staat te worden benoemd door zijn sopie vriend bosje . je hoef maar een gek te hebben kijk maar naar adolf. hier dit land herdenken wij nog steeds die misdaden van die ene man. weet je wat men hier zeg nooit meer een adolf, in suriname zeggen sommige kom het weer proberen laat zien hoe je de boel weer kapot kan maken. bewust word jij nooit gezien jou manier van denken . één advies draai jou muziek en dans er lekker zelf op.


  Maak melding

 44. Neem je diploma mee in je graf,want je hebt niet geleerd heb wat dialoog inhoud.TRanga wroko na so mie ning.dag du,dag neus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.