Suriname proactief tegenover varkensgriepvirus

7

PARAMARIBO, 29 apr – De autoriteiten willen zo proactief mogelijk staan tegenover alle eventualiteiten rond varkensgriep. Nu wordt druk overlegd over het afhandelen van reizigers uit Noord-Amerika. Die categorie heeft nu alle aandacht.

Als van een risico gesproken kan worden, dan is het vooral daar. “We zullen alle inkomende reizigers moeten screenen”, zegt Wim Bakker, topfunctionaris bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Hoe zal worden gescreend, is nog niet duidelijk. Toch wordt het een belangrijk instrument bij het bepalen van de aanpak. Het is nu meer tasten in het duister.

Door reizigers uit het noorden in de gaten te houden, is er hoop op meer zicht. “Het screenen gaat door totdat duidelijk is dat het virus al actief is in Suriname”, zegt Bakker. Als dat ook echt gebeurt, kan er binnen hooguit twee maanden sprake zijn van een pandemie. Bakker denkt dat dan zeker ruim een vijfde van de bevolking besmet zal raken. De import van varkens en varkensvlees is al stopgezet.

7 REACTIES

 1. Aan varkensvlees zal het niet liggen. Misschien een geboden kans om gelijk maar vegetarier te worden. Ik denk dat het effectiever is om mensen te weren die aan die griep lijden, of het virus dragen. Gewoon voor het instappen van het toestel screenen en vaststellen of men het virus draagt, zo niet dan mag je vliegen. Het is een gemuteerde virus en je moet die hebie niet in het land hebben. Al zou een klein vooraadje tamiflu in case “sh. hits the fan” een wijzere investering zijn.


  Maak melding

 2. Ik denk dat ik over moet stappen op pingometie en pakira of zijn die ook verdacht.Ik ben,maar nu was ik dol geweest op varkensvlees.Konninginnendag ga ik niet in grote menigten.Of reageer ik overdreven?


  Maak melding

 3. Wat een klakkeloos uitspraak van Meneer Wim,een toppie functionaris bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG.
  We zullen alle inkomende reizigers moeten screenen. Hoe zal worden gescreend, is nog niet duidelijk.
  Lijkt wel een verhaal van de kip en het ei.

  Als dat ook echt gebeurt, kan er binnen hooguit twee maanden sprake zijn van een pandemie. Meneertje denkt dat dan zeker ruim een vijfde van de bevolking besmet zal raken.
  En ik zie nog steeds geen actie plan ,wat een lummel .Meneertje moet nu al een vaccinatie in huis hebben en niet gaan dom zitten speculeren als een kip zonder kop.
  Het gaat hier om mensen levens ..


  Maak melding

 4. Suriname Suriname …..mi Gado ….
  Is dit domheid of naiviteit.

  we maken ons steeds weer belachelijk in de wereld.

  Suriname pro-actief ter voorkoming van besmetting ….en dus is de import van Varkensvlees gestopt.

  Ha ha ha ha ….Het heeft niets met varkensvlees te maken.

  We worden uitgelachennnnnnnnnnnnnn

  Mijn goede genade ….wie stopt dit ….we zijn een kiek


  Maak melding

 5. Over hoeveel Tamiflu beschikt Suriname? Als de meest essentiele medicijnen al moeilijk of helemaal niet te verkrijgen zijn, ben ik bang dat er geen enkele pastille Tamiflu bij de apotheken ligt. Bovendien: 10 pastilles Tamiflu kosten 79,95 EURO. Wie kan dat betalen? De rijken, die kunnen rustig slapen, de armen kunnen gewoon doodgaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.