Suriname niet te vinden voor verbod dierenexport

18

PARAMARIBO, 4 apr – Suriname zal niet makkelijk overgaan tot een verbod op de export van dieren. Dit zegt Edmund Rozenblad, topfunctionaris op het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Berichten over dierenmishandeling in laboratoria blijken niet echt een belet. Dierenexport dient een groter doel.

Dus zijn er genoeg redenen aan te dragen om gewoon door te gaan. “Al had ik de bevoegdheid, zou ik het niet tegenhouden. zegt Rozenblad tegenover de Ware Tijd. Het zal dan ook niet een-twee-drie gebeuren dat wetgeving zal worden geslagen. Die ontbreekt momenteel compleet. Recent nog heeft een bedrijf ruim zestig capucijneraapjes geëxporteerd naar de VS.

De dieren zijn vermoedelijk bestemd voor labtesten. Voor de overheid weegt juist dit doel dit zwaar mee. De dierenactivisten zouden juist lichtvaardig omspringen met het groter doel. “Hoe moet men dan medicamenten voor ons maken? Hebben ze ook laten weten hoeveel mensen ze gered hebben met de medicamenten na de proeven op dieren? Zet die twee dingen naast elkaar en dan kan je vergelijken. Het is of het één of het ander!”, aldus Rozenblad

18 REACTIES

 1. “Hoe moet men dan medicamenten voor ons maken?“

  Veel ziekten zijn te voorkomen door een schoon milieu!
  Men kan wel alle kapucijneraapjes en daarna alle andere apen exporten voor dierproeven, maar dit zal toch niet helpen want de mens is zelf gedeeltelijk schuldig aan zijn ziekten veroorzaakt door milieuvervuiling, het consumeren van giftige vis, vlees, en groenten en fruit. En vooral door veelVRAAT.
  Voorkomen is beter dan “genezen.”.

  Wat wil men soms? Moeten alle dieren uit de jungle opgeofferd worden aan de hebzucht van de mens? Denkt men echt dat men hierdoor het “eeuwige leven” krijgt?

  Wie geen respect heeft voor de dieren zal ook geen respect van de dieren krijgen.

  Het is dus niet een kwestie van het één of het ander, maar een kwestie van je hersenen gebruiken, en niet als een beest te leven zonder rekening te houden met het milieu waarin we leven.

  “Suriname” is dieper gezakt dan ik dacht.
  Wat ‘medicamenten’, laat me niet lachen. Begin wat te doen aan milieuverontreiniging van het binnenland, want DAT, is de oorzaak van veel ziekten in Suriname!


  Maak melding

 2. Volgens mij zijn alle noodzakelijke dieren proeven allang verricht en is het anno 2009 OVERBODIG , respect geldt ook voor het dierenrijk…… elke ziekte in Su, daar is al een medicijn voor, waarvoor blijven testen…..


  Maak melding

 3. Hoe durft iemand vandaag de dag dit nog te beweren. Meneer rozenblad schaam je je niet. Maar dit kan alleen maar in Suriname. Maar wacht maar, dan kent u de macht van de dieren activisten niet. Als ze klaar zijn met Suriname, zat de wet met spoed doorgevoerd worden tegen dieren export.


  Maak melding

 4. Helaas zijn er voor sommige medicijnen nog dierproeven nodig. Zeer triest voor de dieren. Er moeten naar alternatieven gezocht worden hoe moeilijk het ook is.

  Apenvlees staat ook nog op het hoofdmenu in sommige culturen, ook in Suriname, beschermd of niet. Ze zijn zeer gewild.


  Maak melding

 5. Beste Rosi (Rozenblad)

  Ook al ben je in Suriname gesocialiseerd hoef je nog niet zo dom te doen.

  Je opmerkingen zijn gro skin. Maar ik denk dat je het echt niet door hebt. Daarom vertel je met trost over iets waarover je je moet schamen. Je bent een beul, net als die mensen die vinden dat je het doodrijden van honden tot een hobby mag maken. Typisch Suriname.

  Dit soort mensen als Rozenblad en zijn uitspraken maken Suriname tot een onbeschaafd land.

  Als je echt bent voor het groter doel, waarom laat je medicijnen niet op jezelf uittesten in het belang van de mensheid?

  Maar ik weet wat. Misschien moeten we dieren medicijnen (ja …want die zijn er ook hoor) eerst uitproberen op mensen zoals Rozenblad.


  Maak melding

 6. Vanachter de schappen van allerlei luxe in het Westen is het heel simpel om de dieren- en bomenliefhebber uit te hangen, terwijl mensen in dit land haast niet te eten hebben.

  Gewoon kappen die bomen en vangen die japi’s om te kunnen overleven.

  Het is wel jammer dat steeds de verkeerde apen worden geëxporteerd!


  Maak melding

 7. Meneer Rozenblad slaat de plank volledig mis en zou zich als topfunctionaris op het ministerie van LVV achter de oren moeten krabben over deze uitspraken. Overigens is het al lachwekkend genoeg dat er in Su nog geen wetgeving is over dit onderwerp.


  Maak melding

 8. Dewanand,

  Je valt mij tegen. Juist jij zou moeten gaan voor de bescherming van de natuur.
  Of horen dieren niet tot de natuur?

  Pinto,

  Man je weet niet waar je het over hebt.
  De mens heeft nog steeds niet door dat de natuur vernietigen wil zeggen dat de mens zichzelf aan het uitroeien is.

  Zonder natuur geen mens. De natuur echter kan wel zonder mens.


  Maak melding

 9. Meneer Rozenblad bedoeld het goed.
  Alleen zij er zoveel carnivoren die erop reageren en elke dag met een portie vlees op hun bord televisie zitten te kijken.

  dat is pas naief.

  kloothummels noem ik zulke mensen.

  ze halen alles uit hun context en vertellen iets heel anders dan wat bedoeld is.

  in suriname wordt nog steeds aap gegeten, raaf gegeten en zelfs luiaard en schildpadden.
  dat weet iedereen.

  en toch lullen ze uit hun nek als een paar apen wordt geexporteerd voor het goeie doel.

  Rozenblad zegt wat hij denkt en praat niet met andersman tong.

  dat zou ik niet zeggen van de velen die op deze site hebben gereageerd.

  horen zeggen.

  heb je eigen mening.
  dat is juist goed.

  hoeveel dieren leven niet in gevangenschap in Europa. alle dierentuinen bijelkaar is een hele tropische regenwoud.

  laten ze dat maar eerst oplossen.

  Papo


  Maak melding

 10. Het is wetenschappelijk bewezen dat sommige apen genetisch, dna soms 99% overeenkomen met mensen. Andere weer iets minder.

  Dus is het toch een vorm van kannibalisme als je het eet. Plus de ziektes, virussen die makkelijker, onderling overgedragen worden. Men vermoedt dat ebola en aids ook zo is ontstaan.

  Aan de inheemsen zou geadviseerd mogen worden om zelf kippen, geiten, varkens en koeien etc.etc. te kweken en zoveel mogelijk af te blijven van de beschermde soorten.


  Maak melding

 11. Lieve Prema,
  Ik ben voor het beschermen van alle dieren. Kijk zelf hoeveel apen worden per jaar gegeten en niemandt doet wat. Hoeveel jonge zeeschilpadden zijn al losgelaten (meer dan 1 miljoen) en hoeveel zijn terug gekeerd? In America worden zeeschildpadden tot soep verwerkt. Wij maar beschermen en anderen worden rijk van. Ik bedoel dieren kweken en verkopen. Wat je zelf kweekt mag je opeten.


  Maak melding

 12. Laten we eerst stoppen onze beste dieren, de pientere jonge mensen, te exporteren.

  Dan hebben we meer kans op een betere Suriname en hoeven we voor levens-behoud geen enkele dier meer te exporteren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.