dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse ex-gevangenbewaarder volgde bevel op

Surinaamse ex-gevangenbewaarder volgde bevel op

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 apr – Oud-directeur van strafinrichting Santo Boma, luitenant in ruste Jimmy Stolk,voerde slechts bevelen uit toen hij een gevangene uitleverde aan de beulen van 8 december 1982. Stolk zei tegenover de krijgsraad de opdracht te hebben gehad van luitenant Paul Bhagwandas. Weliswaar waren ze gelijk in rang.

Maar Bhagwandas was bataljonscommandant. “Ik heb gehandeld in opdracht”, zei de zeven en zestig jarige Stolk bij het verdachtenverhoor. Sheombar zat vast vanwege deelname aan de coup van 11 maart 1981. Een telefoontje was voldoende om de gevangene uit de cel te halen en gereed te maken voor vertrek. Bevel is bevel. Volgens program kan Stolk binnen hooguit een maand of twee gevonnist zijn.

Repliek en dupliek zijn al wat het vonnis nog in de weg staat. Maar auditeur-militair Roy Elgin wil dat nog even gewacht wordt tot alle verdachten verhoord zijn. Dat kan nog even duren. Een getuige tegen verdachte Ernst Gefferie gaf tijdens de zitting aan door de militaire politie beetgenomen te zijn. Hij heeft een andere verklaring getekend dan hij oorspronkelijk had afgelegd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

53 REACTIES
 1. Leiden 18 april

  Allereerst zijn er vraagtekens bij de feitelijke gang van zaken zoals ik ook het dossier heb gelezen. De verklaring vd verdachte is onder druk verkregen zonder bijstaan door een advoccat. Verder is het zijn verklaring tegen die van een nogal onbetrouwbare getuige. En 1 getuige is niet voldoende. Strafrechtelijk gezien raakt deze zaak ook kant nog wal. Aangezien er als het kan worden bewezen en ook zo is er geen geen enkel causaal verband is tussen de dood van het slachtoffer en het verrichten van enige handeling tot levering van het arme slachtoffer. Verdachte kan toch niet weten wat er gaat gebeuren. Ik stel bij deze het dosier ook gezien te hebben dat hij niets heeft gedaan of verricht. Verdachte is onder druk bezweken na te lang te zijn verhoord en heeft toen de zwakke verklaring afgelegd. Niet wetende dat het papiertje weer zou opduiken. Trouwens zijn strafbare handelingen, eventueel strafbare handelingen zijn inmiddels al lang verjaard, onder welke wetsartikelen je ze ook brengt. Dit is typisch weer een actie van de regering Venetiaan om de NDP in het discrediet te brengen. Dit met het oog op de aanstaande verkiezingen.

  Er dient gewoon vrijspraak te volgen
  Mr. Drs Roy Siwpersad
  [email protected]


  Maak melding
 2. Bevel is bevel is altijd een zwak argument. Dat hebben we in 1940-1945 al geleerd.

  Als Stolk een vermoeden kon hebben wat er zou gebeuren had hij de plicht om zgn leidzaam verzet te plegen. En met wat fantasie waren daar best mogelijkheden voor geweest.
  Het is jammer dat deze vragen niet aan de orde geweest zijn. Vermoedlijk had de aanklager onvoldoende niveau om dit punt te onderkennnen. Maar ook de advocaat van Stolk had het moeten onderkennen.
  Hopelijk is de rechter van zwaarder kaliber en neemt zij het feit dat Stolk als een dom schaap mee hielp mee in haar beslissing. Ook meelopers zijn medeschuldig!
  Tekenend is ook het feit dat Stolk – blijkens het verslag in de media – nergens aangeeft dat hij gewetenswroegingen heeft. Een extra reden om hem weldegelijk een stuk verantwoordelijkheid toe te bedelen.


  Maak melding
 3. Begin dit goed te begrijpen wet en recht kunnen never nooit weggaan en terug komen.

  Dat ding was dictatuur op welk recht of wet kon de bewaarder zich op dat moment beroepen.

  Daarom rechter no du don.

  BEVEL IS BEVEL GA NIET LOPEN SPELEN…EN DESERTEREN IS OOK EEN GROOT PROBLEEM…WEET DIT……PROBLEEM… DIDI YO DIDI.


  Maak melding
 4. Wanneer militairen, officieren, onderofficieren en hun meerdere militaire zaken hebben besproken, dan verbreekt men niet de militairen ere-code van die macht, maar blijft alles tot het eind top geheim, dus “militaire zaken” (top secret)in landsbelang en staats veligheid.
  D.D. Bouterse, een “echte sterke charismatisch (politiek)militaire” volks-leider in hart en nieren.

  Patriot!


  Maak melding
 5. @Mr. Drs Roy Siwpersad
  Zijn jullie niet wettelijk verplicht om jullie kennis bij te houden. Bij de meeste beroepsgroepen geld dit inmiddels. En terecht.
  Wel valt mij op dat er nogal wat commeciele bureaus zijn die verplichte studiepunten leveren, maar feitelijk verkapte uitjes leveren.

  Je reactie zie ik met belangstelling tegemoet. Immers als je werkelijk Mr. Drs bent dan kun je mij direct goed en volledig antwoorden.


  Maak melding
 6. Geachte redactie,

  Nogmaals dit: de zogenaamde Onafhankelijke Surinaamse Rechterlijke Macht i.s.m. de huidige Surinaamse Front Regering o.l.v. President Ronald Venetiaan en Adjodha, bevindt zich momenteel in een stevige wurggreep van het buitenland, en daar zal men naar het schijnt voorlopig niet makkelijk vanaf komen. De wijze hoe deze rechtzaak door deze oude vermoeide politici aangepakt wordt is slechts een illustratie van hun machteloosheid.

  Belachelijk is het, zelfs beschamend voor een onafhankelijk land als Suriname, zich zo te laten vernederen voor het oog van miljoenen burgers over de gehele wereld. Zich zo te kijk te laten zetten door het Koninkrijk der Nederlanden, onder het toeziend oog van buitenlandse ambassades, de regio, maar in het bijzonder de eigen bevolking, d.m.v. een vals proces tegen de leider van de grootste nationalistische politieke organisatie van de Republiek Suriname nl. de Nationale Democratische Partij Suriname o.l.v. de charismatische leider Desire Delano Bouterse (1945), de historische opvolger de Vrijheidstrijder Cornelis Gerard Anton de Kom (1898-1945).

  Dat een zogenoemd onafhankelijk land als de Republiek Suriname, haar zogenoemde onafhankelijke rechtsgang nationaal als internationaal zo te grabbel laat gooien, door een proces gebaseerd op eenzijdige informatie (geen onderzoeksinformatie van de Nederlandse Justitie/Regering). Zich zo te kijk laat zetten door een Frontregering van vermoeide politici, welke hun bestaansrecht slechts ontlenen aan hun voormalig moederland.

  Een regering die zelfs geen enkele moeite doet, om onder dat juk vandaan te komen, en die van de Surinaamse onafhankelijke status in feite een farce maakt. Maar meer noch alle moeite doet de Republiek Suriname meer ‘knecht’ van haar voormalige meester te laten zijn.

  “Repliek en dupliek zijn al wat het vonnis nog in de weg staat. Maar auditeur-militair Roy Elgin wil dat nog even gewacht wordt tot alle verdachten verhoord zijn”.

  Hoe zo “alle verdachten”. Hoe zit het met Kolonel Valk en Bas van Tussenbroek. Hoe staat het met de opdracht van de toenmalige Nederlandse Regering en hun financiële inbreng van NF. 500.000.000,= aan de toenmalige Surinaamse Regering o.l.v. President Chin-A-Sen, de eerste president van na de militaire staatsgreep van 1980?

  “Dat kan nog even duren. Een getuige tegen verdachte Ernst Gefferie gaf tijdens de zitting aan door de militaire politie beetgenomen te zijn”.

  Maar wat weinigen weten, is dat velen door de toenmalige Kolonel Valk en Bas van Tussenbroek beetgenomen zijn tijdens en/of na de machtsgreep van 1980, dit alles in opdracht van de Nederlandse Regering. Maar van een ‘geselecteerde en uitverkoren groep’, zijn wij opgrond van gedegen onderzoek het allemaal over eens en velen met ons, dat die zich NIET hebben laten beetnemen, in tegendeel.

  Want vanwege die machtsovername van 1980 voert de Republiek Suriname o.a. haar eigen buitenlandsbeleid, beschikt de Republiek Suriname over een eigen Surinaams Nationaal Leger en heeft zij haar eigen Surinaamse Grondwet.

  Vandaar ook dat wij Surinamers deze groep, de ‘Uitverkorenen van Zestien’, zullen blijven eren als Grote Surinaamse Helden, die de Surinaamse Natie en de Vrijheid van Surinamers in het algemeen, een stuwende kracht naar onafhankelijkheid geboden hebben, en daardoor de Republiek Suriname van totale onderwerping door o.a. het Koninkrijk der Nederlanden behoed hebben.

  Maar hoe komen wij in godsnaam van het huidig zooitje Fronters af , die voorlopig nog een belemmerende maar vooral storende factor vormen voor de ontwikkeling van onze geliefd Republiek.

  Misschien dat een toekomstige Nederlandse regering ons wederom een handje zal willen helpen of anderszins misschien. We blijven benieuwd wat de toekomst ons bieden zal.

  Desondanks, Suriname nu voorwaarts. Trouwens:

  Niets komt voor zijn tijd!


  Maak melding
 7. Neus,
  Wanneer niets meer overeind blijft zou ik zeggen, ” herbewapen die zogenaamde bevrijdingsraad en kom in Suriname orde op zaken stellen jo opgefokte looser jo”.

  Instede van die 15 dierbaren hebben jullie judassen het tienvoudige het graf in gejaagd.

  Onderschat dat deel niet stuk verdriet!


  Maak melding
 8. in mijn ogen kan stolk niets verweten worden ben zelfs militair geweest . ik denk niet dat stolk zijn leven op het spel wilde zetten en in die tijd had de groep van zestien het voor het zeggen . en dat weet auditeur elgen donders goed want hj heeftook onder bouterse gedient. niemand durfde paul in die tijd tegen te spreken.kijk maar toen de ex pres in ned op bezoek wasals een klein jongen werdt hij ontslagen ,maar niemand durft te zeggen bouta dat kan je niet maken.


  Maak melding
 9. Het was een gelijke in rang die hem het ‘verzoek’ had gedaan.
  Als deze Stolk ook maar enig vermoeden had wat de gevangenen boven het hoofd had gehangen is hij zeer laakbaar.
  En Mr. Drs Roy Siwpersad u bent heel goed in dat wat krom is recht te praten en met uw titel denkt u dat kracht bij te zetten.


  Maak melding
 10. Neus, de alwetende,lees de reaktie van een echte Akademicus,R.Sewpersad no2.
  Want jou gekakel slaat nergens op,ik zou wel willen weten hoe jij gehandeld had ,als je in de schoenen van Stolk stond,je hebt mooi praten, zoals het spreekwoord luid:De Beste Stuurlui Staan Aan WAL.


  Maak melding
 11. intersante reaktie van sommigen hier.de verklaring van verdachten zijn onder druk verkregen zonder bijstand van een advocaat.waar waren de advocaten van de slachtoffers meneer ik zie jozef slagveer nog voor me gebroken in stoel zitten naast horb, hadden die mensen geen recht op een advocaat onze landgenote die op beestachtige wijzen zijn gemarteld en afgeslacht. het is niet venetiaan die de ndp in discrediet brengt maar de ndp zelf die een voorzitter heeft die bloed aan zijn klauwen heeft, de partij zit vol met moordenaars en drugs handelaren en een man die op een opsporinglijst van interpol staat en verdacht word van grooste menserechten schending in de republiek suriname. @ de man die mij beschuldig dat ik bakba hollands schrijf wil vragen of het assembleé is of assamblee-griffier kan je mij uitleggen wie dat is ??? a.u.b nummer 1.


  Maak melding
 12. Overigens is het “aanbevelenswaardig” om nog meer olie op het vuut te gooien dan toch al nodig is.

  Het zijn de schijnbaar nietige zaken, die leiden, althans hebben geleid tot grote catastrofes in dit land.

  8 december 1982 begon heel onschuldig. Ach, het zal/zou allemaal niet zo een vaart lopen.

  Er zijn zeer vernederende- en denigrerende woorden gevallen aan het adres van die soldaatjes, met de ons bekende escalatie tot gevolg.


  Maak melding
 13. alleen in het leger van bouterse kan een mindere in rang opdracht geven aan zijn meerdere rara hoe kan dat.ik kan mij nog herinneren dat iemand zij dat in het leger van bouterse de sterren naar beneden vallen.


  Maak melding
 14. @Mr Roy Siwpersad, het zal moeten blijken of hij er inderdaad niets van wist als dat zo is dan moet hij vrij komen en wat betreft verjaring…als dat zo is dan is het hele decemberproces verjaard dus….. en…. bent U niet een beetje bevooroordeeld???? een beetje anti front? dus niet objectief?


  Maak melding
 15. @blakaboy, Militairen die bevelen krijgen welke in strijd zijn met of het oorlogsrecht (conventie van Geneve) of de mensenrechten hoeven of mogen deze niet opvolgen doen zij dit wel dan zijn zij mede schuldig aan dat feit. dus als hij wist wat er zou gaan gebeuren is hij inderdaad schuldig aan dit feit bevel of geen bevel! wist hij dit niet dan moet hij gewoon vrij komen zo simpel liggen de zaken!


  Maak melding
 16. Niet vergeten de historisie uit verschillende landen erbij te betrekken en de jeugd om vast te leggen en af te handelen. We kunnen toch niet nog 29 jaar op een oplossing wachten. Wat gezegd is is gezegd beoordeeld door onze jeugd. A sanie moes kisie wang einde.Wie liegt of wie de waarheid verteld is voor zijn eigen rekening en dan de geschiedenisboeken in, punt sluit uit!!!!!!dus ik gok als een prettig gestoorde !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Megablok is de beste van de slechtste.


  Maak melding
 17. 19-04-2009

  Situational Awareness!

  The enemy is listening he wants to know what you know
  keep it to your self!

  Anything you see can and will be used against you! (In the (society) court martial/ court of lord)

  Met verlof, u hebt niets te verklaren (op de radio) in de media of what ever, over de uitspraken van Nederlandse (gezagdragers)ex diplomaten en anderen, over mogelijke betrokkenheid van Nederland met de sergeant coup van 16.

  Het spreekt voor zich dat als D.D. Bouterse aan de leiband van Nederland was om de Nederlandse belangen te behartigen boven de Surinaamse belangen, dan was D.D.Bouterse nooit internationaal persona non grata door Nederland verklaard.

  D.D.Bouterse heeft samen met zijn revolutionaire/nationalistische kameraden de weg gekozen uit vaderlandsliefde om het Surinaams belang te behartigen. De onvervreemdbare rechten van iedere burger in onze Surinaamse-samenleving te beschermen. En om de grondrechten van ieder burger te waarborgen. Vandaar dat D.D. Bouterse overhoop ligt met politiek Den Haag.

  Patriot!

  P.s.
  Wanneer militairen, officieren, onderofficieren en hun meerdere militaire zaken hebben besproken, dan verbreekt men niet de militairen ere-code van die macht, maar blijft alles tot het eind top geheim, dus “militaire zaken” (top secret)in landsbelang en staats veligheid.
  D.D. Bouterse, een “echte sterke charismatisch (politiek)militaire” volks-leider in hart en nieren.


  Maak melding
 18. 19-04-2009

  Anything you see can and will be used against you! (In the (society) court martial/ court of lord)
  Situational Awareness!
  The enemy is listening he wants to know what you know
  keep it to your self!

  Met verlof, u hebt niets te verklaren (op de radio) in de media of what ever, over de uitspraken van Nederlandse (gezagdragers)ex diplomaten en anderen, over mogelijke betrokkenheid van Nederland met de sergeant coup van 16.

  Het spreekt voor zich dat als D.D. Bouterse aan de leiband van Nederland was om de Nederlandse belangen te behartigen boven de Surinaamse belangen, dan was D.D.Bouterse nooit internationaal persona non grata door Nederland verklaard.

  D.D.Bouterse heeft samen met zijn revolutionaire/nationalistische kameraden de weg gekozen uit vaderlandsliefde om het Surinaams belang te behartigen. De onvervreemdbare rechten van iedere burger in onze Surinaamse-samenleving te beschermen. En om de grondrechten van ieder burger te waarborgen. Vandaar dat D.D. Bouterse overhoop ligt met politiek Den Haag.

  Patriot!

  P.s.
  Wanneer militairen, officieren, onderofficieren en hun meerdere militaire zaken hebben besproken, dan verbreekt men niet de militairen ere-code van die macht, maar blijft alles tot het eind top geheim, dus “militaire zaken” (top secret)in landsbelang en staats veligheid.
  D.D. Bouterse, een “echte sterke charismatisch (politiek)militaire” volks-leider in hart en nieren.


  Maak melding
 19. Front een grote onverstandige club….kijk hoeveel geld en tijd men steek in de jaren ’80.
  Hadden zij het geld gestopt in een toekomst planning van het land (b.v.onderzoek hier, onderzoek daar… grondstoffen/hout/goud/vis/ enz. enz. dan was er zeker iets dat men rooskleurig zou kunnen noemen.

  Maar dit is….is gewoon een stel zakkenvullers bijelkaar.

  VEELS TE VEEL DOMME JONGENS DIE HET VOOR HET ZEGGEN HEBBEN IN HET LAND.

  VERFOEILIJK TOCH.


  Maak melding
 20. @blakaboy, Srudati, abani
  Hij was geen militair dus desertie kon niet. En er zijn zoveel mogelijkheden om te sabboteren die hij geen van alle heeft gebruikt. Bv sleutel zoek, iemand bellen om die gevangenen over te laten plaatsen, etc, etc.
  Met alle begrip voor de moeilijk tijd had hij meer kunnen en moeten doen.

  @Mr. Drs Roy Siwpersad & So Sad
  Ik wacht nog steeds op antwoord! Gezien de tijd die U nodig heeft ben ik geneigd te concluderen dat de titels Mr Drs nergens op slaan. De inhoud deed mij dit al vermoeden.
  Alleen een sukkel als So Sad trapt in je onzin

  @Triest
  Ja tegenwoordig hebben we gelukkig moilitairen die kunnen denken en hun maatschappelijke verantwoordelijk controleerbaar dragen. De Militaire Rechters zijn er een voorbeeld van.

  @chauvinist
  Dus volgens jouw is het huidige leger net zo’n obscure ongecontroleerde klup als de CIA. Ik zou zeggen gelijk afschaffen.

  @Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya. & Pinto
  Jullie soort is geen reactie waard.


  Maak melding
 21. Met verlof, u hebt niets te verklaren (op de radio) in de media of what ever, over de uitspraken van Nederlandse (gezagdragers)ex diplomaten en anderen, over mogelijke betrokkenheid van Nederland met de sergeant coup van 16.

  Anything you see can and will be used against you! (In the (society) court martial/ court of lord)

  Situational Awareness!

  The enemy is listening he wants to know what you know
  keep it to your self!

  Het spreekt voor zich dat als D.D. Bouterse aan de leiband van Nederland was om de Nederlandse belangen te behartigen boven de Surinaamse belangen, dan was D.D.Bouterse nooit internationaal persona non grata door Nederland verklaard.

  D.D.Bouterse heeft samen met zijn revolutionaire/nationalistische kameraden de weg gekozen uit vaderlandsliefde om het Surinaams belang te behartigen. De onvervreemdbare rechten van iedere burger in onze Surinaamse-samenleving te beschermen. En om de grondrechten van ieder burger te waarborgen. Vandaar dat D.D. Bouterse overhoop ligt met politiek Den Haag.

  chauvinist!


  Maak melding
 22. Megablok wordt de toekomst, gaat su er bovenop helpen. jullie mensen zijn blind voor de positieve resultaten van het front, bang om toe te geven.maar ok laat het megablok maar komen met D.D.B als president als hij durft (wed dat hij niet durft) en als het megablok een MEGAFLOP word wie krijgt de schuld dan?????????……Holland natuurlijk. hahahahahaha jullie zijn mooie grappenmakers maar kom maar op met het blok voor de surinamers hoop ik dat het wat word maar ik vrees het ergste MEGABLOK – MEGAFLOP


  Maak melding
 23. de aanhang verwelkomt iedereen die een beetje licht in die duistere tunnel van hun schijnt .ik pik een paar dingens uit, die kwakzalver op nummer 16 geeft aan hoe dom hij is lees de laaste regels van zijn reaktie, ik zeg verder niets.en die andere domme koe op nummer 14 alle discussie over 8dec staat en valt met één belangrijke vraag waarom hebben de militairen niet de wet gevolgd of toegepast om deze mensen te straffen al dat andere gelul van wie dan ook verwijst ik naar het rijk der fabelen.


  Maak melding
 24. @bakaramang

  Klopt, maar volgens mij is het bevel om een verdachte te vervoeren geen bevel wat niet kan volgens de conventie vn Geneve.

  Hoe had Stolk weet kunnen hebben van de gebeurtenissen die zouden volgen?

  Ik zie hier (juridisch) geen enige reden om deze militair te vervolgen.

  De mensen die vervolgd moeten worden, zijn de opdrachtgevers, maar niet de “lagere” militairen, die op DAT moment bezig waren met Suriname te verdedigen (want ze verdedigden het wettelijke gezag en vochten voor de vlag van Suriname)


  Maak melding
 25. het is echt triest om te lezen hoe (surinamers)aan geschiedvervalsing doen ze aanbidden een valse profeet iemand die over duidelijk met zijn wanbeleid ons geliefde suriname heeft verkracht vernederd en onze landgenoten op barbaarse manier heeft omgebracht.deze mensen die hier een moordenaar en een drugs dealer landverrader adoreren,verafgoden zijn in mijn ogen mensen zonder enige toekomst visie mensen die vasgelopen zijn in het leven en daarom niemand anders een waardige leven met een toekomst gunnen. als je weet in wat voor grote puinhoop bouterse suriname heeft achter gelaten en hem zien als de leider, dan zijn jullie in mijn ogen stuk voor stuk gestoord.


  Maak melding
 26. in opdracht van een meerdere gehandeld
  dus vrijspraak
  tn2 er was oorlog in oorlog tijd is dat de dood straf bij niet opvolgen van een opdracht
  bij moetwillig land en volk hun leven in gevaar brengen wordt terplekke neergeschoten
  al vielen de stèren en de balken er was rang orde beneden het leger maar nu kijk maar naar de uitrusting in bouterse zijn tijd waren het militairen die huizen gingen afbouwen
  dus deze recht zaak is een geldverlies
  besteed dat aan armoede en scholing


  Maak melding
 27. @Mentor jr
  Deze rechtzaak kost een fractie van wat DDB en matie gestolen hebben en weer zullen stelen als ij de kans krijgen.
  En dan heb ik het nog geen eens over de schade:
  directe schade: radiostations, politiebureau, de ordinaire diefstal door militairen en miltie leden, etc.
  indirecte: ontwrichting van samenleving en economie, het nutteloze wachten in de rij voor de winkel, de mishandelingen, etc.

  Nee hoor het proces is zijn geld dik waard.


  Maak melding
 28. @neus

  Sorry hoor, dat jij mij een abani noemt!
  Jammer genoeg heb je “dit” nodig om je punt te maken.

  Wat jij voorstelt is belachelijk!! Weet je hoe snel je voor de krijgsraad komt als militair, als je geen bevelen opvolgt?

  Jij hebt hier geen kaas van gegeten en moet je niet blind staren op deze gebeurtenissen omdat de haat je hersens aantast.

  Stolk had geen schijn van kans, als ie met dit soort opzichtige smoesjes was gekomen?

  Denk je echt dat je een BC van het kaliber Bhagwandas dat zou kunnen uitleggen?

  Die had je gewoon geantwoord:
  “Als jij hem niet brengt, kom ik jullie beiden ophalen”

  No mek’grap yere.

  Neus neus, je hebt echt geen kaas gegeten van hoe het in een leger (of andere hiërarchische organisatie) werkt.


  Maak melding
 29. Het DU/Neus-formule:
  Regel 1: Deze gasten hebben altijd gelijk;
  Regel 2: Deze gasten hebben altijd gelijk;
  Regel 3: Als deze gasten geen gelijk krijgen of hebben treden de regels 01 en 02 in werkeing waarin staat dat sezeverwende koorddansers altijd gelijk hebben.


  Maak melding
 30. DU-29,
  Jij bent ook zo naief als maar wezen kan!

  Grote delen van diezelfde nabestaanden hebben toch onder aanvoering van die “bevrijdingsraad”, de Z.Z.G., de kolonel Bart van Tussenbroek nu wijlen met huurlingen en al een bloedige oorlog ontketend en in stand gehouden.

  Het gevolg was wel het tienvoudige aan doden en een tig aantal PTSS’ers.

  Ben ik nou zo dom of jij DU zo knap. Blijf maar rustig in het luchtledige doorfietsen.

  Medailles hebben doorgaans ook een keerzijde. Stelletje lapshwansen!


  Maak melding
 31. @neus,

  ” Mr. Drs bent dan kun je mij direct goed en volledig antwoorden.”

  Deze wassenneus vraagt naar goede en volledige antwoorden, wetende dat als het niet in die hypocriete front straatje past het bijvoorbaat ongeloofwaardig is.

  De fronters zouden eigenlijk berecht moeten worden voor bewezen achterlijkheid.

  Neem nou DU dat is een en al een typische TBS’er.


  Maak melding
 32. ” bent U niet een beetje bevooroordeeld???? een beetje anti front? dus niet objectief?”

  Bovenstaande zegt bakaramang om direkt daarna uit te halen naar megablok, deze front hypocrieten zijn zo schaamteloos dat het ze allemaal niet meer uitmaakt, stuk voor stuk vallen jullie door de mand, de Surinaamse jeugd heeft jullie gelukkig al door.


  Maak melding
 33. @.Vertrouwelinge van het eerste uur, hier een fractie van mislukte moord aanslagen en complottheorieën tegen ex bevelhebber D.D.Bouterse!

  @neus. over de CIA gesproken aub.

  Dossier: The Secret Wars of the CIA 1981-1987.

  Dekmantel van Bob Woodward.
  De Amerikaanse interventie van Grenada werd gepleegd op 25 oktober 1983. Eerder op 19 oktober werd de jonge revolutionaire charismatische (Marxist-staatshoofd)leider Maurice Bishop na een (tegen) coup door extremisten geexecuteerd.

  Als het CIA-plan na het verzoek van Nederlandse-Surinaamse bannelingen-disidenten haalbaar was en de Hawker & Rambocus (tegen)coup geslaagd was om de charismatische revolutioniare leider Desi.D.Bouterse uit het zadel te wippen was hem het zelfde lot als van Maurice Bishop & Saddam Hoesein beschoren.

  Revolutions Maurice Bishop was een bevriend staatshoofd van de revolutions ex bevelhebber Desi D.Bouterse.
  Beide charismatische leiders hadden te kampen met tegen coups. Maurice Bishop moest het bekopen met de dood. Desi D.Bouterse ontsprong met Godswil & zegen de dans na meerdere mislukte tegencoup pogingen, samenzweringscomplot theorieen en poging tot vergiftiging.

  Op 8 december werden 15 mensen uit de top van de Surinaamse samenleving, die lijf en leden hadden ingezet om een einde te maken aan het regime van de legerleider, in Fort Zeelandia doodgeschoten. bron: alinia uit artikel 8dec. is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 324,

  De apathie en het cynisme onder de bevolking gaan gepaard met nostalgie over de periode onder Bishop. Ironisch genoeg is Grenada heden ten dage weer terug op het economische niveau dat eerder leidde tot politieke ontevredenheid en uiteindelijk ook tot de Grenadese revolutie. De zelfde apathie en het cynisme gaan ook gepaard met nostalgie onder de Irakese bevolking over de periode onder de charismatische leider Saddam Hoesein. De Iraakse bevolking snakt naar de periode van Sadam Hoesein, maar er is geen weg terug, it’s too late, hij is er niet meer.

  Ironisch genoeg heerst er ook de apathie en het cynisme onder de Surinaamse bevolking en gaat het gepaard met nostalgie over de periode onder de jonge charischmatische leider D.D. Bouterse. God dank hebben de Surinamers & Suriname Desi Delano Bouterse nog in levende lijve old solder never die!

  Wat voor sombere, donkere wolken speelde zich af boven de hoofden van het (nationaal leger) Surinaams volk in de jaren 80.

  Wat heeft zich (internationaal)politiek, militair afgespeeld rond de jaren 80.

  Het is de jaren 80 dat geleid heeft naar het omstreden beladen 8 dec. proces.

  Enkele alinea’s uit Dekmantel van Bob Woodward: De geheime oorlogen van de CIA,

  Ik zal gelijk met deur in huis vallen,
  Dossier: fase 1.
  Bannenlingen uit een klein landje Suriname, een voormalige Nederlandse kolonie aan de noordkust van Zuid Amerika vlak boven Brazilië, hadden aangeklopt bij de dienst om steun. Deze Nederlands-Surinaamse vluchtelingen (oppositie) wilden niets minder, naar eigen zeggen, dan de omverwerping van het autoritaire regiem van Luitenant kolonel Desi Bouterse, die communistische sympathieën had. CIA-directeur William J. Casey was er helemaal voor.

  Bouterse was alleen maar linkse ellende en de Nederlands-Surinaamse (oppositie) vluchtelingen kwamen heel geloofwaardig over.

  Maar er moest een onafhankelijke evaluatie komen, besloten Casey en Deputy Director for Operations John N. McMahon.

  Het directoraat voor operaties ontwierp een ‘voorlopige bevinding’ dat toestemming verleende aan een beperkte geheime actie om er achter te komen of steun van de CIA aan de Nederlandse-Surinaamse vluchtelingen zin had, of er inderdaad kans was om Bouterse te wippen.

  Voor een feitelijke operatie tot een poging het regime omver te werpen of gewapende steun aan dissidenten te verlenen moest er een aparte, gewone bevinding geformuleerd worden.

  Ex President Reagan tekende de ‘voorlopige bevinding’ en een paar honderdduizend dollar werd toegewezen aan een CIA-team dat in Suriname inlichtingen moest inwinnen over de haalbaarheid van een coup.

  Het directoraat voor operaties McMahon bracht de senaatscommissie op de hoogte.
  Hij werd begroet door een koor van besodemieter-me-niet-man.

  Waarom, zo vroegen enkele senatoren, overwoog de regering Reagan een coup in een land dat geen enkele betekenis had?

  De Surinamers waren (volgens de CIA)zachtaardige primitievelingen, net als de Tahitianen in de Stille Zuidzee. De Surinaamse bevolking bedroeg ±350.000 man.
  Dat was de grootte van Tucson in Arizona.
  Goldwater (Republikeinse presidentskandidaat Barry Morris Goldwater een gewezen CIA-agent) was helemaal woest. ‘Dat is godverdomme het mesjoggeste idee (Amerikaanse interventie in rep. Suriname) dat ik in mijn leven heb gehoord.’

  Grenada daar en tegen stond op de nummer1 lijst van de CIA omdat Constantine Menges op dat moment nog hoofd van de ZuiAmerikaanse CIA-‘desk’ ervan overtuigd was dat de Sovjets van plan waren om Grenada te gebruiken vanwege dienst diepwaterhaven en de nieuwe landingsbaan. Vannaf Grenada konden de Russen nucleaire rakketten opslaan en het was een goede basisvoor vliegtuigen en onderzeeërs.

  McMahon antwoordde dat de regering Bouterse in gesprek met de Cubanen was en met de regering van Grenada, een nietig caraibisch eilandje eveneens geleid door een linkse regering.

  De CIA beschikte over een groep Nederlands-Surinaamse vluchtelingen die het vuile werk konden doen.

  Wanneer had een door de VS-gesteunde coup ooit gewerkt? Zie Irak-Afghanistan
  McMahon moest teruggaan in de historie naar 1954, naar de CIA-coup van Guatemala.

  Hij maakte duidelijk dat de voorlopige bevinding alleen maar betekende dat de regering Reagan de mogelijkheid overwoog en dat er nog een tweede bevinding moest komen en de commissie zou dan op de hoogte worden gesteld. Het was niet voldoende.

  Na de briefing besloot de commissie een protestbrief aan president Reagan te sturen waarin hem verteld werd dat commissie tegen ingrijpen in Suriname was. Goldwater steunde ook nog een persoonlijk briefje aan President Reagan, in de trend van moet-dat-nou?

  De commissie van het Huis moest er ook niets van weten. Toen het CIA-team thuis kwam met weinig wezenlijke informatie meldde zij dat de coup vermoedelijk nauwelijks haalbaar was.

  Het plan werd gedropt, maar McMahon had er de stuipen van gekregen. Hij wijdde zich opnieuw met alle inzet aan zijn voornemen om de CIA buiten dit soort stripverhaalachtige operaties te houden.

  Dossier: fase 2.
  CIA-directeur William J.Casey

  Maar het allerbelangrijkste was wellicht dat Staatssecretaris voor Inter-Amerikaanse Zaken L.Anthony ‘Tony’ Motley niet opzag tegen harde acties als het moest.
  Toen het CIA-plan om de leider van Suriname uit het zadel te wippen onhaalbaar was gebleken, had de Braziliaanse geheime dienst zelf maar zijn eerste heimelijke actie op touw gezet.

  Brazilie en Suriname hadden een grens van ruim hondervijftig kilometer gemeen.
  Met aanmoediging van Motley en enige hulp van de CIA, had de Braziliaanse dienst geheim agenten, die zich voordeden als onderwijzers over de grens gesmokkeld om de Surinaamse regering wat los te weken van de Cubanen.Luitenant kolonel Bouterse, keerde inderdaad later Cuba de rug toe.

  Het hoofd van de Braziliaanse geheime dienst vertelde Motley dat hij alle papieren over de gevoelige operatie over Suriname had vernietigd.
  Montley werd naar Washington geroepen, waar Minister van Buitenlandse Zaken George P.Shultz hem vertelde dat hij gepromoveerd was tot staatssecretaris.

  Het is ook een indirect gevolg van 8 dec.dat heeft geleid tot Front-plus-politiek-coup in de afgelopen verkiezingsuitslag met de NDP als de grootste politieke partij van rep. Suriname.

  In 2010 zal Front-plus niet meer doormiddel van verkiezings foefjes een coalitie kunnen vormen, de NDP is ze nu een stapje voor en is goed voorbereid, daarentegen heeft de NDP-Mega-Combinatie genoeg antistoffen aangemaakt.

  Het illegaal verbannen van het lid Bouterse uit het Surinaams parlement is ook een gevolg (Front-plus-samenzwering-complot-theorie)dat afgeleid kan worden van 8 december 1982.

  Chauvinist


  Maak melding
 34. @blakaboy klopt wat je zegt ik zeg ook als hij er niets van wist moet hij vrij komen dus het zal moeten blijken. wat betreft de z.g.n. lagere militairen ook deze moeten worden vervolgd als zij willens en wetens een misdaad begaan bevel of geen bevel dat zijn zij verplicht ook naar dat volk en land dat zij op dat moment verdedigen want zoals is gebleken kan ook een wettig en gekozen regering misdaden begaan.
  vriendelijke groet,


  Maak melding
 35. Goed zo blakaboy
  vertel die neus (SCHIETSCHIJF)bevel is bevel
  de krijgraad weet geen raad met deze case
  ze proberen het een bepaalde richting te stuuren maar navigatie fout kanhai heef ze bij de ballen en spleet vast schaak op hoog nivo


  Maak melding
 36. ja pinto jij ben dom ik zal zeggen waarom dat geld ok voor velen die het hier opnemen voor moordenaar bouterse en zijn bende.
  een discussie voer je op basis van feiten doden die zijn gevallen tijdens de binnenlandse oorlog en tegenstanders die zijn opgepakt op verdenking van een tegen coup is niet het zelfde maar jij ben zo dom dat het je verschil niet kan inzien. als bouterse niet zo dom was geweest om een staatsgreep te plegen had je ook geen PTSS slachtoffers het is te makkelijk en dom om alle schuld van de ellende wat bouterse heeft veroorzaakt in ons land in andere hun schoenen te schuiven.@ die MALLOOT op nummer 37 wil ik dit kwijt jij verdedig hier de misdaden van een TBS-er een massa moordenaar iemand die de dood van velen onschuldige surinamers op zijn geweten heeft, dan ben jij in mijn ogen iemand die geen enkele NORM in zijn donder heeft. de hele aanhang van bouterse moeten een les normen en waarden volgen. dit is mijn antwoord op het domme geklets van jullie. ik noem jullie reaktie dogmatisch geleuter. les één voer een discussie op feiten die je kan controleren en vergeet de wet niet. AUB


  Maak melding
 37. @chauvinist Jij hebt echt niets anders te doen dan deze elle lange brieven te schrijven maar ok, laat die charistmatige leider van jou dan maar eens president worden (als hij het durft en het niet weer afschuift op een ander)en laat hij ons allen dan maar zien hoe het moet en laat hij voorspoed en vooruitgang brengen ik hoop voor het surinaamse volk met heel mijn hart dat het hem lukt, laat hij al zijn tegenstanders in hun hemd zetten en geen dronkemans praatjes verkopen in het openbaar maar echte daden en doorzettingsvermogen aan den dag leggen. laat hem dat doen en dan verdiend hij wat mij betreft een levensgroot standbeeld op het plein van de revolutie maar……..als het hem niet lukt laat hij dan zover de jungle in vluchten dat wij hem nooit meer zullen weerzien en dan nde schuld van het mislukken op zich neemt en niet Holland en ander z.g.n. verraders de schuld gaan geven hij weet immers nu toch wel van wie hij wat kan verwachten dus kan hij zich vanaf nu tot 2010 erop voorbereiden en zich zogenaamd niet laten verrassen door bovengnoemde.
  Ik weet dat door mijn voorgaande reacties lijkt of ik tegen de ndp ben dat is niet zo maar het is een feit dat de ndp en/of D.D.B jaren lang de tijd gehad hebben (vanaf 1980) om het met su goed te doen maar zij brachten het land naar de rand van de afgrond en het is ook een feit dat het front veel goeds heeft gedaan voor su economisch gezien staat het land er in de wereld veel beter veel beter voor dan10 a 15 jaar geleden dat is echt een feit nu, als D.D.B en NDP het beter kan nou graag maar sorry ik ben hier niet positief in van gedachte. het maakt mij niet uit wie er regeerd als het maar goed komt voor het volk en als het niet lukt wees een kerel en neem je verantwoordelijkheid en geef niet andere de schuld van jou missers.
  Wat su nodig heeft is eendracht in het volk het is al moeilijk genoeg met zoveel verschillende bevolkingsgroepen en dan ook nog al deze politieken geschillen zo heftig dat is niet goed voor volk en voor het land.

  We zullen zien wat er gebeurt na 2010 alleen god weet wat er in het verschiet ligt.

  Nu, het is een hele brief geworden ik lijk nu wel een beetje op jouw en terwijl ik nog veel meer te doen heb, deze brief is niet als aanval op jouw bedoeld en zou het op prijs stellen als je hierop zal antwoorden zoals het in een fatsoenlijke discussie hoort te gaan.

  Met vriendelijke groet


  Maak melding
 38. Sranamangs,
  Ommoe zegt dat de verwarring en babylonische spraakverwarring bijna compleet is.
  Ik ben blij verrast met feiten, waarheden en stellingen maar minder blij met nogal wat dom gedoe.
  Er zijn nog steeds mensen die geloven dat bijvoorbeeld sroedattie op geld, geld ontwaart. Er zijn ook lieden die vergeten hoe hard het aan toe gaat als je een land wil leiden naar succes. Hoeveel tegenwerking je daadwerkelijk krijgt.
  Velen zou ik wel een simpele diplomaten cursus, of cursus theologie of simpel politieagent willen laten volgen zodat je de wereld in het klein(formaat van een land) even begrijpt en de mensheid(rol) erin.
  Wij zijn wel zeker een te klein land om iets te sorteren in de wereld. We zijn net een slechte en bange voetballer die alleen de bal steeds inlevert, een leverancier dus.
  Men speelt met je maar alleen anderen hebben de leiding.
  Velen zullen dit nooit begrijpen, te weinig geschiedenis/geografie/sociologie kennis. haal wat onwikkleing binnen , kijk voorlopig niet meer naar soaps of belspellen maar meer naar discovery channel, history channel en national geografic channel,goede documentaires.ga via internet naar CIA world factbook, lees en wordt eens wijs-(zer). En als u belt naar een topic op de radio: blijf bij t onderwerp spreek kort en duidelijk en zet die radio van u thuis zachter nog voordat u contact krijgt.
  En niet slapen in de kerk, en minder luidruchtig zijn, eet gezond, leef gezond, luister naar de natuur en bewonder/koester dat, enz…(wie de schoen past…)
  Go get educated.
  Daarom is het op den duur niet slecht als Su weer een harde(liever spijkerharde) leider krijgt die goed is voor land en volk maar als medicijn zo bitter en zuur is, om vooral ons zieke natie met alles erin beter (proberen)te maken.
  Guyana heeft nu meer dan 700.000 inwoners, beroepsbevolking van 400.000. ze hadden ooit meer dan 1 milj inwoners. Aids kier deng, enz.
  vergelijk deze cijfers met Suri.
  We zijn allen even ellendig want diegene die denken het beter te weten en te doen blijven ver weg buiten suri, oteng w’e doro.
  bijna iedereen nu aan de drugs(dealen, transporteren of gebruiken) of aan het roven op een slimme manier.
  Daarom is dit proces ook ene grote grap.
  Inderdaad weet men nu niet wat jongeren in Su willen en zien gebeuren. Zij die gaan overnemen op termijn, of gaat dezelfde ziekte door…
  Zij gaan strax die partij joinen die ’t meeste perspectief biedt in Su en niet dec proces of andere leugen.
  Kijk naar wat het rijke westen vd wereld de wereld heeft aangedaan:
  recessie door gierigheid en hebzucht en de natuur verknallen door eigen geldgewin.
  Moeten we dat hebben of nadoen,
  Ask yourself is t that what you need, maakt dat je gelukkig.
  Genoeg zo,
  Gaan lullie lekkel door de chinees neemt alles mee telwijl iedeleen vecht met elkaal.
  Wake up bro’s and sis’s.
  Ommoe groet u weer vriendelijk


  Maak melding
 39. Jij vergeet voor het gemak dat wij/jullie hier op zeer wrede wijze de orde van die Indianen zijn komen verstoren.

  Welnu, alles wat over ons heen komt is daar het antwoord op.

  Hugo Chavez is on his way. Het landverovertjesspel zal weldra tot het verleden gaan behoren. Wie schopt je.


  Maak melding
 40. chauvinist,
  Eduard buitenman,
  Ebu akademya,

  Bent u nog steeds werkloos vorige keer had ik u goede tips gegeven om met succes te solliciteren. Probeer het nog eens misschien lukt het deze keer en kraam hier op wk geen wartaal het is geen suske en wiske.
  Heel veel succes,


  Maak melding
 41. #39 chauvinist wat haalje weer een hoop onzin aan.
  Alleen al dat je schrijft: Desi D.Bouterse ontsprong met Godswil & zegen de dans na meerdere mislukte tegencoup pogingen, samenzweringscomplot theorieen en poging tot vergiftiging.

  Ik zie hier niet Gods wil in, wel de wil van iemand anders!!!!!
  God is liefde.
  God wil dat wij onze vijanden liefhebben.
  Jezus zei dat als onze vijand honger heeft wij hem te eten moeten geven.
  Als onze vijand dorst heeft wij hem te drinken moeten geven.
  Als onze vijand naakt is wij hem moeten kleden.

  Dat is hetgeen God wil en hier rust zijn zegen op.
  Hoe kom jij er dan bij dat DDB Gods bescherming en zegen geniet.
  Ik denk dat je naar een andere bron moet gaan voor de bescherming van DDB.
  En wil je de reputatie van de Almachtige en Ware God niet besmeuren met je valse uitspraken.


  Maak melding
 42. wat kost t onderzoek van armand zunder hij onderzoek iets van meer dan 300jr geleden is dit onderzoek soms gratis en wie betaalt dit slavernij onderzoek meneer willems hier in amsterdam zou zeggen ga gewoon door met wat je doet hoe stom je ook bezig ben ik zou zeggen gewoon door gaan met t 8december onderzoek en sluit ze allemaal op dag pinto en chauvinist
  Glenny


  Maak melding
 43. @43.bakaramang

  Beste bakaramang, ik sluit me volledig bij Ommoe aan @44.

  Ommoe, bijzonder interessante uiteenzetting, is inspirerend voor iedereen.

  Velen zullen zeker uw positief zeer wijze raad in acht nemen! zoals ondergetekende!

  Ik heb niets meer toe te voegen!

  @43.bakaramang .Mijn correct & fatsoenlijk antwoord/reactie!

  Chauvinist!

  ps.
  Ik begin het te leren om geen ellenlange stukken te schrijven.
  Volgende keer ga ik echt mijn best doen om wat gevatter te schrijven


  Maak melding
 44. @47. Jan.
  Chauvinist! wat haalje weer een hoop onzin aan.
  Alleen al dat je schrijft: Desi D.Bouterse ontsprong met Godswil & zegen de dans na meerdere mislukte tegencoup pogingen, samenzweringscomplot theorieen en poging tot vergiftiging.
  Ik zie hier niet Gods wil in, wel de wil van iemand anders!!!!!
  God is liefde.
  God wil dat wij onze vijanden liefhebben.
  Jezus zei dat als onze vijand honger heeft wij hem te eten moeten geven.
  Als onze vijand dorst heeft wij hem te drinken moeten geven.
  Als onze vijand naakt is wij hem moeten kleden.
  Dat is hetgeen God wil en hier rust zijn zegen op.
  Hoe kom jij er dan bij dat DDB Gods bescherming en zegen geniet.
  Ik denk dat je naar een andere bron moet gaan voor de bescherming van DDB.
  En wil je de reputatie van de Almachtige en Ware God niet besmeuren met je valse uitspraken.
  @47. Jan.

  Beste Jan bedoel je de duivel soms?

  Bedoel je dat alleen de duivel Hem kan beschermen?

  Beste Jan bedoel je dat God hem niet kan beschermen?

  Beste Jan bedoel je dat de bescherming van de duivel sterker is dan Gods Bescherming?

  Beste Jan geloof je dat Desire Delano Bouterse de zoon is van GOD de Almachtige vader schepper van de hemel & de aarde?

  Beste jan bijdeze Desire Delano Bouterse is een kind, de zoon van de enige GOD de Almachtige vader schepper van de hemel & de aarde?

  De innerlijke liefde van God de Almachtige vader voor al zij kinderen is oneindig!
  De enige en waarachtige reputatie van GOD is barmachtigheid,clementie,verzoenen, tolerantie, oneindige vergevingsgezindheid, naastenliefde, en alle ruimhartige positieve karakters van welwillendheid!

  Beste Jan GOD is anti rancune?

  Chauvinist!


  Maak melding
 45. @47. Jan.
  Alleen al dat je schrijft: Desi D.Bouterse ontsprong met Godswil & zegen de dans na meerdere mislukte tegencoup pogingen, samenzweringscomplot theorieen en poging tot vergiftiging.
  Ik zie hier niet Gods wil in, wel de wil van iemand anders!!!!!
  Hoe kom jij er dan bij dat DDB Gods bescherming en zegen geniet.
  Ik denk dat je naar een andere bron moet gaan voor de bescherming van DDB.
  En wil je de reputatie van de Almachtige en Ware God niet besmeuren met je valse uitspraken. Aldus @47Jan.
  @47. Jan.

  Beste Jan bedoel je de duivel soms?

  Bedoel je dat alleen de duivel Hem kan beschermen?

  Beste Jan bedoel je dat God hem niet kan beschermen?

  Beste Jan bedoel je dat de bescherming van de duivel sterker is dan Gods Bescherming?

  Beste Jan geloof je dat Desire Delano Bouterse de zoon is van GOD de Almachtige vader schepper van de hemel & de aarde?

  Beste jan bijdeze Desire Delano Bouterse is een kind, de zoon van de enige GOD de Almachtige vader schepper van de hemel & de aarde?

  De innerlijke liefde van God de Almachtige vader voor al zij kinderen is oneindig!
  De enige en waarachtige reputatie van GOD is barmachtigheid,clementie,verzoenen, tolerantie, oneindige vergevingsgezindheid, naastenliefde, en alle ruimhartige positieve karakters van welwillendheid!

  Beste Jan GOD is anti rancune?

  Chauvinist!


  Maak melding
 46. @Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya & chauvinist & Ommoe
  Jullie reacties zijn net als jullie hoofden: groot en leeg. Waterhoofden heet dat.

  @blakaboy,
  De aanhef: @blakaboy, Srudati, abani
  Moet je lezen als: @blakaboy & Srudati & abani


  Maak melding
 47. hahahahaa klopt ze zijn waterhoofden en ze springen van de hak op de tak waneer je schaakmat zet. de beslissing om die mensen te doden is niet door god genomen maar door een stelletje dwaze militairen die vol met drugs zaten en alcohol vind je het gek dat de grooste deel nu verslaaf zijn, ze proberen op die manier de ellende wat ze ons volk hebben aangedaan te vergeten zelfde geld voor bouterse deze man kan nooit goed slapen die moordenaar .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES