zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameKNVB wil samenwerking met Suriname opvoeren

KNVB wil samenwerking met Suriname opvoeren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 apr – De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond wil de samenwerking met Suriname verruimen. Dit zegt KNVB-voorzitter Michael van Praag. Zijn bezoek is dan ook bedoeld om vooral een evaluatie te maken van de betrekkingen. Suriname zal wel zelf de prioriteiten moeten aangeven.

Van Nederlandse zijde kan hooguit bereidheid getoond worden. “De KNVB wil de samenwerking gaan intensiveren en zijn bijdrage leveren aan het ontwikkelen van het Surinaamse voetbal”, zei Van Praag tijdens een bijeenkomst met lidbonden van de Surinaamse Voetbalbond. De samenwerking heeft de afgelopen jaren al het en ander opgeleverd.

Recent nog is veldverlichting aangebracht bij een reeks sportvelden in Paramaribo en enkele districten. Er zijn nog meer projecten in het verschiet. Volgens Van Praag verschilt de band met Suriname toch wel van die met andere ontwikkelingslanden. “De binding tussen Nederland en Suriname is altijd iets speciaals. Als het aan mij ligt zullen we de komende jaren nog intensiever werken.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

22 REACTIES
 1. Vroeger was het niks..Hoe kan men durven mij wijs te maken dat het vanaf nu geweldig zal worden.
  Volgens mij: is het mislukt de juiste pieterbaas te vinden.

  Gaan jullie gewoon in Brazilië voetballen 4x Wereld Kampioen.
  Zelfs dorpsploegen als Remo Paisandu..Tuna… waren soms zeer moeilijke Boys voor Su voetballers.
  GEWOON DAAR LEREN HOOR.


  Maak melding
 2. De tijd zal het leren in hoeverre de voorzitter van de KNVB geen acute tropencolder heeft opgelopen.

  De keiharde praktijk ligt toch daar???? Ome Max, ga toch een eindje fietsen.


  Maak melding
 3. zijn jullie suri’s of eikels. ga toch heen jullie. ik zou het op prijs stellen als met suri zaken niet meer bemoeien.
  veel plesier met oranje

  manni


  Maak melding
 4. S.V.B pak je kans, jammer dat Ro (dikke)Koorndijk dit niet zal meemaken, een Nederlandse bondcoach (liefs een surinamer met ervaring in Nederland als optie, b.v Menzo, Winter, Gullit,enz. neen heb je al, Ja kan je krijgen! S.V.B bestuur pak deze kans!


  Maak melding
 5. hey dombo waneer hou jij jou grote smoel met jou negatieve gelul.waneer ga jij een eindje fietsen. andere pratijken liggen ook daar maar daar kijk je niet naar.


  Maak melding
 6. De SVB heeft als hoofdoel om het WK in 2014 te bereiken.Maar vergissen jullie je niet,je moet een aantal jaren aftrekken van die 2014,dus moet Suriname al reeds lang van tevoren een compleet professioneel team op poten hebben gezet vóór 2014.De voorrondes binnen de CONCACAF beginnen al 2 jaren van tevoren.Dat houd in dat Suriname nog maar 2 jaren en 8 maanden heeft om dat allemaal te realiseren,want in de eerste maand van 2012 beginnen al direkt deze voor wedstrijden.

  En alles in zo’n korte tijd????En de KNVB wilt helpen?Moet ik dat geloven????


  Maak melding
 7. Danny Hoekman (44) heeft de Surinaamse voetbalbond laten weten niet in te gaan op het aanbod bondscoach van het land te worden. De voormalige prof van onder meer NEC, Roda JC en ADO Den Haag oriënteerde zich onlangs in Suriname.

  ‘Het was een mooie sportieve uitdaging, maar om een bepaalde sportieve doelstelling te bereiken moet je ook over financiën kunnen beschikken’, vertelde Hoekman aan Voetbal International. ‘En die waren nauwelijks voorhanden.’ Suriname wilde met Hoekman aan het bewind een poging doen zich te kwalificeren voor het WK van 2014.

  Onlangs werd het hoofdbestuur van de Surinaamse voetbalbond herkozen. De tegenkandidaten schermden met een bedrag van drie miljoen dollar (ruim 2,2 euro, red.) dat Clarence Seedorf in het Surinaamse voetbal zou willen steken. ‘Maar zij zijn dus niet gekozen’, aldus Hoekman. ‘Ik sta er misschien te ver van af, maar ik vind het op zich vreemd dat een dergelijk aanbod zomaar aan de kant is geschoven.’

  Hoekman, die na zijn loopbaan als profvoetballer trainer werd en werkzaam was in de Verenigde Arabische Emiraten en bij FC FC Hämeenlinna uit Finland, hoopt nu in eerste instantie op een baan in Nederland. ‘Ik ben hier al weg sinds 2001, dus dat heeft mijn voorkeur. Ik ben ergens in beeld als assistent-trainer en ook als hoofdtrainer, dus het is voor mij nu even afwachten.’


  Maak melding
 8. Michael, met surinamers kan je geen afspraken maken

  Prik

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>….>>>>>>>>>>>

  ALS HIJ GOED BETAALD WORDT WEL.

  maar voor stuiver voetballen en je been breken dan ben jij gek.


  Maak melding
 9. Het helpen vind ik niet slecht er licht zeker iets meer in,men wil in Suriname een kweekschool opzetten om naar gelang spelers naar de grote clubs over te krijgen.Dat doen vele Europese landen in Afrika.Ga maar na Surinamers zijn gezegd goedkoop je hoeft geen cursussen in het Nederlands voor hun te betalen,ze hebben vaak vrienden of familie leden daar wonen er bestaat een Surinaams gemeenschap,kunnen zich zeer gemakkelijk aanpassen wat soms niet het geval kan zijn met spelers uit ander landen.Er wordt vaak niet naar deze aspecten gekeken,het leren van de taal en het zo gauw mogelijk aanpassen in de gemeenschap,dat gebeurd niet in een beweging.


  Maak melding
 10. Meneer Clarence Seedorf spendeer je geld liever in Gana waar je roots ligt en wordt precident van het land.

  Daar kan je beter maken en sneller je doel bereiken..

  Laat die front stront suris wat ze zijn ze willen niet voor uit komen..

  Kijk maar om je heen ze zijn nog te lui om een stukje te lopen..


  Maak melding
 11. Het valt helemaal niet op dat de KNVB interventie heeft gepleegd
  bij de SVB.

  Juist nu Clarence serieuse pogingen onderneemt om het voetbal-gebeuren in Suriname uit het slop te halen.

  Opeens zijn alle speelvelden van lidbonden van de SVB voorzien van kunstlicht.

  Hier- en daar in aller haast en in niet mindere mate als een vlag op een modderschuit of een el op een slagroomgebak.

  Vaker in Nw Nickerie gevoetbald.

  De tribune en kleedfaciliteiten ogen niet meer dan boerderij-opstallen.

  Wij hebben ons weer voor de elfendertigste keer laten inblikken, juist nu een omhoog geklauterd landskind voor eens en voor altijd de trend wil zetten voor ons voetbal en natuurlijk de spinoff voor de totale Surinaamse samenleving.

  Het probleem is kennelijk het laatste.

  Helaas zullen onze “voetballers” slaven blijven van het huidige en alles vernietigend systeem.

  Een scooterje hier of een Toyotaatje daar en de speler verdwijnt alweer naar de volgende club.


  Maak melding
 12. Wij hadden ooit een Rob Groener…nooit heeft hij de boel aan het lopen gekregen dan waarom moet het uit Holland.
  Wij kunnen niet eens Cuba verslaan.
  Grote grappenmakers hoor.

  Din man disi e zuku fu draai sma idi mi boi.


  Maak melding
 13. Gewoon het aanbod aannemen, misschien is Bogarde bereid trainer te worden ik heb eens gelezen dat hij dat wel zou willen dus ik zeg …DOEN! het kan alleen maar beter worden plaatsing voor he WK zou een hele goede reclame voor Suriname zijn.
  @ Samara ..je hebt helemaal gelijk zo als jij het zegt zo zie ik het ook.
  @Pinto… lekker weer negatief er tegen aan kijken dat is het enige dat jij kan veel commetaar en weinig aktie van jou kant


  Maak melding
 14. Bakramang,
  Plei yu poko en dansi yu dansi. Ik doe e niet aan mee. De daadwerkelijke ontwikkeling van Suriname is een zaak van de Surinamers zelf.

  Geen enkel vreemde mogendheid gaat je helpen om jou, wat dan ook aan te sterken. Onthoudt dat maar goed.

  Wat is er van die oprechte hulp in die honderden jaren terechtgekomen meneer de sukkel?


  Maak melding
 15. Eén ding staat vast,in Nederland kan men mooi praten.Voordat ik verder ga,wil ik graag weten wat verder is gebeurd met de trofee van de Suriprof.Zijn deze al terecht?

  De Surinets dat in Europa voetballen hebben samen met hun ploeggenoten de kassas doen rinkelen.Dus als de K.N.V.B iets wilt doen voor Suriname dan moet men dit niet gaan beschouwen als een gunst maar meer als een plicht.

  Suriname mag niet stoer doen,zoals het geval met C.Sedorf

  project:02
  Om de Suriname Stadion tot de beste in het Caribische gebied te maken moet men de trens van gesloten riolering voorzien waardoor de rijbaan breder wordt en men een betere weg aansluiting krijgt met de Anie en Prinsessenstraat.Ook moet de Cricketveld plus de Dokter Snellenpark verhuizen,om meer parkeer plaatsen te creëren.

  project:03
  Wordt de overige S.V.B Stadion.


  Maak melding
 16. Samara,Nuchter bekeken is jou zienswijze hoe goed ook bedoeld in de Surinaamse realiteit zeer naïef.Waarom kiezen de lidbonden toch steeds weer voor semi-amateurisme?wat schuilt achter de herverkiezing van mensen die ons voetbal maar als hobby zien?
  Zoals “Stan”reeds eerder zei:voor een scootertje of baan of 2e handse Toyota voetballen en op naar de volgende Club om te kijken wat er te halen valt,DAT is de basis van ons huidige Voetbal.Had men gekozen voor Kamp SEEDORF dan hadden die zgn. mooie intentie’s van KNVB veel meer kans van slagen maar men wil die bakba winkrie en poptjie patoe blijven behouden.Dan doen ze dat maar en moeten dan ophouden om over een WK-Einronde te Fantaseren.Laten ze zich maar richten op recreatie en stoer blijven doen als zgn.Clubeigenaren die maar als te graag het grote publiek willen laten zien en weten dat:DENG BOI DIS’NAF’MI,ze behoren mij toe,ik heb ze bekocht met een scootertje en of een baantje.


  Maak melding
 17. Beste Surinamers. Wanneer zijn, worden wij eens trots op onze mensen die zoveel voor ons land doen en nog willen doen? Clarence seedorf heeft een stdion neergezet voor ons. Wat heeft die rot KNVB die onze spelers sytematisch uit de selectie houdt voor suriname gedaan? jullie blijven slaaf van de witte man, die jullie steeds maar weer inblikt met gebakken lucht. Mi e sjin en sari te mi e lees din san disie. De stadions liggen er nog steeds verloren bij. Clarence is een sranan man, laat hij helpen, laat hij ondersteunen. Ik ben trots op hem, want hij is een van de weinigen die concreeet dingen wil opzetten voor suriname. De rest is in mijn ogen met zichzelf en Nederland bezig. Van praag is een wit man die niets voor onze spelers gaat doen, un wiiekie no jere, fos a lati.


  Maak melding
 18. sommigen zullen altijd negatief en dom lullen ze kunnen niet anders.
  vraag deze mensen wat zijn zelf voor hun land doen geen moer grote smoel dat wel, we kunnen lullen wat we willen de suriname die ik ken onder nederland was velen malen beter dat toen onze eigen mensen het roer overnamen.wat ik opvallend aan een aantal reaktie vind is dat zij heel duidelijk aangeven waarom het geen nederlander moet worden, omdat in het verleden een nederlander niets van zou hebben gebakken, prima zeg ik dan, maar waarom zijn jullie niet zo kritisch als het over andere belangrijkere zaken gaat waar de belangen van jou land mee gediend zijn. graag u antwoord.


  Maak melding
 19. @pinto zoals ik al dacht weet je geen snars wat er in su gebeurt. je zit natuurlijk hier alleen maar op je droge mars te lui om je te verdiepen in zaken. hulp is en was er genoeg maar de leiders eerst Aaron en c.s. en toen jou geliefde D.D.B hebben alles in hun zakken gestoken. ik weet van hoger geplaatste mensen in su dat er heel wat hulp dar komt en dus ook vooruitgang maar dat kan je als gewone burger in su niet merken omdat negatievelingen als jij alleen maar zeuren en afgeven op anderen zodat de mensen daar het nog geloven ook! Ik ken mensen daar die tegen mij zeggen “toen in een lagere functie had bij de overheid had ik geen idee wat er allemaal voor hulp zoals goederen uit holland komt hetzij vanuit de overheid hetzij van surinaamse – nederlandse stichtingen dat zien ze nu pas omdat zij hoger in functie zijn getreden en er nu meer zicht op hebben iki geef je een voorbeels: brandweerauto’s etc.mensen zoals jij gunnen de surinamers in su geen vooriutgang en daarom zit jij hier in holland waarschijnelijk je hand op te houden en te zeiken. en dan nog dit….. is Bogarde geen surinamer??? wie is de sukkel? PINO


  Maak melding
 20. @ u.geffie ben het eens met hetgeen dat je schrijft alleen vind die zin van slaaf blijveb niet een beetje overtroffen? Natuurlijk moet je trots zijn op seedorf voor het geen hij wil doen en dat de knvb er geen baad bij heeft om dat wanneer het surinaamse voetbalelftal omhoog vliegt dat ben ik zeker met je eens want dan kunnen er wel eens meer suri spelers voor het suri elftal kiezen,. en maar van Praag is geen slecht man ik weet zeker dat hij het goed bedoeld of hij meedewerking krijgt van de rest van de knvb valt nog te bezien. En vergeet niet er zijn een hoop mensen in holland ook witte mensen die suriname en surinamers een warm hart toedragen echt waar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES