Suriname houdt varkensgriepvirus in de gaten

2

PARAMARIBO, 27 apr – Suriname houdt alle ontwikkelingen rond het varkensgriepvirus in de gaten. Dit zegt Martelise Eersel, topfunctionaris op het ministerie van Volksgezondheid. Vooral het personenverkeer vanuit Noord-Amerika wordt extra onder de loep gehouden. Er is nauw contact met regionale autoriteiten.

Met name met de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, Paho, staan alle lijnen open. Dat moet, ook al omdat die grote hoeveelheden antivirus gereed houdt. “We rekenen op organisaties als Paho om ons bij te staan wanneer dat nodig is”, zegt Eersel in het STVS journaal. De verwachting is dan ook dat Suriname op tijd zal zijn voorzien in geval van uitbraak. Ook wordt informatie uitgewisseld.

Dat is geïntensiveerd sinds de eerste berichten over de uitbraak in Mexico. Nu ook gevallen zijn gerapporteerd in de Verenigde Staten, is voorzichtigheid geboden. “Het is geen alarmerende situatie, er is geen reden tot paniek. We moeten wel alert blijven”, aldus Eersel. Het zogenaamde Varkensinfluenza A-virus veroorzaakt bij mensen onder meer koorts, hoest, braakaanvallen en diaree.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.