Crisis treft grootste verzekeraar Suriname licht

4

PARAMARIBO, 25 apr – De internationale economische crisis heeft nauwelijks effect op verzekeraar Assuria. Dit zegt Assuria-directeur Stephen Smit. Er is hooguit sprake van enkele “vrij minimale schokken.” De bedrijfsresultaten over 2008 zijn enigszins teruggevallen.

Dit heeft meer te maken met de beleggingen in het buitenland. “Daar zijn de hardste klappen gevallen, maar dat gelden worden gebruikt voor de bedrijfsvoering in Suriname”, zegt Smit. Klanten zouden zich dan ook geen zorgen hoeven te maken. Dat is anders bij Clico Suriname. Door foute beleggingen van het moederbedrijf op Barbados, zijn de lokale operaties onder druk komen te staan.

Een rush van cliënten op Clico kon slechts worden gestuit door ingrijpen van de Centrale Bank van Suriname. Die staat een ‘gereguleerde’ oplossing voor. Volgens Smit zijn de resultaten van lokale operaties redelijk gebleven. Assuria zit in zowel de medische, levens- als schadeverzekeringsbranche. Het bedrijf begon in 1889 met de vestiging van een agentschap van de Eerste Nederlandsche in Suriname.

4 REACTIES

  1. De grote verzekeringsmaatschappijen in de US zeiden het zelfde. Ga rustig slapen er is niets aan de hand. De kredietcrisis is zeker door aliens veoorzaakt


    Maak melding

  2. Je kunt Assuria niet vergelijken met de grote buitenlandse maatschappijen.

    Die maatschappijen leunen vooral op de pensioenfondsen die zij beheren. Door dat de aandelen markt ingestort is zijn de spaarpotjes waaruit de lopende en toekomstige pensioenen betaald moeten worden aardig leger geworden. Dat is het probleem waar die mij’en mee zitten.

    Assuria doet vooral schade. Daarbij wordt het grootste deel van de premie nog hetzelfde jaar uitgekeerd aan schadeloosstellingen. Daarbij is slechts een klein spaarpotje nodig om heel bijzondere risico’s te dekken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.