vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit NederlandBijscholing Surinaamse docenten in Nederland

Bijscholing Surinaamse docenten in Nederland

-

Does Travel & Cadushi Tours

Zes docenten van de Kweekschool en het Instituut Opleiding Leraren (IOL) in Suriname worden momenteel bijgeschoold in Nederland en Vlaanderen. Op uitnodiging van de Nederlandse Taalunie brengen ze een studiebezoek schrijft dagblad De Telegraaf.

De docenten van lerarenopleidingen ontmoeten de komende week collega’s en bezoeken scholen en lerarenopleidingen in Nederland en Vlaanderen. De docenten krijgen informatie over interactief taalonderwijs en taalgericht vakonderwijs.

Bij de Taalunie in Den Haag volgen ze een workshop over de officiële spelling.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. Waar zijn de namaak-nationalisten gebleven die stelling hiertegen nemen. Immers zijn de meeste ekte ekte surinamers de mening toegedaan dat ze zichzelf zonder hulp van nederland verder kunnen ontwikkelen.
  Of is het zo dat degene die jouw rekeningen betaald altijd jouw vriend blijft. Ik had juist verwacht dat de laatste reis van dorpshoofd vene naar een van de arabische landen dit enige hulp zou opleveren.
  Is er soms een kritische journalist in suriname die hem bij terugkomst aan de tand heeft gevoeld omtrent de opbrengst/resultaat van zijn aanwezigheid aldaar?


  Maak melding

 2. In Nederland?waar het onderwijs steeds onder vuur staat,de leraren kunnen geen eens rekenen.
  Nah als de slavenmeester roept dien je te luisteren.
  Suriname kan best zonder hulp van Nederland,maar nare gewoontes kan je Sur`s niet afleren,het gebedel en slaafsementaliteit.
  De Indonesiers,hebben sinds 10 jaar afstand genomen van hulp uit Nederland ze werden moe van het gedril van de Nederlandse onderdrukkers.


  Maak melding

 3. beste (ma)tilda.
  Indonesiërs hebben trots, moed, arbeidethos en geld.
  Surinamers hebben een grote bek zijn lui, laf en blut.
  Dus dat is waarom Indonesië wel zonder Nederlandse hulp zich kunnen ontwikkelen en Suriname helemaal niet.


  Maak melding

 4. Touché ,Prik daar ben ik het helemaal mee eens.
  Daarom zal Suriname nooit en te nimmer vooruitgang boeken,hoe graag deze generatie dat ook zou willen.
  Suriname kende altijd een bijzonder goede leraren opleiding,toen kwam het niet in de minister van Onderwijs zijn kop om hier in Nederland bijscholing te zoeken,wat een AFGANG.


  Maak melding

 5. suriname kenden altijd een goede leraren opleiding klopt als een bus. mijn vraag is waar licht het aan dat dit alles kapot is gemaakt in 10 a 15 jaren tijd . wie het weet mag het zeggen .


  Maak melding

 6. Dat weet je drommels goed Duivel zijn jouw boeventuig,want die zitten al 15 jaar ,dus zeik niet,de leerlingen hebben heden ten dage niet eens goede meubilair laat staan goed lesmatriaal,dus je vraag is bij deze beantwoord ,schijnheilige drol.
  Die leraren worden er ook moe van,laatst grote lekages op vele scholen tot nu toe heeft jouw boevenminister van Onderwijs niets ondernomen om dit te verhelpen,straten waar scolen staan stonden blank geen doorkomen aan,kinderen en leraren moesten thuis blijven dit allemaal dankzij jouw BOEVENTUIG.

  Wat kunnen die lerearen hier bijgeschoold worden,die opgeleidde leraren hier weten niet eens te rekenen en hun Nederlands is onder de maat,staat haast dagelijks in de media,maar tja die boeventuig van je denkt ook,is toch gebedeld dus waarom niet.


  Maak melding

 7. Over het algemeen hebben zwarte mensen dit zelf gezocht. Hier in holland is niets bijna goed wat zwartemensen op zetten.Als de zwarteman in holland geen witteman ziet in jou bedrijf schrijft hij het bedrijf af. Hij leert de witteman niet met respect naar ons om te zien.Een bepaalde groep in Suriname hoeft alleen maar zogenaamd te leren, want a diploma druk keba foe te ouw go na holland of jankie. Du, als na 29 jaar de fouten van de revo nog niet zijn opgeruimd door het front, nou we hebben jullie weer ingehaald ,want jullie zijn veel erger. wij komen na 29 jaar onze fouten en dat van jou front opruimen,maar nu met vrienden als Nederland, Amerika,etc.Norrit helpt tegen monddiaree DU.


  Maak melding

 8. de zwarte mensen moeten leren om met kritiek om te gaan, de zwarte mensen moet leren om niet de valse profeten te eren de zwarte mensen moeten leren om naar de inhoud van de bootschap te kijken en niet naar de manier hoe het word gebracht .zwarte mensen moeten leren om de wolf in schaapskleren te ontmaskeren. zwarte mensen moeten leren om het verleden van iemand mee te laten wegen in zijn beslissing als over de toekomst van jou land gaat. de zwarte mensen moeten leren om niet alles zwart wit te zien dat is een zwakte.de zwarte mensen moet leren om niet alle fouten die ze maken in de schoenen van de witten mensen te schuiven, er is ook iets als eigen verantwoordelijkheid of kennen jullie dat niet . mensen als nummer 8 laten met hun reaktie precies zie hoe ze denken en hoe ze in elkaar zitten. de fouten van de revo zijn inderdaad nog niet opgeruimd de grooste troep zit in de ndp en hier op deze forum het zal spoedig gebeuren dat hele TROEP opgeruimd word met jou erbij.


  Maak melding

 9. Ja DUivel die TROEP van jouw wordt inderdaad opgeruimd in 2010 ,zijn we ook gelijk velost van je want dan zit je te bibberen in het gekkenhuis te roepen:NDP NDP winnie mie kong law moro liki sang mie bing deh.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES