dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenNatuurDeur milieufonds gaat voor Suriname lichtjes open

Deur milieufonds gaat voor Suriname lichtjes open

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 apr – Het Forest Investment Program van de Wereldbank gaat op een kiertje open voor Suriname. De kans op schenkingen is verruimd. Maar dan zal Suriname moeten aantonen dat het inderdaad op natuurbehoud uit is. Geen eenvoudige taak volgens minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer

Weliswaar heeft Suriname ruim negentig procent van zijn oorspronkelijke bos nog overeind staan. Nu wil de Wereldbank weten hoe dat ook zo blijft met het oog op de goudwinning in het binnenland. “Er is nog veel werk te doen. We zullen alle beschikbare instanties, zoals ministeries en de universiteit, moeten betrekken om ons huiswerk op tijd in orde te hebben”, zegt Jong Tjien Fa tegenover de Ware Tijd.

Dat huiswerk moet de Wereldbank ervan overtuigen dat de schenkingen goed besteed worden. Zo wordt onder andere gevraagd hoe de goudwinning minder milieuschade zal opleveren. Nu worden nog hele maanlandschappen getrokken door ooit maagdelijk bosgebied. Jong Tjien Fa ziet de winst vooral in het feit dat de internationale gemeenschap eindelijk inziet dat landen die hun bos behouden, beloond moeten worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Voor een land als Suriname in ontwikkeling zal dit echt niet eenvoudig zijn.Wij moeten het meer hebben van onze mijnbouw en landbouw.

  Natuurbehoud zal nooit kunnen als de Wereldbank de oorspronkelijke bos van negentig procent wilt hanteren.Dit maakt het voor Suriname ingewikkeld,want de Wereldbank gaat sowieso verdere eisen stellen.

  De vraag is,zal Suriname zich hieraan kunnen houden.De verleiding is groot en wat zal de bijdrage in geld uitgedrukt van de Wereldbank per vierkante hectare bos moeten zijn.Al deze dingen moet men eerst weten, zodat de ontwikkeling in de toekomst niet onder lijdt.
  Want berouw komt na de zonde.


  Maak melding
 2. Je mag eerlijk gezegd alle instanties en universiteiten bij betrekken om te verkomen dat schaden in deze goud gebieden geen kleine eilanden worden, het zal toch niet helpen.Waarom?de weg tussen Suriname en Brazilie” staat open je kunt zo de grens over zonder dat iemand het merkt,je kan clandestien goud gaan graven zonder dat er wat gedaan wordt en als je gepakt zou worden dan wordt je het land uit gezet zonder een boete,zo je gaat terug om verder te gaan met je werk.Zullen we het van de andere zijde bekijken,je gaat over de grens naar Brazilie”om goud te graven en wordt gepakt, dan ga je zeker de bak in of krijgt een flinke boete,je kan ook een kogel door je hoofd krijgen,daar maakt men geen grappen men schiet graag.Als Suriname echt wat geld wil verdienen met zijn mooie bossen dan moet men gezegd elke keer een van deze clandestiene goud dieven gepakt worden hun de bak in gooien.Deze Brazilianen die in Paramaribo wonen zijn alleen daar voor het goud en voor niets meer, je hebt zeker vele Surinamers die het goud graven voor hun als de primaire gelden en schijt geven aan de rest.


  Maak melding
 3. Suriname wil bos behouden. Ik kan deze mensen nou helemaal niet begrijpen. Als je door groot Paramaribo rijdt dan zie toch ook overal bebost. Rij even langs de antondragtenweg van de stad naar Leonsberg en terug. Dit is paal naast de Suriname rivier en kijk hoe ze in de stad ermee omgaan bv. die te onderhouden en een mooi uiterlijk te geven en ook voor de toerisme het een beetje aantrekkelijk maken. Dan praat ik over een lengte van een paar kilometers en een breedte van een paar meters. In het binnenland hoeven jullie zelf niets te doen maar horen van een soort subsidie dan wil deze spleetoog nu hulp van alle Surinamers nu. Ga jullie beter die comedieserie 1+1″is drie kijken en daar wat van te leren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES