Ambtenaren vestigen hoop op Surinaams staatshoofd

2

PARAMARIBO, 28 apr – Ambtenarenvakcentrale Col heeft alle hoop gevestigd op president Ronald Venetiaan. Het staatshoofd moet een oplossing brengen in het geschil over de nieuwe loonstructuur bij de overheid. Rust bij de douane en in het middelbaar onderwijs wordt nu opgehangen aan één man.

Venetiaan is daar zelf aanleiding voor. Zijn oproep tot rust en meditatie schijnt de actievoerders tot inkeer te brengen. Ook het verleden inspireert. “President Venetiaan heeft tijdens stakingen van de Douanebond vaker een doorbraak gebracht. Dat heeft hij tijdens zijn vorige termijnen steeds gedaan. Het is verwachtbaar dat hij als oud vakbondsleider met de Col om de tafel gaat”, zegt voorzitter Romeo Chin A Loi van de douanebond tegenover Dagblad Suriname.

Mogelijke onderhandelingen moeten de doorbraak brengen in het slepende conflict. Bemiddeling van vicepresident Ramdien Sardjoe heeft weinig opgeleverd. De actiedreiging is het grootst bij de douane en de leerkrachten. Venetiaan vindt dat de deur opengehouden moet worden voor elkaar. Die strohalm sorteert kennelijk effect, daar ook de bonden niet echt extreme acties schijnen voor te staan.

2 REACTIES

  1. Om de objectiviteit te bewaren is het handig een onafhankelijkepartij middels een (commissie) in te schakelen bij de onderhandelingen.Front kan nu wel vragen aan Nederland Te kijken naar het loonstructuur problmatiek.Nederland is een bondgenoot van Suriname en heeft ook veel kennis op dit gebied.Kijk naar allerlei CAO’s die met de jaren tot stand zijn gekomen.Het bewijs ligt er Nu,het huiswerk is onvoldoende gemaakt door het ministerie van onderwijs in Suriname.Meneer Venetiaan moet geholpen worden bij deze meditatiemissie.Begrijp me goed ik wil aangeven dat de minister heeft getracht de Fiso som te maken a som bing fout da joe no moes habie bigie fasie foe soekoe jepie. Bewust wordt je als je goed kijkt en wil leren hoe moeilijk ook van dit proces,zodat je kennis hebt om het weer een keer zelf te proberen. We hebben soms een vervelende trots,dat zie je in familieverband, dus kleinschalig of grootschallig op beleidsmakersniveau. Beiden gevallen zijn desasstreus als je niet met wijsheid wil handelen maar alleen met verstand.Wij willen geen stakingen met geroep van broodje brug of broodje front.


    Maak melding

  2. Ambtenaren vestigen hoop op Surinaams staatshoofd….even lachen Opa Ro…nee come up man….Opa stuurt jouw zo de verkeerde kant op.

    DUS GEWOON EEN DOMME HOOP.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.