China geeft Suriname blanco check van 3 miljoen

53

PARAMARIBO, 25 apr – Suriname mag drie miljoen dollar lenen van China. Volgens de leenovereenkomst die minister Humphrey Hildenberg van Financiën heeft getekend, mag Suriname de besteding zelf aangeven. Wat het wordt, is nog een open vraag.

“Suriname moet nog projecten aanbieden”, zei Hildenberg bij de ondertekening. De projecten worden nu voorbereid. Naar verwachting worden die voor eind dit jaar ingediend. Het terugbetalen hoeft pas over vijf jaar te beginnen. De lening is gesloten voor tien jaar. Volgens de Chinese ambassadeur Su Ge ziet China Suriname als een belangrijke partner in de relaties met het westelijk halfrond.

53 REACTIES

 1. Njang patoe strategie gaat weer beginnen.

  Hoe is het mogelijk dat je geld gaat lenen en daarna pas gaat bedenken waarvoor je het nodig hebt????

  Ai mi moi switie sranang.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Maar wie moet het straks terug betalen.

  Opa Ro..ik denk het niet maar de nakomelingen zullen lijden …doordat voor vader en moeder zich als ezels hebben gedragen.

  ADVIES:FRONT GA NU EENS EINDELIJK GELD GENEREREN.

  JULLIE ZIJN TE LANG AAN DE MACHT OM STEEDS MET BLANCO BONNEN UIT HET BUITENLAND TE KOMEN.
  DE BOEL BLIJ MAKEN MET ROTZOOI….MAAR STEEDS MEER EN MEER BUITENLANDS SCHULD OPBOUWEN.


  Maak melding

 3. Een land dat zo gul is, waar de doodstraf, communisme, schending van mensenrechten en het pinaren van grote volksdelen troef is geeft alleen maar te denken.

  Worong no e waka fu soso. Eens zal Suriname ook die rekening gepresenteerd krijgen!


  Maak melding

 4. en nu maar hopen dat de ministers goede doelen en/of projecten aandragen welke een oplossing zijn voor de korte en tevens langere termijn b.v de wegen in en rondom Paramaribo en misschien andere wegen die nu een zandhoop zijn b.v. Frederikshoopweg en omgeving maar ok we zullen het wel meemaken zolang het maar niet verdwijnd in hun broekzakken is alles goed


  Maak melding

 5. Ik heb enkele suggesties voor projecten die in aanmerking zouden kunnen komen voor financiering:
  1. Renovatie van de Palmentuin.
  2. Slopen van alle krotten in Paramaribo en
  meteen de stadsverfraaiing aanpakken.
  3. Plaatsen van overdekte bushaltes met
  ijzeren zitbanken.
  4. Aanbrengen van plaatsnaam-en verwijsborden
  langs belangrijke wegen.


  Maak melding

 6. Kijk dat bedoel ik nou.

  Wij suri-neds geven maandelijks meer dan 10 miljoen euro aan het land/volk zonder terug betalings voorwaarden gewoon schenkingen aan de familie..

  Chinezen geven met een bepaalde bedoeling en je bent verplicht het terug te betalen ook al is het later..

  Betekent veel meer gele mensen in het land..

  Vergis je niet volgend jaar is er verkiezing in het land surbo..


  Maak melding

 7. KIJK KIJK MAAR WEER GELD VOOR WAT DAN.

  Men(FRONT) heeft de afgelopen tijd zoveel geld geleend (smeergeld) (lummels dom maken)heel wat cadeau’tjes dan zou men toch nu met trots de bevolking nu kunnen wijs maken b.v dat er een hout verwerkingsbedrijf bloeiend zou kennen en moeten zijn.
  GEEN BRUYNZEEL(dood gemaakt) GEEN MOER …GEEN ENKEL ANDER BEDRIJF EN ALLEEN….. ALLES AAN DIE CHINEES GEVEN.
  WAT VOOR MENSEN HEBBEN WIJ AAN DE MACHT ZIJN HET EZELS OF IETS ANDERS.

  I.P.V. zelf hout te verwerken laten deze mensen karton uit het buitenland importeren…voor bedden of kasten…en daarvan moet de mens met zoveel hout om zich heen leven….DOMMER EN STEEDS DOMMER DEZE ACHTERLIJKE FRONT.


  Maak melding

 8. Beetje vreemd eerst om geld gaan vragen en dan nog moeten bedenken waar je het aan zal besteden.
  Ben bang dat ook dit geld in de zakken verdwijnt van een paar mensen die alleen zichzelf willen verrijken.
  Zou beter zijn als Suriname eerst orde op zaken gaat stellen.
  De boel reorganiseren, coorupte ambtenaren ontslaan.
  De boel gaan inventariseren, zien of Suriname zonder geleend geld de zaak op de rails krijgt.

  Vergeet niet: WIENS GELD MEN LEENT, WIENS KNECHT MEN IS!!!!!!!!!!!

  Wanneer leren we nu eens een les uit het verleden!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Het is een lening.. dat is niet een blanco check en als het een lening is, dan logisch dat suriname kan en mag doen wat het wilt met dat geld. Laat china en NF geen zand in jullie ogen gooien


  Maak melding

 10. Hopen dat het geld uitgegeven wordt aan nuttige zaken zoals; infrastructuur (ook riool e.d. ), luchthaven faciliteiten (ook meer routes), haven uitbreiding en modernisering, etc.
  Ik snap wel dat men niet zoveel met die 3 miljoen kan doen maar begin het uit te geven aan iets waar Suriname op lange termijn wat aan heeft.
  We benne benieuwd!

  Tangboeng!


  Maak melding

 11. China ´s strategie om Suriname over te nemen. Tja zoals Napoleon ook zei als grote reus China opstaat gaat de wereld trillen. En als je als regering niet slim bent zal dat ook sneller gebeuren dan bij de rest. Laat Suriname maar niet steeds geld aannemen maar gewoon hun eigen gronstoffen gebruiken.


  Maak melding

 12. Vindt jij het gek dat die Chinesen zich storen aan God noch gebod.

  Tijdens de “Goede vrijdag dienst” in de Rust en Vrede kerk der EBG had de dominee de grootste moeite om de zware machines van die Chinese wegenbouwers te overstemmen. Het zingen was dan ook geen sinecure. Op mijn aangeven waren die spleetogen bereid om de machines voor 30-minuten stil te leggen. Ik vind het niet kunnen. Probeer jij het maar eens in China.


  Maak melding

 13. Ik wacht op reakties van kritische journalisten in suriname.
  Ze moeten voor het volk verduidelijken wat een lening is in relatie tot blanco check alsmede de noodzaak van lenen als er vooraf geen bestemming voor het geld is. Gaan ze nog meer terreinwagens kopen voor de staat?


  Maak melding

 14. wat zijn sommigen hier grote hypocrieten. ze hebben het wel over de mensenrechten schending in china en over de doodstraf, en over de armoede in bepaalde delen in china.en deze zelfde hypocrieten nemen het hier op voor mensen die op zeer grove wijze de mensenrechten in suriname hebben geschonden, en de doodstraf heeft opgelegd aan onze landgenoten. iemand die ons land op de rand van de afgrond heeft gezet en in armoede heeft gestort.deze zelf dictator heeft zijn maatje herrenberg benoemd als ambassadeur in china. hoe hypocriet kan je zijn mi boi ????


  Maak melding

 15. US$3.000.000.,00!
  Makenwij ons ten aanschouwe van de wereld niet onstervelijk belachlijk met een bedrag dat wellicht door menige Surinamer kan worden opgehoest?

  Moeten wij als afvoerketen blijven dienen voor allerhande ondeugdelijke Chinese troep?

  Ori-chinese produkten hebben geen lange levensduur!


  Maak melding

 16. Zeg, kan je me 3miljoen piek lenen?Wat ga je met dat geld doen ik weet niet,heb je een plan voor het geld? nog niet.Dat lijkt mij zeer ongelooflijk,dat zo veel geld leent er geen er voor hebt waar je het geld zou voor gebruiken.Ziet het waarschijnlijk zo uit, dat de Chinezen weer een groep Chinezen naar Suriname willen en dat dit bedrag een voorschot in betaling kan zijn? De Chinezen hebben hun Win-win, dat ziet er zeer goed uit je hebt geen verliezers en geen winners op papier,maar de realiteit moeten we nog bekijken hoe het er uit ziet.


  Maak melding

 17. China maakt een gebaar naar SME door 3 milj te schenken en 3 milj rente vrij te lenen. SME is blij verrast en hoe reageren de SME?

  Ach laat maar ook. Het heeft geen zin om op die krabboes te reageren. Hun dag is pas goed als ze iets of iemand kunnen afzeiken. Dat ze daarbij zichzelf volkomen belachelijk maken zoals bv de groot DDB aanhanger Pinto die nu op eens voor mensen rechten opkomt is schering en inslag. Dergelijke oportunistische sukkels draaien met alle winden mee en zouden zelfs hun moeder valselijk beschuldigen als het hen uitkwam.


  Maak melding

 18. Een lening van 3 miljoen wordt in Suriname op de voorpagina gezet met foto en al alsof het om 3 miljard gaat. Deze fronters maken de Surinamers belachelijk en hebben geen enkel zelfrespect ze verdienen daarom ook geen enkel respect. Deze oude mannen moeten snel van het toneel verdwijnen.

  Als staatsolie 248 miljoen dollar overmaakt waarom hebben we een karrige 3 miljoen lening van China nodig? Corruptie alom als je het mij vraagt.


  Maak melding

 19. Op Curacao willen ze het door Nederland aangeboden 3 MILJARD euro (schuldsanering) niet hebben.

  Maar Suriname laat zich ‘kopen’ voor maar 3 miljoen dollar-tjes.

  Das pas een koopje!


  Maak melding

 20. De buitenlandse schuld van deze Surinaamse regering is groter dan de schuld tijdens het militaire regiem en de regering Wijdenbosch.Wie had nou gedacht dat deze beter-weters in de economie hun voorgangers zouden overtreffen met links en rechts geld lenen.Een groot gedeelte van dit geleende geld komt natuurlijk terecht bij relaties en politieke vriendjes die werken mogen uitvoeren voor de overheid.Dit noemt men politiek bedrijven met schone handen.

  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 21. De lening is maar 3 million; dit is toch een lachertje!!. Suriname kan zo’, pocket money zelfs krijgen van die bolletjes mannen or een van die BIGIE ANOE MAN, of is Suriname plotseling zo arm geworden??. Dit wordt zeker de zakcentjes van een v/d minister. Er is zelfs nog niet bepaald wat er met die 3M zal gaan gebeuren, waarom dan die lening??.
  Remember “Stay Black”
  Groetjes van
  ReddFoxx and Crew


  Maak melding

 22. “China maakt een gebaar naar SME door 3 milj te schenken en 3 milj rente vrij te lenen.”

  Bovenstaande zegt onze eige echte wassenneus. In hetzelfde stuk durft ie anderen sukkels te noemen.

  Blijkbaar heeft neus een heel ander bericht gelezen want nergens staat dat het om een schenking gaat of een rente vrije lenning of dat het om twee bedragen van elk 3 mijljoen gaat.

  Het is heel erg onbehoorlijk om een bericht te verdraaien alleen om een punt te maken.

  Trouwens nu moet je mijn advies wel echt gaan opvolgen neus, want je dwaalt steeds verder van de werkelijkheid af.


  Maak melding

 23. Kon niemand ……… tegenhouden zo vlak voor de verkiezingen geld bijna gratus krijgen van omoe sneezie. Let wel deze omoe snezies willen niet participeren,dus anders als onze echte Surinaamse chinezen.Straks gaat ….. faiiliet en moet ……… naar huis,maar dan zit …/…….. met het terugbetalen van deze dubbele economische druk.misschien is het geld bedoeld om de verkiezingen te financieren/ ik hoop echt dat het gebruikt zal worden voor de ideeen zoals geschets door pedro,bakaraman.Dan neem ik mijn woorden terug en ga ik mijn mening bezien.Du, je moet in je volgende reaktie nog hatelijker zijn, je slapt af.ik ben gewend dat de haat erbij jou van het scherm afspat, maar ik merk dat nog niet op mijn scherm.


  Maak melding

 24. het soms onbegrijpelijk om de grote leugens hier te lezen en hoe sommige dingens uit hun verband worden gehaald.@ numer 31 vertel ook erbij dat nederland de schulden van die eilanden wil afbetalen maar wil meer zeggenschap hebben wat normaal is . sorry hoor maar we zakken steeds verder weg van waar het op gaat .


  Maak melding

 25. Vindt jij het gek dat die Chinesen zich storen aan God noch gebod.

  Tijdens de “Goede vrijdag dienst” in de Rust en Vrede kerk der EBG had de dominee de grootste moeite om de zware machines van die Chinese wegenbouwers te overstemmen. Het zingen was dan ook geen sinecure. Op mijn aangeven waren die spleetogen bereid om de machines voor 30-minuten stil te leggen. Ik vind het niet kunnen. Probeer jij het maar eens in China.

  Pinto

  MAAR DAN HEB JIJ DIE EZELS DIE EEN BLAKAMAN ZIJN DANCING DICHT GOOIEN OMDAT HIJ OP 1 JULI GEEN VERGUNNING HAD AAN GEVRAAGD OM ZIJN KATIBO VERLEDEN MET FEESTGANGERS WEG TE DANSEN.

  MAAR OP EN TIJDENS KERSTDAGEN STAAN EEN STEL DOMME NEGERS MET EEN STEL CHINEZEN ALS BAAS GEVANGENIS/POLITIEBUREAU DAAR IN PARA TE BOUWEN.

  DOMME ACHTERLIJKE LEIDERS OP DIT MOMENT AAN DE MACHT in SU……FRONT.


  Maak melding

 26. Du, die laatste zin van je in #34 hahaha!!!!

  sorry hoor maar we zakken steeds verder weg van waar het op gaat .

  Kom loop yere! met je D.D.B Synd.


  Maak melding

 27. DU-22,
  Eens zal het ook jou “plain and clear” worden dat 08 december slechts een incident was, maar in niet mindere mate een kwestie van “ba soekoe ba feni ba tjari”.

  O.a. DU komt mij voor als 1 van die horen zeggers, die de Surinaamse taal niet machtig is.

  Laat deze uitdrukking voor jou vertalen.

  Dingen staan nooit op zichzelf, “er is altijd een aanleiding en een oorzaak”!

  Yu wani lossi bana, yu sa brong yu finga.


  Maak melding

 28. DDB’s aanhang is groeiende met de telmaat van jullie verwensingen. Het geël van jullie werkt dus averechts.
  Ballingen zullen jullie ten eeuwige dagen blijven.


  Maak melding

 29. Laten jullie KROONGETUIGE MENEER RONALD VENETIAAN MET RUST.HIJ weet waar de schoen nu knelt.Hij is de DE MAN DIE ALLES heeft gezien,heeft alles gehoord en heeft alles voorbij horen fluisteren. Hij alleen weet wat er met het geld gaat gebeuren. Wij wikken, maar MENEER RONALD VENETIAAN BESCHIKT,Na 29 jaar en 2 nee 3 regeringen front wikken wij nog steeds. Hou gaat dit zich verhouden in 2010? Met koninginnedag verkoop ik geen van mijn oude schoenen!!!Straks moeten wij inburgeren om chinezelessen te volgen anders krijgen wij geen werk.Sang e pesa,na money no de moro of ……..lopen sommige zaken NU anders dus broeya.


  Maak melding

 30. DU,jouw soort blijft maar de hielelikkers van de Nederlanders.
  Vertel ook maar dat doordat Nederland zeggenschap eiste van de Indonesiers,Indonesie ze toen met hun
  hele ontwikkelingshulp het bos heeft ingestuurd,die zijn nou wat men noemt mensen met ballen.
  mo31 heeft gelijk,hetzelfde willen de Nederlandse Antillen weg met het kolonialisme en stop die hele ontwikkelingshulp in je donder.

  Die 3miljoen zal erg welkom wezen voor de ARME bevolking,ware het niet dat het in de zakken zal verdwijnen van dit boeventuig.


  Maak melding

 31. @ pinto
  ik heb vaker gezegd dat jij één van de domste hier ben jou reaktie op nummer 40 is daar een voorbeeld van . reageren jullie als volwassenen doe niet als verwende kinderen dat geld voor na mi ook ik vraag mij af hou oud deze (mensen) zijn. met jullie kinderachtig gedoe.


  Maak melding

 32. reaktie van de grooste bedriegers hier op deze forum .ik som paar dingens op wat ze zeggen , een land die menserechten schend , de doodstraf kent en het pinaren van grote delen troef is. vind je het gek dat chinezen zich storen aan god (noch) nog zijn gebod, maken wij ons ten aanschouwe van de wereld niet (onstervelijk)ontsterfelijk belachelijk met een bedrag dat door menig surinamers kan worden opgehoest. luister mi boi, yu taki sani leki den lusu wisi man na titei laat jou uitleggen wat dit betekend .ik heb het jou vaker gezegd pinto jij waait met alle winden mee want alles wat jij zeg over die chinesen past precies bij bouterse hier de overeenkomst , wie heeft en maakt suriname belachelijk in de wereld, wie heeft ons land in armoede gestort wie stoord zich niet aan god nog zijn geboden in suriname. ja hij ja die man die jij met grote trots hier verteld dat zijn partij groeiende is hoe belachelijk kan jij suriname in de wereld maken om iemand die schuldig is aan de achteruitgang van ons land, en het vermoorden en onderdrukken van onze landgenoten dat deze laffaard mag mee doen aan de verkiezing van de hoogste baan in het suriname vertel mij dat pinto na mi en al die andere DOMOREN hier .


  Maak melding

 33. Die nepdemocraat-DUivel leest alle eigen meningen als DOM?Je wordt steeds ontmaskerd als NEP-democraat DUivel.
  Ik krijg steeds lach neigeingen als ik deze kwal zijn reaktie`s lees.


  Maak melding

 34. @ nummer 43
  laat jou beter informeren voor jij hier nonsens verteld, zelf indonesie krijgt ontwikkelingshulp vanuit nederland, jij ben rancuneuze idioot daddie die niet verder dan zijn neus lang is kan denken .of het cuba is of venuzuela of nederland welke land dan ook ze zullen nooit geld geven zonder daar voorwaarden aan te stellen onthoud dat goed idi .


  Maak melding

 35. Die chinezen zijn niet dom. Ze weten bliksems goed dat suriname en haar surinamers hun schulden nooit (kunnen, Willen) terugbetalen. Dus kunnen de chinesen na een aantal jaren onroerend goed eisen in plaats van bar geld als terugbetaling. Dus komt er straks nog weer een echte chinese town somewere in toeristonvriendelijk, bedelend suriname


  Maak melding

 36. DUivel,je wordt steeds ontmaskerd als dommerd,10 jaar geleden hebben de Indonesiers ,Nedeland het bos ingestuurd met hun ontwikkelingshulp,reden:De Nederlanders wilden zeggenschap hebben welke bedriven daar hun waar mochten verkopen je raadt het al,het waren enkel maar Nederlandse bedrijven die die van het ontwikkelingsgeld mochten profiteren,daarom heeft Indonesie gesteld:Ik hoef je ontwikkelingshulp niet stop het maar in je ………
  Als jij niet op de hoogte bent van deze gang van zaken ,dan laat je blijken dat je niets en dan niets over het wereldgebeuren afweet,je hersenen gaan echt niet verder dan de 80er jaren in Suriname,dus ga jij maar je beter laten informeren.Jij kielielikker van de blanken.Alles en ook alles wat voor rottigheid Nederland heeft gedaan probeer je te ontkennen omdat je van hun leeft(Soos).


  Maak melding

 37. SMEER GELD UIT CHINA voor domme achterlijke POLITIEK is Suriname.

  Straks zitten jullie met spiegel en kralen op een KATIBO lapgrond PLANTAGE.
  jullie domme achterlijke politiek voering.

  Het is duidelijk te zien dat velen gewoon neger willen zijn uit het verleden.


  Maak melding

 38. Klein China in Zuid Amerika is bijna een feit.

  Het doet me denken aan, goedkope Chinese prullaria vol chemicalien aanbieden, voor een hoop geld. Zo lijken de “zaken” te gaan in Suriname.
  Ik vraag me af of de Suri-kas zo leeg is dat er zelfs geen 3 miljoen meer erin zit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.