dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse Marron voorman Eddy Dap overleden

Surinaamse Marron voorman Eddy Dap overleden

-

- Advertisement -

De Surinaamse voorman Eddy Dap is gisterochtend in zijn woonplaats Tilburg overleden, na een slepende ziekte. Hij is 74 jaar geworden meldt het Brabants Dagblad. Eddy Dap, een marron van het volk der Ndyuka in Oost-Suriname, was sinds 1984 tot aan zijn dood voorzitter van de Welzijnsstichting voor Surinamers in Tilburg (WST).

Dap was niet alleen in Tilburg een bekende, maar ook daarbuiten. Hij was een van de adviseurs van de leider van het Surinaamse junglecommando Ronnie Brunswijk. En in 2006 zette Dap mede een actie op touw om geld in te zamelen voor slachtoffers van de overstromingen in Suriname, schrijft de krant.

Dap is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg in 2008 de hoogste marrononderscheiding, de Gaanman Gazon Matodja Award.

- Advertisement -


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
6 REACTIES
 1. Geachte redactie,

  Namens onze leden, sympathisanten, vrienden en kennissen van de bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya, wensen wij familie, vrienden en nabestaanden van de familie Dap heel veel sterkte toe.


  Maak melding

 2. Een byzondere man is overleden, Eddy Dap heeft veel gedaan voor de Surinamers in en om Tilburg. Hij was ook jarenlang docent op verschillende onderwijsinstellingen.
  We zullen je missen.

  Lieve Eddy rust zacht.

  Waka bun………..
  Mavis Waterberg


  Maak melding

 3. Beste meneer Aka,

  Heeft u de heer Dap persoonlijk gekend?
  Waarschijnlijk niet omdat u anders nooit zo gereageerd zou hebben.

  Hij was een bijzonder intelligente, sociaalvoelende, gelovige man. U echter meneer Aka werpt stenen omdat u zonder zonde bent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES