zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameOmstreden middagonderwijs in Suriname gaat door

Omstreden middagonderwijs in Suriname gaat door

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 apr – Jonge kinderen mogen ’s middags naar school blijven gaan als hun ouders dat willen. Dit zegt minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Het chronische tekort aan scholen in de dichtbevolkte wijk Latour wordt weliswaar opgeheven. De middagschool wordt dan een optie.

Tot nog toe zijn de kinderen min of meer gedwongen op de warmste uren van de dag les te volgen. Dat heeft al vaker tot protest geleid van maatschappelijke organisaties. “We gaan proberen de scholen te behouden voor hen die graag middagonderwijs willen volgen. Niemand wordt gedwongen”, zegt Wolf. Sommige kinderen zeggen makkelijker te kunnen leren ’s middags.

De ochtenduren worden dan besteed aan het verwerken van de leerstof. Ook ouders vinden de middagschool soms praktischer. Onder meer oppositieparlementariër Jenny Simons heeft kritiek op het middagonderwijs. Het sociale ritme zou verstoord raken als kinderen in de schoolbanken moeten zitten op tijden waarop de rest aan het dollen is. “Er zijn veel tegenstanders van middagscholen, maar er zijn ook voorstanders. En uit onderzoek is gebleken, dat er behoefte is”, aldus Wolf.

opening
Fernandes Express
BODO Party

8 REACTIES
 1. De overheid moet investeren in zonne-energie dat goedkope stroom levert. Verder moet er in digitaal onderwijs geïnvesteerd worden. Ze kunnen hier one laptop per child (OLPC) voor aanschaffen. Doen ze in Afrika ook. Als zij het kunnen waarom Suriname dan niet


  Maak melding
 2. ik ben voor middagonderwijs, geen `gehang`meer van jeugd op straat want ouders zijn niet thuis omdat ze werken of hosselen. Lijkt mij voor ouders ook minder stressvol als zij weten dat hun koters op school zijn
  Plus: Kennis is macht ,so go for it kids! drink maar lekker veel water onder de les als het warm is!
  In Afrika inderdaad gebeurt het ook, de kids in Su. zijn toch geen watjes?????
  a bung,
  grt. Que vaina


  Maak melding
 3. Wees ervan verzekerd dat er geen nazaten van de regeringsmensen en leden van DNA op die middagschool zitten.

  Uiteindelijk studeren kinderen van met name ministers af op de beste universiteiten ter wereld.

  Het zou te ver voeren om hier namen op te sommen. De rest mag letterlijk gaan dokken om goed onderwijs te genieten.


  Maak melding
 4. @Pinto
  In je haast om maar onrust te stoken schrijf je wekelijk de meest stompzinnige onzin.

  -1- Ten tijden van Bewind gingen hun kinderen op kosten van Cuba en met een goed toelage vanSME studeren in Cuba.
  -2- Als de hudige politicie hun kinderen in het buitenland laten studeren moeten ze alles zelf betalen en besparen ze ons de kosten voor een student aan het ADEK.
  -3- Er is een grote kans dat hun kinderen – net als die van Bewind – na hun studie functies bij de overheid krijgen. Ik heb dan liever OOK een student van een buitenlandse top universiteit dan een uitsluitend studenten van het ADEK bij de overheid. Dat vergroot de kans op andere inzichten, oplossingen en kritische discussies. Als alles van het ADEK kwam zou het te veel ïnteelt”worden en dat is nooit goed.

  En Pinto voordat je reageert, probeer eens eerst na te denken.


  Maak melding
 5. dit bedoel ik met dom en niet kunnen denken , vertel mij hoe chavez mij gaat redden die populist. pinto waneer ga jij nou één keer verstandig een discussie voeren of kan je dat niet???…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES