Suriname wil grotere hap Caribisch toerisme

12

PARAMARIBO, 25 apr – Suriname gaat voor een groter aandeel in het regionale toerisme. Minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme is naar Baranquilla, Colombia, vertrokken voor deelname aan de tweede bijeenkomst van ministers van Toerisme. Het beleid rond duurzame ontwikkeling van het toerisme wordt onder de loep genomen.

De lidstaten van de Associatie van Caribische Staten, ACS, zullen elk uitleg moeten geven. Het gaat dan om het toerisme in het Caribisch gebied en omliggende landen.
Als lidstaat heeft Suriname zich gecommitteerd aan de verklaring van Havanna. De verklaring moet grondslag leggen voor een Zone voor duurzaam toerisme. De regio zal dan gemeenschappelijk toerismepakketten aanbieden.

Gedeeld aanbieden is vrij nieuw in de ontwikkeling van het Surinaams toerisme. Met Frans Guyana en Brazilië wordt gewerkt aan een gemeenschappelijk pakket. Er zijn wat kinderziekten die een structurele aanpak in de weg staan. De bedoeling is onder meer op internationale beurzen te bieden. Ook het cruisetoerisme komt mondjesmaat op gang als aanvulling op het ecotoerisme.

12 REACTIES

 1. Goede zaak! Het zou de kas van Suriname voor toerisme spekken als Paramaribo een soort hub zou worden en vluchten aanbied naar Belangrijke vakantie bestemming in Brazilië en de hoofdstad, Bogota, Caracas, Quito/Guayaquil, Lima. Ik zie mezelf al 2 weken Suriname 2 weken bijvoorbeeld, Colombia ai boi a bo sweti jere. tickets binnen Zuid-Amerika zouden dan niet meer dan 150 euro moeten kosten als er bijvoorbeeld 3 uur gevlogen wordt.

  Tangboeng!


  Maak melding

 2. Suriname moet zich niet zo laten kennen “grote HAP”…

  Toeristen komen vanzelf als het land goede en goedkope hotels heeft, en de straten van Paramaribo schoon en veilig zijn, en het drinkwater en voedsel veilig voor consumptie zijn.
  Zolang deze dingen niet op orde zijn vrees ik dat er niks te “happen” valt.

  Suriname moet ook niet proberen om de toerist als een citroen uit te knijpen zonder kwaliteit te bieden.
  De toerist komt niet meer terug als hij voelt dat hij door iedereen zoveel mogelijk wordt uitgeknepen, want de toerist is ook maar een gewone harde werker.

  Er zijn genoeg mooie tropische, schone en gezellige paradijsjes in de regio.


  Maak melding

 3. Voor een grotere hap zou men in Suriname kunnen beginnen met het opleiden van mensen die weten hoe je met toeristen omgaat. Vriendelijkheid en geen onbeschofte benadering zou een begin kunnen zijn. Paramaribo renoveren en schoon houden mag wel bovenaan op de prioriteitenlijst staan. Verder zou Suriname heel veel van de Antillen kunnen leren. Die swas weten wat toerisme inhoudt.


  Maak melding

 4. Dan wil ik voorstellen om eerst eens de prijs-kwaliteitsverhouding onder de loep te nemen, want in vergelijking met de ons nabij liggende landen slaat dit absoluut nergens op. Enne… een land zonder strand is een land zonder klant…… Wat heeft Suriname nog meer te bieden dan die handophoudende hosselaars in het binnenland? Vertel me. Een binnenlandse vlucht kost bijna net zoveel als een intercontinentale. Schande.


  Maak melding

 5. Toeristen komen niet als b.v.mensen langs de weg Albina/Paramaribo v.v. gaten staan te dichten en daarvoor geld vragen.Op diezelfde weg zou er ook meer aandacht moeten worden besteed om het roven tegen te gaan.De Fransen zien dit o.a. als een prioriteit.Suriname krijgt weeeeeer een lening van “grote vriend” China.Met dit geld kunnen ze aanvangen een goede weg Albina/Paramaribo te maken en door tolheffing dat geld terug te verdienen.Het is maar een idee!!!!


  Maak melding

 6. Suriname wil grotere hap Caribisch toerisme.

  HOOR IK AL JAREN…HOUDEN JULLIE OP MET DAGDROMEN… MAAR GA IETS DAADWERKELIJK DOEN IETS TASTBAAR.

  AL TE VAAK UILKUIKENS VERHALEN.


  Maak melding

 7. Laten we eerlijk zijn en na gaan wat je voor een ticket betaal van uit Amsterdam naar Paramaribo en als je het zelfde bedraag zou gebruiken naar bijvoorbeeld Thailand of Brazilie” dan zou je dan twee weken heerlijk vakantie genieten in een redelijk hotel niet ver van de beach.Wie gaat naar Suriname, het zijn Surinamers die hun familie daar wonen en enige Europeanen die of gei”nteresseerd in het natuur die de uitstappen kunnen betalen.Een ieder wil betaald worden in euro alhoewel de SRD bestaat.Toen wij voor een paar jaren geleden er daar waren, zouden mijn familie en ik een woning huren,de verhuurder zij toen direct tegen ons dat hij geen SRD aannam.Op de grote markt in Paramaribo waren de prijzen voor vruchten zo hoog dat die ver boven wat wij in Port of Spain hadden betaald.Daarom zeg ik, wil je toeristen hebben en de concurrentie aangaan met andere landen in het Caribische gebied dan moeten er redelijke prijzen zijn.


  Maak melding

 8. Het woord “grote HAP,” zegt al genoeg hoe Suriname over het toerisme denkt.

  Zolang Suriname zulke termen gebruikt voor mensen die het land steunen, vrees ik dat het nooit wat wordt met het toerisme in Suriname.

  Het heeft de Antillen tientallen jaren gekost om te bereiken wat ze nu zijn op toeristisch gebied. De toerist wordt daar respectvol behandeld, en hij wordt niet continue achterna gezeten door zwervers en pssssst gesuisd van mannen, die zich niet kunnen beheersen en ook niet kunnen verbergen dat ze op het “geld” van de toerist zitten te azen.
  Dit soort gedrag ziet men ook in Afrikaanse landen waar men denkt dat iedere toerist “rijk” is.

  Les 1, men hoort de toerist niet lastig te vallen.
  Opdringerig en uitbuitende (prijsverhoging) gedrag jaagt de toerist voorgoed weg.

  De toerist is niet om te “happen,” maar om tevreden, te stellen zodat hij terugkomt!

  Daarnaast moet men leren om Suri-neds meer te waarderen, want deze mensen dragen meer bij dan welke toeist dan ook!


  Maak melding

 9. iedereen maakt gelukkig zijn eigen keuze waar en hoe die zijn vakantie wil door brengen.sommigen kiezen voor een arme dorp in india of afrika anderen kiezen voor de natuur, niet iedereen wil in een luxe hotel gaan .


  Maak melding

 10. @Du, uit jouw vorige reactie maak ik uit dat jij het niet erg vind als Suriname een arm “dorp” blijft; zolang een handjevol excentriekelingen naar dat vervuilde “dorp” van jou komen kijken.
  Ik zal je wat zeggen Du, excentriekelingen, geven bijna geen geld uit. Ze eten en kopen bijna niks, slapen vaak in tenten, en nemen bijna nooit een taxi.
  Luxe, en schoonheid, trekt massa-toerisme aan, kijk maar naar de Antillen.
  Een varkensstal niet!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.