woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameLening om Surinaamse student bij de les te houden

Lening om Surinaamse student bij de les te houden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 apr – Studenten mogen binnenkort een lening opnemen om hun studie te financieren. De regering heeft het geld beschikbaar gesteld via de Nationale Ontwikkelingsbank, NOB. Minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling verwacht een flinke sprong omhoog in studieprestaties.

Een relatief grote groep hoeft zich minder zorgen te maken over de kosten. “Onze studenten kunnen zich voortaan meer gaan bezighouden met hun studie”, zegt Wolf. Het Fonds Studiefinanciering moet dat bewerkstelligen via een recyclesysteem. Wie opneemt betaalt met een zekere rente terug. Dat mag na de studie. Hoe eerder, hoe beter, want dan kunnen weer anderen geholpen worden.

De studielening heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Een voornaam breekpunt was het terugbetalen. Het fonds is nu gelegd bij de NOB, dat achter de terugbetaling aan gaat. De eerste cliënten zijn studenten van lerarenopleiding IOL en de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Studenten met een gemiddelde cijferscore van 7,5 komen in aanmerking voor gedeeltelijke kwijtschelding.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. De student die dan afstudeert zal in ieder geval niet moeten opteren naar een baan bij de overheid. Daar die met het overgebleven deel van de salaris geen respectabel huis zal kunnen opzetten.


  Maak melding
 2. Maar dan hoe dan moet er worden terugbetaald rekeninghoudend met de salarissen en de dure surinaamse huishouding?
  Wordt door de overheid een salaris gegarandeerd die de aflossing en tegelijkertijd de onderhoud van een gezin van 4 personen kan garanderen?
  Ik denk het niet want dan betekend het dat de overheid haar salarisbeleid zal moeten verdrievoudigen.


  Maak melding
 3. Hoe doen ze dat hier in Nederland?waar we een nog duurdere huishouding hebben,Suri`s altijd maar het onderste uit de kan willen,no2.De studenten die hier een lening zijn aangegaan hebben het 100x moeilijker dan een afgestudeerde in Suriname,dat geef ik je op een briefje.
  Een huishouden van 4 personen?En pas afgestudeerd?Grrrrrrrrrwat een domme reaktie zeg.
  eerst afstuderen ,dan een degelijke baan zoeken,de overheid hoeft niets te garanderen,eindelijk kunnen studenten in Suriname ook een Studiefinaciering tegemoet zien,wees blij daarmee.


  Maak melding
 4. er moet allen nog ee regel komen, dat de studenten, die een lening aanvragen, wel na hun studie voor ongeveer 20 jaar in Suriname zelf werken. Anders heeft deze studiefinanciering geen zin, alsde studenten na hun studie gelijk naar Nederland of elders gaan, om daar te werken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES