dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameAanloop naar verkiezingen Suriname te omslachtig

Aanloop naar verkiezingen Suriname te omslachtig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 apr – De administratieve procedures rond de algemene verkiezingen zijn nog te omslachtig. Minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken staat een strakkere aanpak voor. Of dat nog lijkt voor 2010 is maar de vraag.

Volgens Hassankhan zijn de voorbereidingen op schema. De kiezerslijsten worden zoveel mogelijk in gereedheid gebracht. Binnenkort moeten deze ter inzage worden gelegd voor het publiek. Dat moet twee keer gebeuren dit jaar. Een voorname hoofdpijn elke vijf jaar is het uitdelen van oproepingskaarten. “Het is een tijdrovende en dure bezigheid”, zegt Hassankhan.

De oproepingskaart verleent exclusief toegang tot de stembus. De kaarten worden aan huis bezorgd. Als de kiesgerechtigde niet thuis is, kan dat problemen geven. Hassankhan gelooft dat het simpeler kan. Een kennisgeving zou moeten volstaan. Het betekent wel dat er nieuwe wetgeving nodig is. Hoe snel die komt hangt weer af van de slagvaardigheid van het parlement.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Ik zou zeggen OAS in een heel vroeg stadium bijhalen Megablok, heel vroeg. De beroepsdieven van Front zullen alles doen om deze verkiezingen toch te kunnen stelen.
  Normaal zullen en kunnen ze nooit een verkiezing in Suriname winnen.


  Maak melding
 2. Minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken staat een strakkere aanpak voor. Of dat nog lijkt voor 2010 is maar de vraag.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>DEZE MAN HEEFT BEWEZEN EEN PUINHOOP VAN TE KUNNEN MAKEN…. ZIE DE AFGELOPEN MAAND DE LANTI MAN ZIJN BELONING.


  Maak melding
 3. Even grote grappenmaker als Tjon-kiem-pa.
  Gewoon een UILSKUIKEN.
  Ik vraag mij elkedag hoe moet het verder met Su…deze gasten zijn gewoon een stel mislukkelingen.
  MAAR LIEGEN EN BEDRIEGEN GEEF ZE HONDERD.


  Maak melding
 4. He Maurits Hassan zoals je het zelf al weet ben je niet op je kennis of politiekvaardigheid tot minister benoemd. Je bent letterlijk een boromang die een kans heeft gekregen en die met je beide viezeklauwen hebt aanvaardt. Op jou departement zijn er zat mensen die daar kennis van hebben. Vraag het maar aan hun die weten het beter dan jou, omdat zij zelf meerdere verkiezingen alhebben meegemaakt sinds het jaar 1987. Als ik me zelf niet vergist zitten er mensen die zeker al 5 hebben meegemaakt maar jij met je eigen viezehoge dunk durft waarschijnlijk niet het kennis van je onderdanen toe te passen. Ik zal een paar namen voor je opnoemen die waarschijnlijk meer dan een keer per week ziet z.a.dhr. Ronosetiko nu onderdirekteur
  dhr. Tai A Pin nu hoofd Financieele afd. Dhr. D. de Bruin voormalig fin. medewerker die nu onderhoofd is op de fin.afd. Dhr. Koelfat Hoofd krediet bewaking
  Dhr. Edo onderhoofd krediet bew. Ik kan nu zelf verder gaan. En als je het ook nog van mij wilt weten kan ik jou ook bijstaan. Je hebt zat mensen op jou departement die uit hun neus zitten te vreten. Stuur ze op pad met die stembiljetten
  en neem jij ook maar een paar wijken om wat stembiljetten rond te brenge. De rest van de namen kan ik wel voor jou door faxen of geef dan op zn minst jou tijdelijke mailadres dan kan ik de rest voor jou doormailen. Ik ben
  een Ex. Medewerker die op de Financieele afd. en toendertijd bij het onafhankelijkheidsplein gewerkt en weet het als gisteren hoe het toe gaat dus kraai geen onzin.

  Tang Boeng


  Maak melding
 5. Zelfs verkiezingen kunnen de NDp’ers blijkbaar beter organiseren dan die ongeschoolde dieven van Front.

  Alle verkiezingen die front heeft georganiseerd zijn een puinhoop, hoeveel ongeldige stembiljetten waren er in 2005 niet, zelfs een oma die al sinds 1973 was overleden kreeg zo’n biljet opgestuurd.

  Dit soort berichten direkt met een korreltje zout nemen, er borrelt wat want strakkere aanpak en front gaan gewoonweg niet samen.


  Maak melding
 6. Deze uilskuiken.. Judas (unu luku bun nanga ing)…wilde stem-machine’s uit Ned.

  Deze dingen zijn verboden in Duitsland… jaja i’ja…(de Germaan)
  Die rot bestelende dingen hebben een afwijking van +/- 30%…dus jij blijft NDP drukken erop maar er komt doodleuk en gewoon ..VHP of NPS eruit als resultaat.

  DAAROM IK WAARSCHUW JE IF YOU LOES UNU NA OPPOSITIE YO GO.(citaat Opa Ruro Pseudo.

  WEET WAT ONS TE WACHTEN STAAT…na liegen en bedriegen…… BESTELEN…ROOFFFFFFFFFFFFF.stembus.

  Bar you…. no sribi.


  Maak melding
 7. Komen ze nu pas achter.
  Is al 60 jaar bekend.
  En het duurt 80 jaar (snelheid van de Surinaamse politiek) om so-wie-so verbeteringen door te voeren. Tergend langzaam! Dus meneer Hassankhan je had dit proces moeten starten in mei 1929.


  Maak melding
 8. het gaat niet om wie wat zeg maar wat die persoon zegt.deze minister heeft een punt, suriname is aan verandering toen vernieuwing het moet beter sneller en Effiént.
  wat mij opvalt aan sommigen hun reaktie is dat het nooit goed is voorbeeld , suriname moet met nieuwe wetten komen om bepaalde nationale en internationale criminaliteit aan te kunnen pakken ,niet goed in sommige hun ogen. al die mensen die hier klagen wil ik vragen wat hun partij doet om wet voorstellen in te dienen om dit soort zaken aan te pakken niets geen moer wel geld ontvangen maar niet in het parlement komen opdagen een jaar laNG daar hoor ik jou niet over alleen waneer hij uit het parlement is getrapt dan wel. hou op met dat schijnheilge gedoe van jou . wat ik hypocriet vind van sommigen hier is dat waneer het hun uitkomt zij wel internationale hulp en steun vragen , maar waneer de internationale organisatie hun veroordeling uitspreken over misstanden in suriname en als over een bepaalde tijd gaat dan gaan ze allemaal op hun achterste poten staan .een hele vreemde manier van denken .


  Maak melding
 9. en zo ben ik het met U eens, MOWI.
  Men wil niet de gelegenheid geven om het werk op de juiste manier te laten uitvoeren maar men moet DOM weg toch gewoon wat zeggen.
  En zo begint het LIEDJE weer van vooraf aan.
  We zijn Benieuwd.


  Maak melding
 10. Allemaal onzin reacties van deze lezers. Maurits Hassankhan is een kundige minister en het enige wat hij nu doet is de puinhoop op te ruimen van zijn voorgangers. Dus even dimmen medelezers. Dat de presidents-verkiezing niet overzichtelijk wordt gevoerd heeft met de grondwet te maken, voer liever een rechtstreekse gekozen presidentsverkiezing en een regiogebonden stembiljet in. Dit komt de overzichtelijkheid ten goede. Iedere burger die in een bepaalde regio is ingeschreven als stemgerechtigde kan en mag stemmen op de partij van zijn voorkeur. De controle berust dan niet alleen centraal bij de overheid maar decentraal ook bij de lagere overheden. Een dubbele controle op onrechtmatigheden. Een rechtstreekse verkiezing van de president vermindert de kans op vriendjespolitiek en handjeklap na de uitslag.Maar daar kan deze minister niets aan doen, hij probeert alleen orde aan te scheppen in de langdurige chaos die door zijn voorgangers is gecreeerd. Geef hem de kans daartoe en oordeel na de verkiezingen.


  Maak melding
 11. Allemaal onzin reacties van deze lezers. Maurits Hassankhan is een kundige minister en het enige wat hij nu doet is de puinhoop op te ruimen van zijn voorgangers. Dus even dimmen medelezers.

  michael

  ………Dan hoeveel jaren moet hij nog…. om troep op te ruimen.
  Wanneer jij zelf bejaard bent ja…daarom domoor ga dingen eerst goed begrijpen..jij en de Min..Dasaan blazen alleen maar adem lucht uit ..puur uit achterlijkheid.


  Maak melding
 12. Michael,

  Ik zou dit willen geloven als de mini-ster zeg maar een jaar na zijn aantreden dit zou bekendmaken en aan zou gaan werken, had hij dus 4 jaar de tijd. Nu een paar maanden tot de verkiezingen is helemaal verdacht, ik ken Front, ze stelen een verkiezing waar je bij staat.


  Maak melding
 13. Dit is al lang bekend, en toch heeft deze minister hier geen verbetering in gebracht de afgelopen 5 jaren!

  Ik snap niet waarom de kiezer perse thuis moet zijn voor de oproepingskaart.

  En heeft hij al een wetsvoorstel ingediend bij de DNA, NEE dus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES