De dag van het Caraïbisch familiearchief

2

Het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) organiseert op 7 juni 2009 de dag van het Caraïbisch familiearchief. In het Spui Theater in Den Haag wordt dan een symposium georganiseerd waarin de historische waarde van brieven/foto’s e.d. uit de Nederlandse Antillen, Aruba en Suriname centraal staat.

De dag maakt deel uit van het project het Caraïbisch Familiearchief van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV). Doel van het project is om waardevolle zaken uit het persoonlijk domein van personen afkomstig uit de Nederlandse Antillen, Aruba en Suriname of personen die daar langere tijd hebben vertoefd te redden van een ongewis bestaan.

Het doel van de dag is bekendheid geven aan het KITLV als archiverende instelling waar persoonlijke documenten en afbeeldingen onder optimale omstandigheden bewaard kunnen worden.

Kijk voor meer informatie ook op www.caraibischfamiliearchief.nl.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.