Adjiedj Bakas is ‘Trendwatcher of the Year’

8

De in Suriname geboren Adjiedj Bakas (1963) is afgelopen week gekozen als ‘Trendwatcher of the Year’. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam maakte de jury deze keuze bekend en mocht hij de prijs in ontvangst nemen uit handen van Prof. Jan Latten, hoogleraar demografie en CBS-onderzoeker.

De TrendWatcher Of The Year (TWOTY) Award wordt uitgereikt aan de trendprofessional die zich het afgelopen jaar het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de eigen klanten, de maatschappij en de trendwatchbranche.

Adjiedj Bakas kwam op zijn achttiende naar Nederland om communicatiewetenschappen te studeren. In 1989 richtte hij samen met zijn toenmalige partner Sjoerd Groenewold Dost het trendwatchbureau Dexter op. Na het overlijden van zijn partner zette Bakas het bureau voort. De laatste jaren schreef hij diverse boeken op het gebied van management en communicatie in een multiculturele samenleving. Ook geeft hij Nederlandse bedrijven, waaronder Schiphol en Ahold, advies hoe zij beter kunnen inspelen op de demografische ontwikkelingen in Nederland.

8 REACTIES

 1. trendwatchen is gewoon een hele nep gedoe.
  Ik ben wel blij voor deze Surinamer, maar die trends die deze gasten voorspellen komen toch niet uit…


  Maak melding

 2. Die Bakkas kan wel een trendwatcher zijn.
  Hij wordt door zij eigen familie uitgespuugd.
  Hij maakt andere groeperingen zwart en loopt meer achter de konten van de bakra’s wat zij willen horen. Hij beledigd andere mensen en wordt vaak gezien in homoscene bij jonge nederlandse mannen.
  Hij is een soort NSBér onder de hindoestaanse gemeenschap.

  Mike


  Maak melding

 3. Het is toch knap dat iemand veel blad kan maken met trendwatchen. Sinds wanneer is dit een beroep geworden? Of is het geld maken van je hobby. In dat geval heb ik ook een interesante hobby nl. ladies watchen. Krijg ik later ook een award met ladieswatcher of the year.


  Maak melding

 4. Pas je als Hindostaan(se) binnen het keurslijf van de gemeenschap dan is er niets aan de hand.

  Je valt snel buiten de boot als je al een beetje anders bent.

  De Hindostaanse gemeenschap is geen makkelijke.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.