Loonstaking Surinaamse douane legt havens plat

5

PARAMARIBO, 23 apr – De douane gaat een week lang in staking vanwege de nieuwe loonstructuur bij de overheid. Dit zegt vakbondsvoorzitter Romeo Chin A Loi. Bij alle havens en grensposten wordt de dienstverlening stopgezet. Alleen voor de Johan Adolf Pengel luchthaven wordt een uitzondering gemaakt. De overheid staat weer op het punt miljoenen mis te lopen.

Bij de laatste staking enkele weken terug was het verlies in twee dagen tijd ruim vijf miljoen dollar. De schade dreigt erger te worden dit keer. “De douaneambtenaren hebben besloten druk uit te oefenen op de overheid”, zegt Chin A Loi tegenover Dagblad Suriname. Vooral het wegvallen van de speciale toelages steekt. Die schijnen weggelaten te zijn bij de berekeningen voor de nieuwe structuur.

Het brutoloon is dan ook minder dan voor de invoering van het nieuwe loon. Het is nog niet duidelijk of koepelorganisatie Col de acties overneemt. De laatste staking wordt onder die paraplu gevoerd. Col is minder toegeeflijk dan de Centrale van Landsdienaren Organisaties, CLO. Volgens Col moet de nieuwe structuur compleet overboord. De verhouding tussen functies zou er alleen maar nog warriger door zijn geworden.

5 REACTIES

 1. Ha ha ha, ze gaan in staking, maar onderwijl gaan hun privéhandeltjes gewoon door. Immers ze kunnen klanten niet laten wachten en hun dure terreinwagens en verbouwing van hun 2e woning moet gefinancieerd worden


  Maak melding

 2. Zijn ze boos dat hun gekraakte computer onderschept is?

  Als we ze nu eens allemaal ontslaan? Dan is het probleem van de staking ook gelijk opgelost. Er zijn genoeg eerlijke mensen die wel het werk naar behoren willen doen!!


  Maak melding

 3. Het is wat om te lachen,de douane is aan het staken gelijktijdig zitten er een paar in huisarrest verdacht van deelgenomen te hebben in het smokkelen van diverse producten dat is helemaal geen goede PR voor hun.Ze kunnen liefs beginnen met alle rotte appels die ze in hun mand hebben weg te smijten.


  Maak melding

 4. Alweer jammer,
  het hele land in de greep van douaniers of soms luchtverkeersleiders.
  echte chantage, want zonder hun kan veel niet verder.
  Ga zo door stelleltje ellendelingen.
  ik smokkel mn spullen maar over de grens.
  want toch kan die niet 100% bewaakt worden.
  doei.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.