Strengere inkomenseis: minder buitenlandse partners

8

De aangescherpte inkomenseis bij gezinsvormende migratie naar Nederland heeft geleid tot een forse daling van het aantal buitenlandse partners dat naar Nederland komt. Dit concluderen het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie Centrum (WODC) van het Ministerie van Justitie en het Informatie- en Analysecentrum van de IND (INDIAC) op basis van onderzoek.

Sinds november 2004 stelt de overheid strengere inkomens- en leeftijdseisen bij het laten overkomen van een partner van buiten de Europese Unie. Om een verblijfsvergunning voor de partner te kunnen krijgen moeten beide partners ten minste 21 jaar zijn (was 18 jaar) en moet de al in Nederland verblijvende partner een duurzaam en zelfstandig inkomen hebben van ten minste 120% van het minimuminkomen (was 100 %). Het doel van deze maatregelen was een verbetering van de integratie van allochtonen en een vermindering van de gezinsvormende immigratie van groepen met een maatschappelijke achterstand.

De gezinsvormende immigratie blijkt na de maatregelen te zijn afgenomen met 37%. Vooral allochtonen uit Turkije, Marokko en Suriname kregen minder vaak een verblijfsvergunning voor een buitenlandse partner.

8 REACTIES

 1. het schijnt zelfs zo ver te gaan dat mensen uit Su die in nederland alleen voor een familie bezoek op vakantie willen komen het al heeel moeilijk gemaakt wordt . schandalig, het lijkt wel of daar steeds meer mensen `de weg`kwijt zijn, dit gaat de Eeuw van de angst worden, misschien is dat de reden dat het gezonde verstand geen ruimte meer krijgt/heeft! Iedereen wil geen enkele verantwoording meer dragen voor wat dan ook en/of schuift dit op een ander af! Heel gevaarlijk!
  En niemand die ageert.
  odiodi,
  sika


  Maak melding

 2. @1: zekers. alleen maar omdat ik fam in NL heb wonen kijk ik die kant op. anders zou NL nooit aandoen, het boeit me gewoon niet. geef me liever the states.


  Maak melding

 3. Sika,het woord is verantwoordelijkheid!!!!,en geen verantwoording!!.Maar om ter zake te komen;nederland maakt een fout en dat is,dat de meeste surinamers die naar nederland gaan ,echt nog nederlander zijn en dit volgens de toescheidings overeenkomst.Ik hoor graag een reactie van je!.Groeten.Mika spikri


  Maak melding

 4. Ik vind het belachelijk dat die regel ook voor Suriname geldt. Die witte mannen mogen best iets terug doen voor Suriname en de Surinamers na alles wat ze met Su hebben gedaan en wat ze jaren aan Su hebben verdiend.

  Weet je wat ze moeten stoppen in NL, dat die (oude) witte mannen jonge vrouwen uit Filipijnen,Thailand, ook Suriname enz wel die mensen naar Nederland mogen halen. Sowieso maakt een grote groep van die mensen valse belofte’s om die dames in NL te krijgen, het is raar om te zien zo een opa met een jonge vrouw en er belanden ook een aantal van die vrouwen in de prostitutie, Dat moeten ze stoppen en niet mensen die met een ander willen trouwen die uit zijn of haar vaderland komt.


  Maak melding

 5. best wel intersant nederlander willen zijn waneer het hij of zij uitkomt .ik vind kritiek goed maar vraag jou zelf ook af waarom nederland dit soort maatregel moest nemen omdat mensen misbruik maken van de mogelijkheden en om die redenen kan begrijpen dat men een eind aan dit soort mistanden wil maken , dat zelfde staat met de kinderbijslag gebeuren die naar het buiteland gaat .de kwaden verpesten het altijd voor de goeden helaas.ik moet wel erbij zeggen dat mijn fam geen enkele problemen heeft om met vakantie te komen en als de tijd daar is gaan ze keurig terug naar hun lekker warme suriname.


  Maak melding

 6. En weer ,Surinamers zijn gewoon Nederlanders,dat klopt niet,Surinamers zijn gewoon Surinamers ook al heb je een Ned.paspoort,altijd maar het nederige we zijn Nederlanders grrrrrrrrr.
  Jammer dat Nederland moet handelen,het zij zo, men maakt misbruik van deze wet,en dat kost de Nederlandse belastingbetaler heel wat.
  Er wordt grof geld verdiend door mensen met een Nederlandspaspoort die zg partners willen laten overkomen ,eindelijk komt er daar een eind aan.
  En als de Surinamers enige kabeza hebben moeten ze ook kunnen weten dat,NEDERLAND GEEN PARADIJS MEER IS.


  Maak melding

 7. Juist Tilda,

  Elke Surinamer zou moeten weten dat ie altijd een Surinamer zal zijn, op papieren kan die wat anders zijn, dat is zijn koppijn maar de gene die zit te hopen/denken/geloven dat ze ooit een Nederlander zullen worden hebben het mis, ook al nemen ze een chloorbad, draaien ze hun tong als een reuzenrad of verven hun kop blond. Ze gaan klimmen maar op het punt dat ze aan gaan komen waar ze moeten zijn worden hun poten onder hun lijf vandaan gezaagd.(Niet letterlijk natuurlijk!)

  En precies zo vind ik dat de Nederlanders die naar Suriname nu vertrekken omdat ze schijten door de crisis in Suriname hun NL paspoort moeten inleveren, de Surinaamse aanemen en ze moeten weten dat ze nooit een Surinamer zullen worden ook al spelen ze in December voor zwarte piet. Ze gaan alleen naar Suriname omdat ze geen andere taal hoeven te leren en ze weten dat Surinamers niet gierig zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.