maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidEerste schouderprothese-implant Suriname succes

Eerste schouderprothese-implant Suriname succes

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 apr – In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is voor het eerst een schouderprothese geïmplanteerd. De implantatie was nodig vanwege slijtage van kop en kom van de schouder. Hoewel er sprake is van een compleet succes, is het niet waarschijnlijk dat er gauw weer zo’n operatie komt.

Het gaat om herstel van een vrij zeldzame aandoening. “Wij hebben weinig reumatoïde arthritispatiënten (aantasting van gewrichten en misvorming door reuma, red.)”, zegt orthopedisch-chirurg Sonny Cheung tegenover de Ware Tijd. Bovendien zijn gewrichtprothesen erg duur. Het geïmplanteerde model is van materiaal dat niet wordt afgestoten door het lichaam.

Het bot groeit er makkelijk aan. Controle en revalidatie zijn minimaal. Chirurg Sonny Cheung kreeg bij de operatie bijstand van collega Steven Samijo uit Nederland. “Het doel van de operatie is de patiënt pijnvrij te maken en de functie van de schouder zo te verbeteren, dat de patiënt haar hand naar de mond kan brengen en in optimale situatie haar haren kan kammen”,aldus Cheung.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES