zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameVlucht Surinam Airways vertraagd door motorpech

Vlucht Surinam Airways vertraagd door motorpech

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/SCHIPHOL, 18 apr – De Boeing 747-300 van de SLM is tien uren aan de grond gehouden wegens motorpech. Het euvel is tijdig ontdekt tijdens de routinecontrole op de Nederlandse luchthaven Schiphol, toen het euvel werd ontdekt.

Het bleek een olielekkage aan één van de motoren. Uiteindelijk is besloten de motor compleet te vervangen. “Uit veiligheidsoverwegingen”, zegt SLM-directeur Henk Jessurun tegenover de Times of Suriname. Het toestel is intussen veilig teruggekeerd naar Paramaribo. Het vliegschema op de Mid-Atlantische route is ook weer genormaliseerd.

De nieuwe motor is voor rekening van de KLM, die verantwoordelijk is voor het onderhoud. Vorig jaar moest al een motor vervangen worden. Het vliegtuig was al ongeveer een kwartier vertrokken van de Johan Adolf Pengel luchthaven, toen een mankement werd ontdekt. Het toestel moest toen twee dagen aan de grond blijven. De Boeing 747-300 wordt later dit jaar vervangen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Gelukkig is die mangkement ontdekt op de grond..

  Want stel je vóór in de lucht heb je geen vlucht strook ..

  Bemanning en passagiers gado dé wié fesi-mang..

  Jesserum zo spoedig mogelijk vervang deze oude kist,,voor de zoveelste laatste druppel gewaarschuwd..


  Maak melding
 2. No spang, die kist heeft nog drie motoren over… Maar serieus: dat vliegtuig heeft zowel de helft van het bruto nationaal inkomen van Suriname gekost. Ik moet er niet aan denken dat die controle op Surinaamse bodem was uitgevoerd. Die Hollanders zijn zo gek nog niet. Of wel?


  Maak melding
 3. Was geen ramp geweest als die motor op 10 km hoogte was uitgevallen of in brand gevlogen(ijlere lucht en goede motor-blus-systeem) , gebeurd vaker.

  wel een kostepost na 15 min. terug tekeren en ongeveer us$40.000 aan jetfeul te dumpen anders breken je vleugels bij de landing af.

  ik vlieg liever in een goed onderhouden oud beesje, omdat men reeds de meeste of alle kinderziektes heeft ontdekt en verholpen.
  ik zal nooit in een nieuw ontworpen kist gaan vliegen.


  Maak melding
 4. Goed zo SLM. Dit is goedbeleid, veiligheid staat boven op, daarom zal ik altijd met de SLM vliegen, omdat ze gewoon prima zijn!

  FLY SLM!


  Maak melding
 5. PARAMARIBO/SCHIPHOL, 18 apr – De Boeing 747-300 van de SLM is tien uren aan de grond gehouden wegens motorpech. Het euvel is tijdig ontdekt tijdens de routinecontrole op de Nederlandse luchthaven Schiphol, toen het euvel werd ontdekt.

  Het bleek een olielekkage aan één van de motoren. Uiteindelijk is besloten de motor compleet te vervangen. “Uit veiligheidsoverwegingen”, zegt SLM-directeur Henk Jessurun tegenover de Times of Suriname. Het toestel is intussen veilig teruggekeerd naar Paramaribo. Het vliegschema op de Mid-Atlantische route is ook weer genormaliseerd.

  De nieuwe motor is voor rekening van de KLM, die verantwoordelijk is voor het onderhoud. Vorig jaar moest al een motor vervangen worden. Het vliegtuig was al ongeveer een kwartier vertrokken van de Johan Adolf Pengel luchthaven, toen een mankement werd ontdekt. Het toestel moest toen twee dagen aan de grond blijven. De Boeing 747-300 wordt later dit jaar vervangen.

  waarom schrijfen ze niet wat er tijdens de vlucht py 993 of voor vertek van uit schiphol is gebeurt met de passier op 17 april 2009 de helft van de mensen zijn uitgestap voor vertrek van het vliegtuig


  Maak melding
 6. “De nieuwe motor is voor rekening van de KLM, die verantwoordelijk is voor het onderhoud”
  klopt dus niet het toestel is eigendom van Surinam Airways. reparaties zijn altijd voor de eigenaar.behalve als het een leasebak is.


  Maak melding
 7. De boeing 747-300 wordt dit jaar vervangen.
  Waarschijnlijk heeft DRUGSSMOKKEL met dit toestel heel veel geld opgeleverd om een nieuw toestel te kopen. IMMERS IN DE VOORAFGAANDE JAREN WAS DE S.L.M ALTIJD IN DE RODE CIJFERS EN NU INEENS HEEFT DIT BEDRIJF EEN OVERSCHOT AAN FIN. MIDDELEN ???????????
  THINK ABOUT…………………………..


  Maak melding
 8. Passagiers, die achter de vleugel zaten waren getuige van een enorme steekvlam die opstak toen de motoren gestart werden. Dit was voor ongeveer 58 passagiers voldoende reden om uit te stappen. Geen gering aantal toch?


  Maak melding
 9. Waarom wordt er zo onredelijk/negatief/afbrekend gereageerd als men geen kaas gegeten heeft van het onderwerp. Reageer dan liever neutraal een stel vraag zodat je kunt snappen hoe het zit en het nieuws op z’n waarde kunt schatten . Er valt genoeg kritiek te leveren op de SLM maar in deze vind ik het onterecht, het getuigd juist van professionaliteit als het op veiligheid/onderhoud aankomt. Dit gebeurd ook bij ieder andere maatschappij alleen heeft SLM niet de means om binnen x uur een vergelijkbaar vervangend toestel in SLM kleuren in te zetten en het ongemak te beperken. Hetgeen de KLM wel kan. Sommige reaguurders (ala geenstijl.nl) grijpen ook alles aan om al wat Surinaams is af te zeiken. Jammer!


  Maak melding
 10. @ Rob zo is het Rob het is nooit goed bij die gasten als die motor nei t was vervangen zaten ze nu daar over te zeiken de negatievenlingen. goed gedaan SLM heel positief, goede beslissing en ik zeg ook FLY SLM.


  Maak melding
 11. Als jullie maar wisten hoe vaak jullie misschien in een klm toestel hebben gezeten die in een iets slechtere staat dan die van slm naar pbm is gevlogen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES