donderdag, april 11, 2024
HomeNieuws uit SurinameTelecommarkt Suriname liberaliseert al kijvend

Telecommarkt Suriname liberaliseert al kijvend

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 apr – De telecommarkt is vrijwel geheel geliberaliseerd, zij het met de nodige spanningen. Die spanningen hebben volgens de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, Tas, vooral te maken met onwil. De twee belangrijkste spelers op de markt schieten nauwelijks met elkaar op.

Het onderling sms-en tussen cliënten blijft dan ook niet meer dan toekomstmuziek. “Het is jammer dat er nog geen sms-berichten verstuurd kunnen worden van Telesur naar de andere operators. Dit moeten zij zelf onderling regelen. Kennelijk doen ze daar te weinig moeite voor”, zegt Tas-directeur Jetty Olff. De Tas wil er de vingers niet aan branden. Nieuwkomer Digicel heeft dan ook vaker vergeefs om ingrijpen gevraagd.

Telesur zou zich maar verschuilen achter valse voorwendsels. De voormalige monopolist noemt financiële en technische omstandigheden als reden voor oponthoud. Digicel vindt het maar nonsens. “Ik heb mijn netwerk binnen drie maanden opgesteld, sneller dan de gesprekken, die nu nog gaande zijn”, zegt Digicel-directeur Philip van Dalsen tegenover De West.

opening
Fernandes Express
BODO Party

10 REACTIES
 1. Tas, de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, wil zijn vingers hier niet aanbranden. Waarvoor is de Tas er dan? Dan moet er maar een nieuwe daadkrachtige directeur komen.
  Dat zou toch te gek zijn als bv, in Nederland de directeur van de Financiele autiriteiten niet durfde op te treden als KPN en T-mobile een conflikt hadden.

  Deze surinaamse directeur is niet capabel of zij is omgekocht.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 2. Dit is te triest voor woorden.
  Overal in de wereld kan je onderling sms’n, Maar in Suriname kan dat niet?
  Het wordt tijd dat Telesur zijn monopoliepositie kwijtraakt.
  Waarom kan van overheidswege niet worden ingegrepen uit hoofde van het algemeen/nationaal belang?
  Wat zijn de verborgen duistere krachten die hier achter schuil gaan?
  Toch maar even een onafhankelijk onderzoek instellen.


  Maak melding
 3. Telesurnederland heeft dit probleem niet in Nederland ondervonder van geen van de providers in nederland toe ze op de mark in nederland kwamen, waarom doen ze dit volk dit toch aan groei toch op telesur. hoe kan het dat je van uit telesurnederland naar een andere provider in suriname kan smsen maar van uit suriname?


  Maak melding
 4. Oplossing: verkoop Telesur aan particulieren(ondernemimgen). Schakel politieke bemoeienis(Raad van Commissarissen bestaande uit loyalisten van de politieke partij)helemaal uit. Zorg voor een kabinet met visie en beleid. Wijdenbosch for president!!!!


  Maak melding
 5. Waarom bestaat de TAS dan donder op en zet een instantie die WEL maatregelen nemen en of een onderzoek kan in stellen. Weer een stukje vuile politiek , en dan niet schamen om zoiets te zeggen


  Maak melding
 6. Dat is nauw suri. Typisch achter gesteld en geen sins van plan te veranderen bang als ze zijn hun eigen positie te verliezen.

  Ze gaan dood op de plaats waar ze hun hele leven hebben gezeten.

  Nooit kennis vergaard en/of bijgeleerd blijven hangen in het verleden,kijk maar naar onze dierbare lijders elvene/ramram..

  Het is geen wonder dat de jongeren opkrassen en de benen nemen op zoek naar het betere leven en welzijn.

  Een stuk grond zal ze niet weer houden..

  Als je in het buitenland komt,en je kunt je handen en verstand goed gebruiken heb je binnen no time een welvarend bestaan voor je zelf opgeboudt..
  Kijk maar naar mij..


  Maak melding
 7. Het ligt aan de directeur himself die de veroorzaker is van dit probleem.
  Waarom? Geen idee. Bang voor zijn positie op de telecom markt? Bang dat Telesur de grip zal verliezen op het bladluis te verliezen waardoor Telesur zich met hand en tand verzet.

  Overheid ingrijpen is het devies.


  Maak melding
 8. Het is toch schandalig dat de Tas-directeur Jetty Olff niet optreedt.En dan met een genante en domme uitspraak ,dat Tas de vingers niet wil aan branden.Zulke kletspraat schiet natuurlijk niet op.Dit is buiten gewoon triest voor woorden voor iemand die zich voorsteld als directeur.Liever zich benoemen als Minister van Nodelose – en waardelosezaken Jetty Olff. En dat is een van die voorbeelden wat in Suriname gebeurt ,mensen een hogere positie benoemen die van geen kaas gegeten heeft en ook nog een bange schijterd die niet hard kan optreden tegen zulke uitbuiters als Telesur.Door vriendjes politiek is Jetty Directeur geworden en vreselijk corrupt en onbetrouwbaar.
  Iemand die capabel en daadkrachtig kan optreden zetten ze liever aan de zij lijn.


  Maak melding
 9. Ik heb al vanaf 2 februari een abonnement “onbeperkt bellen ” ook daarin blijkt Telesur een “amateur”te zijn.
  Ik heb nog steede geen “normale” aansluiting.
  Door mijn Ned. Internet provider , WANADOO is alles in huis op het gebied van Internet vervangen, de bekabeling, adaptor, Modem,letterlijk alles. Sinds we Telesur hebben binnen gehaald is het één doffe ellende!!!!
  We hebben Telesur Softphone en… X-LITE en wel 100 keer gebeld en gemaild met Telesur “Helpdesk” (ik ken bijna alle medewerkers bij naam) en steeds wordt je van alles beloofd,(je wordt uiterst correct te woord gestaan).
  Ik kan nog steeds geen “normale” gesprekken met Sur. voeren en kan helemaal niet gebeld worden.
  Ik kan de Telesur verbinding met de Softphone en X-LITE niet aan laten staan, anders valt mijn Internet verbinding uit.
  Nu krijg ik het advies van Telesur om een “monteur”langs te laten komen, om de problemen op te lossen.
  Tot nu toe is gebleken dat “het probleem” bij Telesur ligt.Ik ben teneinde raad!!!
  Zijn er meer mensen met deze problemen, of weet iemand een oplossing.
  Het opzeggen van het abonnement, is de laatste !!
  Tot nu toe heb ik al Eur.75,- betaald, voor……Niets!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES