woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijStaking in onderwijs, havenwezen Suriname om loon

Staking in onderwijs, havenwezen Suriname om loon

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 apr – Het middelbaar onderwijs en de havens worden twee dagen platgelegd. Dit heeft ambtenarenvakcentrale Col besloten. Aanleiding is de ontevredenheid over de nieuwe loonstructuur bij de overheid. De acties maken deel uit van een strategie.

Die moet er uiteindelijk toe leiden dat de regering zich bedenkt. “We zijn bereid te praten om te zien of de structuur te redden valt of dat er iets anders voor in de plaats moet”, zegt Col-bestuurslid Wilgo Valies. Voor de Col is de structuur niet acceptabel. Er is teveel onduidelijkheid over de waardering van functies. Sommige ambtenaren verdienen nu zelfs minder dan voor de invoering.

In totaal doen vijftien lidbonden mee. Volgens Valies is er geen alternatief. “Als we een situatie bereiken waarbij je ziet dat de structuur zal leiden tot meer ontevredenheid bij de werkers, dan is er gee weg terug. De kans is dan groot dat men individueel acties gaat voeren. Dat is nog funester voor de samenleving dan wanneer de vakbonden acties voeren. Het moet een keer afgelopen zijn met het door de keel drukken van besluiten.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Het is gemakkelijk te kletsen aan de zijlijn…

  Kom hier i/d troep van jullie front “helden” wonen dan hebben jullie het recht om over mensen als Valies te oordelen…


  Maak melding
 2. al deze mensen die hebben gereageerd, hebben jullie in Su. gewoond, zo ja, wat voor een baan hadden jullie ouders?
  Als het ambtenaren of leraren waren, dan weet je waarom men staakt.Als je moeder alleenstaande vrouw was, dan weet je het ook.


  Maak melding
 3. @ conny
  ik hoef niet in suriname te wonen om te weten dat staking niet altijd de beste oplossing is vooral in het onderwijs die al veel te verduren heeft gehad met staking je maakt meer kapot dan je goed kan maken dat is de strekking van mijn reaktie.je moet onze kinderen hun toekoms niet misbruiken voor politieke doel daar heb ik het over waarom vraag valies niet een gesprek aan met de minister nee gelijk de boel plat gooien dat vind ik naar de leerlingen en jeugd toe niet goed want de jeugd is onze toekomst.en tegen de mensen die zeggen dat het probleem van het onderwijs troep is van het front wil vragen hoe het kan dat vanaf na 1980 de hele goede onderwijs systeem van suriname met zijn goede loonstructuur kapot is gemaakt.


  Maak melding
 4. @Conny
  als je nooit over de grens kijkt dan moet je alles zelf uitvinden. Wat nu in SME gebeurt heet de Engelse Ziekte, naar de situatie daar rond 1960-1979. Bonden die overal om staakten, nooit overleg voerden, nooit vooraf aangaven wat voor hun belangrijk was, altijd vonden dat ze meer moesten krijgen ook al was er geen geld. Heel veel bedrijven zijn toen kapot gegaan, de economie verslechterde en de werkeloosheid liep enorm op.
  Maar ja de bonden waren er voor de mensen met een baan. Dat er steeds minder mensen met een baan waren dat was hun zorg niet.

  Wie de geschiedenis kent en ook eens omzich heen kijkt kan veel leren van andermans fouten!


  Maak melding
 5. DUivel,je zeikt weer in het luchtledige,weet je hoelang er wordt gesproken met onderwijsbonden?Neen kan je niet weten want je weet niet of wil niet weten wat je boeventuig allemaal in Suriname flikt.
  Door je boeventuig,moeten de bonden grijpen naar het laatste middel,staking,en deze nepperd noemt zich democraat?
  Conny,je hebt gelijk,zijn mensen die niet in Suriname wonen en na hun aankomst haast nooit meer terug zijn gegaan ,zo 1 als DU,die weten niet wat er zich allemaal afspeelt daar,maar willen de grootste snater hebben op dit forum,ze zitten roestvast in het verleden,jaren `80.Ze zijn zo dol op dit boeventuig,regering,dat ze het allemaal best vinden dat het arme volk naar de verdoemenis gaat.Ze weten drommels goed dat het onderwijs geen sikkepit deugt op dit moment,kinderen moeten met hun eigen meubilair sjouwen,hun lesmatriaal wordt door hun familie in Nederland opgestuurd, zelfs wc-papier moet van huis meegenomen worden, instellingen in Nederland moeten erbij komen om scholen te renoveren,de leraren en lerassen,moet voor een habbekrats werken om de leerlingen les te geven,waarom?Omdat dit haast de enige instelling is waar er geen familie of vrienden aan een baan geholpen kunnen worden,daarom kan het de minister geen biet schelen wat er op scholen gebeurt.
  Maar dit alles vinden DU en zijn cornuiten goed,wat kan het hun immers schelen ze zitten hier in Ned. op hun ass,commentaar te geven alleen dat hun boeventuig nog verder kunnen roven.


  Maak melding
 6. arme boeren op de plantages en vissers die voor zichzelf werken kunnen niet staken. wie zou hen anders te eten geven en het schoolgeld voor hun kinderen betalen. Ze zijn door de jaren heen al door de politiek en vakbond misbruikt. het middel om te staken gebruik je, nadat alle wegen tot overleg niet meer mogelijk is. Vroeger kregen kinderen veel beter onderwijs dan nu. de vakbond kon ook roepen wij willen beter onderwijs op onze scholen. maar ja niemand wil inleveren als het om paisa gaat. de staking van 1973 dat was staken. jammer dat de NPK daarna aan de macht kwam.


  Maak melding
 7. En front heeft 2 regeringsperioden geleden beloofd alle troep van je AFGOD BOUTERSE op te ruimen.OOk in het onderwijs. Daarom heeft het volk TOEN op (st)(f)ront gestemd.NU is DE AFGOD van meneer DU,de heer BOUTERSE al ruim 9 jaar uitgeschakeld door ding matie foe joe DU.Hoe is dat in wereldnaam mogelijk dat jij DU jezelf zomaar gek maakt door haat.9 jaar front beleid zweert dat BOUTERSE NU NOG DE SCHULD IS VAN FALEND BELEID VAN FRONT. Nu praat meneer DU over de jeugd is onze toekomst, maar ik wil je zeggen DU die kinderen die onder jou verantwoording zijn of waren zullen door jou verstokte haat niet geschikt zijn als wereldburgers te funktioneren, want jij leert ze dat dialoog nooooooooooooooooooooooit mogelijk is en nooooooooooooit moet zijn.Je bent een van de wachtende voor een coup, maar a ting shatoe.Du ik krijg de indruk dat jou haat niet alleen bij een discussie zal blijven, ominie sma joe vergiftig keba stiekem te joe no e kisie letie. 29 jaar haat voorschotelen en dan ook nog praten over de jeugd in SURINAME jo aangepaste parasiet van een foute slaaf 300 jaar geleden of weet je wat DU ik denk dat jij die ABOMAslang was in het PARADIJS toen bij ADAM EN EVA. VRAAG ALS JIJ JE LAATSTE ADEM OP AARDE HEBT UITGEBLAZEN, OM NIET MEER TE REINCARNEREN WE HEBBEN ECHT LAST VAN JOU OP AARDE. Haatzaaien is verledentijd.Je kan alleen maar daarin afzwakken, maar sterker worden in HAATZAAIEN DU IS VERBODEN TEN BEHOEVE VAN EEN BETERE WERELD. ONDANKS JE HAAT ZIJN MIJN DODE MENSEN EN JOU DODE MENSEN NOG STEEDS NIET NEDERGEDAALD OP AARDE. GELOOF HET NOU ECHT DU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OLD SCOOL TIME ZIELIGE SUFFERT.


  Maak melding
 8. ik ga niet met ongeschoolden en domme mensen in discussie waneer jij behoorlijk een discussie kan voeren dat zal je mijn reaktie krijgen zolang jij dom lul zonder enige inhoud dan verwijs jou reaktie naar de prullenbak.hahaahaha die daddie met zijn wc-papier ze zijn wel verkrijgbaar weet je nog dat men hun behoeften in kranten moesten doen vergeten zeker.als jij het verschil tussen haat en de waarheid en feiten niet kan zien dan ben jij de zoveelste ongeschoolde domme kracht hier op deze forum. die taktiek van jullie werkt niet velen hebben geprobeerd met van alles om mijn mond te snoeren maar het lukt ze niet. ik ga liever strijden ten onder dan als een laffaard.je kan zien hoe dom jij ben want de man die jij hier met hand en tand verdedig heeft met medewerking van het buiten land ons land kapot gemaakt alle sociale strukturen en controlle systemen die je nodig hebt om een democratie goed te laten functioneren de pers,media, vrije van meningsuiting vakbonds rechten , stakingsrecht en niet te vergeten een sterke munt en een goed draiende economie. ik mijn hele leven kan ik mij geen enkele regering herinneren die zo een grote schade aan suriname hebben toegebracht dan bouterse en bosje en de bankier van het surikartel goedschalk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES