Staking Surinaamse ambtenaren meerkoppig monster

11

PARAMARIBO, 30 apr – De staking van onder meer de douane en leraren heeft meer gevolgen dan wat in het oog springt. Volgens minister Humphrey Hildenberg van Financiën wordt daar te weinig rekening mee gehouden. Toch zal de rekening vroeg of laat worden gepresenteerd.

Nu is bij de douane bijvoorbeeld meer de import het brandpunt. De meeste goederen kunnen niet van de haven worden gehaald. Dat kan tekorten in de hand werken. Met de inkomsten voor de staat valt het wel mee. “Die zijn sowieso zeker zodra het product weer van de haven gehaald kan worden”, zegt Hildenberg. De staat zal dus in geen geval inkomsten derven.

Wat meer zorgen zou moeten baren is dat waarvoor gestaakt wordt. De stakers willen meer loon. De havens en de middelbare scholen lijken alleen weer open te gaan als hun eis wordt ingewilligd. “Iedere groep die tevreden gesteld wordt, kost meer geld. Uiteindelijk betalen wij dat als gemeenschap. Nu kan je dat nog betalen maar de vraag is of je dat volgend jaar bijvoorbeeld ook kan.”

11 REACTIES

 1. Deze regering zal in ieder geval de geschiedenis ingaan als de regering van paradoxen. Terwijl een minister aangeeft, dat de overheid enorme inkomsten zal derven, geeft een andere aan dat het wel zal meevallen. Terwijl een minister aangeeft, dat er een tekort is aan capasiteit (kader) om projecten voor te bereiden, stuurt een ander om onduidelijk redenen tientallen naar huis.


  Maak melding

 2. Sinds jaar en dag (koloniaal verleden) hebben deze gasten(NPS/VHP/VAKBOND land en volk lopen bedonderen.

  En nu moet men zaken voor het land (bevolking) in orde brengen (wij leven in een andere eeuw)…MAAR WAT KRIJGEN WIJ NU…jaja….nu… niemand weet waar EZEL(buriki) vandaan komt.

  Dit hebben wij nu te danken aan Opa Ro met zijn belazerkunde.


  Maak melding

 3. Saneren dat logge ambtenaren apparaat, en doe het met minder,zodat iedereen die overblijft “echt” aan de slag moet. Met de vrijgekomen financiéle middelen kunnen ze dan wat meer verdienen. Het overtollig deel moeten gewoon in de produktie-sector als bv. de Land- e/o Tuinbouw. Er is Land zat, enkel moet de overheid die daadwerkelijk aan de behoeftigen toewijzen en hen., indien nodig., de eerste financiele ondersteuning verlenen. Op midden lang termijn werpt dit zijn vruchten af.Als de Overheid (politiek) ze enkel als “stemvee” willen gebruiken dan circelen we alleen maar doeloos rond.Dat haast 10% van de bevolking in overheids-dienst is kan nooit goed zijn.Welke politiek durft dit aan?.


  Maak melding

 4. De politiek in- en van Suriname is altijd een meerkoppig monster geweest.

  Er heerst sinds mensenheugenis een ongezonde wantrouwen tussen (relevante)grote groeperingen in dit land.

  Elk een van hen meent namelijk het patent of primaat te hebben om Suriname als enge groep of nv’tje vooruit te kunnen stuwen.

  Wel nu,
  Zolang wij geen hechte eenheid gaan smeden kunnen wij Suri’s het wel schudden dat hier struktureel ontwikkelingsschoorsteenpijpen zullen kunnen worden gestampt uit de Surinaamse grond.

  Het devies is daarbij, “hoe kan ik hen zoveel mogelijk verdelen om de geneugten van het louter heersen te kunnen beërven”.

  Zolang dit zo blijft zullen wij een Suribakba blijven,…….helaas/boeboelaaaass!


  Maak melding

 5. Meer loon …..waarvoor??????De “dienstverlening” laat overal te wansen over…niet alleen bij de douane>maar iedereen wil meer geld voor minder werk.Het is een eeuwige klaagzang in Suriname.In plaats van dat men het overheids apparaat gaat saneren neemt men b.v. kort vóór de vorige verkiezingen 900 (negenhonderd)mensen in overheidsdienst……dat is toch barbaars???????Waar moet dat van betaald worden?????De “spoeling” wordt daardoor toch dunner???? More people more water zou de engelsman zeggen hahahaha


  Maak melding

 6. Zoals ISRIE beweert dat er nog voor de vorige verkiezing in Suriname ruim 1000 mensen in dienst werd genomen. Men zegt altijd VELE HANDEN MAAKT ZWAAR WERK LICHT maar bij deze is het letterlijk het TEGEN OVER GESTELDE vele handen maken in dit geval LICHT WERK ZWAAR . En ga maar ervan uit dat er ook bij de verkiezingen hiervoor en alle toekomstige verkiezingen er altijd mensen aangenomen zullen worden en notabene dat alles ook geautomatiseerd word en dan toch
  RA RA HOE KAN DAT. Ga je bv naar een overheids departement de burgerzaken toch zijn er nog lange rijen en het probleem is de medewerkers onderling in de weg lopen en weten zelf ook nog niet wat funktie is op de afd. en ga zo maar door. Je wordt altijd door verwezen naar een andere afd of er wordt gezegd kom op een ander dag of op een ander tijdstip. Neem een vb.van het domein
  kantoor ga je een aanvraag doen of info. vragen kunnen ze je geen antwoord op geven en dan toch moet je ze een tjoekoe geven.

  Tang Boeng


  Maak melding

 7. Geef elk stakende ambternaar een loonsverhoging van 1 miljoen, en toch over 2 maanden zullen ze weer gaan schreeuwen voor loonsverhoging. Dit is een nieuwe soort sport onwikkeling in Suriname.


  Maak melding

 8. Door loons verhoging krijgt men inflatie…(alleen in Suriname)in het verleden zaten zij elke maand meer loon te zoeken….het is nu duidelijk dat de vakbonden het land vernietigen zoniet de werknemers.

  BELAZER LIEGEN EN BEDRIEGEN TENTOP MI BOY.


  Maak melding

 9. Overal is het zo :bij onduidelijkheid gaat chaos heersen.Chaos is een middel voor onkundigen,boeven,onbeschoftigen,opperhaatdragers,opperhebzuchtigen om destabilisering te bewerkstelligen in een land.Sociaal-communisme kan alleen een totale mentaliteitsomslag teweeg brengen.


  Maak melding

 10. Al bijkans 30 jaar heb ik Nederland vaarwel gezegd om te werken voor mijn eigen land en voor mijn mensen.
  Af en toe begon ik gerust te raken dat deze plantage nu eindelijk op een land begon te lijken en herkenbaar werd op de wereldkaart.
  Maar stakingen als deze doen mij weer de moed verliezen.
  Terwijl Obama het Americaanse volk weet op te roepen samen te werken, de neuzen in een richting te plaatsen en samen offers te brengen beschikken wij over een zeer machtig leider onder de douane die de maatschappij lam weet te leggen het volk uit elkaar weet te halen en oproept tot nog meer hebzucht.
  God waak over uw mensen die van Suriname houden want zij zullen weer het slachtoffer worden.
  Cherry


  Maak melding

 11. Ook mijn hart ligt als “bakra” in Suriname.
  Jammer dat het de afgelopen 30 jaar niet is verbeterd, ik zou het graag als mijn 2de vaderland willen zien. Maar zo lang de corruptie hoogtij viert zal het wel altijd een droom blijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.