Presentatie tweede roman van Tessa Leuwsha

1

Hoewel buiten de eerste lentezon aanlokkelijk scheen, kwam het publiek goed opdagen voor de presentatie van de tweede roman van Tessa Leuwsha, ‘Solo, een liefde‘, afgelopen zondagmiddag bij de Vereniging Ons Suriname in Amsterdam. Leuwsha woont sinds 1996 in Suriname en is momenteel op bezoek in Nederland.

In een interview afgenomen door voormalig NOS-nieuwslezeres Noraly Beijer werd ingegaan op het schrijverschap van de auteur en op het ontstaan van het boek. Leuwsha werd geïnspireerd door een bezoek aan Coronie, een gebied dat ooit door Nobelprijswinnaar voor de literatuur V.S. Naipaul werd omschreven als een plek waar nooit een prestatie uit zou kunnen voortkomen.

Leuwsha voert in haar roman twee jonge Surinamers op, uit Coronie en uit de armoedige stadswijk Frimangron, die ernaar streven een succesvolle carrière te verwezenlijken.

In een aanvangswoord prees uitgever Tilly Hermans de sensitieve, beeldende stijl van de auteur. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Michiel van Kempen, bijzonder hoogleraar West-Indische letteren, vanwege zijn bijdrage aan het in kaart brengen van de Surinaamse literatuur.

Kijk voor meer informatie over het boek op www.tessaleuwsha.com

1 REACTIE

  1. V.S. Naipaul toont met zijn kritiek weinig respect voor Suriname in het algemeen en voor Coronie in het bijzonder. En zijn uitlating is ook ongefundeerd, omdat de geschiedenis heeft bewezen dat Coronie tot grote dingen in staat was en is.
    Vele grote zonen en dochters afkomstig uit Coronie hebben hun sporen verdiend in de politiek, bedrijfsleven, kunst, sport, media, cultuur etc. Daarom ben ik blij dat Tessa Coronie positief op de kaart zet met haar boek.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.