Regering Suriname om de tafel met ambtenaren

9

PARAMARIBO, 6 apr – De regering gaat praten met de ontevreden ambtenaren. Volgens vicepresident Ramdien Sardjoe moet de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Over de nieuwe waarderings- en beloningsstructuur valt altijd nog te praten.

Weliswaar blijft het besluit overeind tot uitvoering over te gaan. De klachten over lagere salarissen en scheef getrokken functies worden wel serieus genomen. Met de vakbondskoepel Col zal nu naar alternatieven worden gezocht. Dit volgt op twee dagen staken van Col-bonden. Door de staking is onder meer de haven dichtgegooid door douaniers.

Volgens officieuze cijfers loopt de schade tegen de tien miljoen dollar aan. Ook het middelbaar onderwijs is praktisch geheel platgelegd. Ambtenarenvakcentrale CLO en onderwijzersfederatie Fols stellen zich pragmatisch op. Van hen mag de nieuwe structuur worden ingevoerd. De knelpunten zullen gaandeweg besproken en aangepakt worden. Col is voor correctie vooraf.

9 REACTIES

 1. Schaf toch de hele z.g ambtenaren korps af en benoem alleen de medewerkers die voor een ministerie werken.
  Onderwijzers zijn toch geen ambtenaren maar behoren thuis in de publieke sector.
  Het gehele ambtenaren korps is nu een opgeblazen olifant iedereen is ondertussen ambtenaar in Suriname.


  Maak melding

 2. De soep wordt niet zo heet gegeten, maar wordt in ieder geval wel opgediend, alsof ambtenaren apen zijn.

  Zelf gaan regeringsmensen maandelijks met wel duizenden Zuro’s/$RD’s naar huis, hoe de rest het moet doen is blijkbaar niet echt van belang.

  Onder het slaken van “good gouvernance”, hult Hooghart zich al jaren in een stilzwijgen, wijl werkers in dit land steeds meer moeten verzetten om hetzelfde te bereiken, daarbij letterlijk wegkwijnend.


  Maak melding

 3. Gewoon als de regering niet met FROMU bezig is of was…Hadden zij zeker gezegd boy’s..laten wij een CAO opstellen voor iedere bedrijfstak.
  MAAR NEE POLITIEKE VRIENDEN EN FAMILIE’S MOETEN DE DIENST UITMAKEN.

  MAAR VOOR WIE: VOOR DIE BUITENLANDER.


  Maak melding

 4. De douane staakt om de haver klap. de kosten gelden die verloren gaan gewoon van hun salaris aftrekken, en ervoor zorgen dat politie agenten of militairen een opleiding krijgen voor het afhandelen van aan bederf onerhevige spullen. dan ga je zien of ze weer gaan staken die klootzakken. Geen een duoanier is eerlijk. allemaal maken geld. laat ze maar ophoepelen


  Maak melding

 5. De bedoeling van de nieuwe beloningsstructuur was om het kader te herwaarderen, in het land te houden en de scheefgroei recht te trekken. Met alle respect, maar als we kijken naar het resultaat is het zeer teleurstellend. Een docent op de middelbare school gaat nog geen SRD. 400. vooruit, terwijl de President ongeveer SRD. 3600 vooruit gaat en de DNA voorzitter ongeveer SRD.3000. Nu zit ik me ff af te vragen, wie men denkt voor de gek te houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.