zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDouanestaking levert Suriname flinke schade op

Douanestaking levert Suriname flinke schade op

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 apr – De staking bij de douane heeft ernstige gevolgen voor de economie. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Niet alleen derft de staat inkomsten, maar ook ondernemers voelen de terugslag. Ook dreigt er een schaarste aan producten.

De staking duurt al een week en net zolang kan niets van de haven worden gehaald. Vooral snel bedervend goed als uien en aardappelen raken op. In andere gevallen kan nog nipt worden ingegrepen. “Meel dreigde schaars te worden, omdat ondernemers door hun voorraad heen waren. We hebben de voorraad van de haven kunnen halen”, zegt Marica. Ook de export van bananen kan doorgaan.

In de meeste gevallen moeten de goederen blijven waar ze zijn. Dat betekent meer opslagkosten. “Er wordt behoorlijk schade toegebracht aan de economie. De ondernemers gaan betalen, maar uiteindelijk wordt alles verhaald op de consument”, aldus Marica. De douaniers zouden daarom alleen al weer naar de onderhandelingstafel moeten. Hun belangrijkste eis is herziening van de nieuwe loonstructuur.

opening
Fernandes Express
BODO Party

18 REACTIES
 1. Geef al die koe-beesten ontslag en laat de millitairen het werk doen..

  Deze hebben immers niks te doen in de kazerne en zo bewijzen ze het land een goede dienst..

  Arresteer al de douane figuren en leg beslag op al hun bezittingen ..

  Zodat de rechter kan onderzoeken hoe zij aan die bezittingen komen..

  Dan staken ze nooit meer van hun leven..


  Maak melding
 2. De schade voor de economie is al een feit en ook tijdens welke regering.De vraag is waar heeft suriname nog geld staan om na de staking alvast de buiken te vullen? De minister zegt dat de consument uiteindelijk de dupe gaat worden van de staking.Nu al moet er gekeken worden fa ding sma/pikien o jang tamara.Als er nog ontwikkelingshulp voorhanden is, zou ik als ik Front was levensmiddelen inkopen doen in nederland, van ons ontwikkelingsgeld bij nederlandse levensmiddelen importeurs/exporteurs.Nederland besteed dan het geld in eigen land en hoeven dan niet bang te zijn dat het geld hokus pokus gaat.Een volk dat honger gaat leiden laat zich raden wat er gaat kunnen gebeuren.We zijn niet afgegleden dit is een creatieve manier van denken, inplaats van wachten en ellende verwelkomen, om te kunnen wijzen van lokoe sa disie of disie doe.Ellende mag maar ellende moet en mag het niet makelijk hebben of krijgen om zaken makelijk kapot te maken.President vraag;”Bondgenoot wij staken,als wij er vreedzaam uitkomen, wil jij de schade met ons bekijken en willen ook aanspraakmaken op de tegoeden die zijn blijven liggen sinds de revo en 8 dec periode”.”Wil jij de situatie ook meevolgen zodat jij als bondgenoot goed geinformeerd ben waarom wij de aanvraag toegewezen willen krijgen”.Dit is geen tijd meer van wie vraagt wordt overgeslagen.


  Maak melding
 3. Dit kon natuurlijk voorkomen worden als de ministers het verschil zouden kennen tussen overleg en uitleg. Helaas merken wij ook in deze, de onvolwassenheid van de minister(s) om zaken die fout zijn gegaan te schuiven in de schoenen van de werkers, terwijl zij reeds lang ervoor waren gewaarschuwd.


  Maak melding
 4. Jammer !
  Deze mannen zijn bezig het land naar de verdoemenis te helpen.(nog dieper)
  Sommige van die lieden hebben boter op hun kop en proberen doormiddel van stakingen de zaak te draineren.Ze kunnen doen wat ze willen, er gaan toch koppen rollen. en om niet te spreken over de grote villa”s en meerdere auto”s die zij bezitten.
  We benne benieuwd !


  Maak melding
 5. Alweer die gierige beesten, luilakken bijmekaar en zakkenvullers. Het enige is elk jaar een loonverhoging anders staken. Ja zo breng de hele economie naar de klote.Geef ze geen cent verhoging of ze dit ook zolang kunnen volhouden.Staken moeten ze verbieden, ontwerp een wet waar ook gedwongen ontslagen kunnen vallen.
  Hier in nederland moeten we ook alles op proppen en keihard werken, wie heeft het makkelijk. Staken dat woord in nederland kennen we niet.


  Maak melding
 6. Deze “gasten” zijn één van de best verdieners binnen de ambtenarij. Daarnaast is het bekend dat ze haast niets meer uit zakken hoeven te halen om een “fiets”?, te kopen. Maar staken toch om de haverklap.Het begint zo zoetjes aan te vervelen met dat gedoe, vooral dat het al arme volk straks voor het gelag weer moeten betalen.Het moet op één of andere manier kunnen om die ‘gasten’ eruit te knikkeren.


  Maak melding
 7. 1.De staking duurt al een week en net zolang kan niets van de haven worden gehaald.

  2.Meel dreigde schaars te worden, omdat ondernemers door hun voorraad heen waren. We hebben de voorraad van de haven kunnen halen

  3.Ook de export van bananen kan doorgaan.

  Ik kan dit verhaal niet meer volgen .


  Maak melding
 8. Zoals een bekende Mati tegen mij zei…..Kijk en Luister noh !!! Wij hebben veel mensen rijk gemaakt.(incl. namen)

  SINDSDIEN HUIVER IK.(ik weet corruptie in de top…. kleine man stuivertje…centjes)
  Zij die rijk zijn geworden buiten nu daarom gewoon uit.


  Maak melding
 9. Ik reageer voor het eerst,omdat ik

  geen moer van al die 9 reacties snap

  Beter uitleg graag.

  Hoeft niet alle 9

  Ik reken op ten minste 1 duidelijke.

  Linda Belfor


  Maak melding
 10. Lieve,@ 10 ik krijg de indruk dat je het artikel over het hoofd heb gezien.Met het artikel is niets aan de hand,als je het alleen ter kennisneming had gelezen.Je zou je sterk moeten verdiepen in de ontwikkeling van Suriname op landelijk en wereldniveau, om te begrijpen wat er aan de hand is.Ik adviseer jou ons te volgen,hopelijk krijg je een leidraad waar je zou kunnen beginnen met onderzoek/interesse te krijgen voor de douane staking in Suriname.Daar gaat dit artikel over.Ik hoop dat ik jou heb kunnen helpen.


  Maak melding
 11. @mevr. Belfor,
  Om de reacties te begrijpen, denk ik dat u in Suriname zou moeten wonen en op de hoogte moet zijn van de wantoestanden binnen de overheid (regering) op dit moment. Zaken als corruptie, nepotisme, rassisme schijnen de laatste jaren normaal te zijn en de regeringsleiders doen gewoon niets om het tij te keren. En wat mij het meest irriteert, is dat deze “leiders” zich niet schijnen te realiseren, dat zij door dit gedrag de welvaart van ons allen in feite saboteren.
  Ik hoop dat u mijn bovenstaande uiteenzetting een beetje hebt begrepen.


  Maak melding
 12. Verjaardagen van de gemiddelde douane-beambte worden vanuit hun kofferbakken gevierd. Red, black, bleu, gold. Vor elk wat wils. Dit heb ik echt niet van horen zeggen. If you like it kun je wat leuke uurtjes beleven.


  Maak melding
 13. @mevr. Belfor,
  Maar als U in Bakra Condre kunt U ook naar een stel gefrusteerde SuriNeds zoeken. Zijn goed het kenbaar aan het lawaai.


  Maak melding
 14. eingelijk hoef suriname niet ver te zoeken hier op deze forum heb je de deskundigen die alle problemen van het land in één hand omdraai kunnen oplossen.als je naar deze mensen luisterd dan gaat alles slecht in suriname niets gaat goed armoede is troef in hun ogen , staking is een recht maar je moet niet doorschieten en het landsbelang niet onder ogen verliezen.


  Maak melding
 15. Het verloop van deze staking wordt met argus ogen gevolgd door een grote groep met het lot van landgenoten overzees begane surinamers. Deze groep stuurt zoals nu reeds bekend met enige regelmaat , paketten naar behoeftige landgenoten in suriname. Wanneer deze groep zich bedenkt en de giften staakt,dan vermoeden wij, dat er een nieuwe stroom van klagende burgers in suriname zal opstaan om hun ongenoegen jegens hun nare positie – waar zij overigens heel weinig aan kunnen veranderen – kenbaar maken. Houdt er rekening mee, dat ook deze groep groeiende is.Een veelbelovend Suriname is niet bij gerommel onder de bevolking gebaat. Nieuwe immigranten zullen ongetwijfeld dit land naar een hoger niveau tillen. Als de overheid politieke moed toont en de problemen zonder oponthoud oplost, gloort er voor dit land een veel belovende toekomst.Vergeet dat niet.


  Maak melding
 16. Voorlopig is er een equipe geland, die hier cursussen moet verzorgen tegen keiharde Euros, het liefst met attributen, die maar niet kunnen worden ingeklaard.

  Als de tijd eropzit zullen de cursisten worden gecompenseerd en onverrichterzake richting het hoge noorden weer opgezocht.

  Een gezellige boel vindt je niet wijsNeusje en domboDU?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES