Geen bezoek Surinamers in gevangenissen Brazilië

15

PARAMARIBO/BRASILIA, 2 apr – Surinamers die worden aangehouden door de Braziliaanse justitie, kunnen niet rekenen op bijstand van hun ambassade. Dit zegt ambassaderaad Johnny Djojomoenawie op de Surinaamse ambassade in Brasilia. Van onwil om aan deze diplomatieke plicht te voldoen, is geen sprake.

De ambassade heeft eenvoudigweg het geld niet om de bezoeken af te leggen. Sowieso wordt het belang van de bezoeken beseft. Mensenrechten, correctie medicatie bij zoekte behoren tot de standaard cheques. “Dit alles gaan we na bij de gevangene tijdens een bezoek. Dan hebben we een beeld van de behandeling van die persoon”, zegt Djojomoenawie tegenover de Ware Tijd.

Dat het niet regelmatig gebeurt, valt des te meer te betreuren. Alleen in noodgevallen wordt nog actie ondernomen. In totaal zitten zeven Surinamers vast in drie Braziliaanse steden, voornamelijk voor drugsgerelateerde overtredingen. Frappant is dat ook Nederlanders met Surinaamse achtergrond voor Surinamers worden aangenomen. “De Braziliaanse politie denkt vaak dat het om Surinamers gaat. Dan bellen ze ons”, aldus Djojomoenawie.


15 REACTIES

 1. Het is echt te betreuren dat deze ambassadeur niet zijn functie uit voert zo als het zijn moet en zegt dat hij de gelden niet heeft deze mensen die op gesloten zijn te bezoeken. Het gaat vaak niet alleen om geld maar om fantasie en de wil,want er zijn organisaties die graag helpen.


  Maak melding

 2. Geachte hr.Johnny Djojomoenawie indien men het niet kan opbrengen om de in Brazilië opgesloten Surinamers te bezoeken dan is het hoog tijd om de ambassade in Brazilië gewoon op te heffen. Misschien kunt u beter uw kennis en kunnen aan iets nuttigs besteden waarmee de gemeenschap wel gediend is.De eer is aan jezelf

  Hojot heeft gesproken.


  Maak melding

 3. Die Johnny die lult uit zijn vette nek, zoals de meesten in de surinaamse overheid. Het zijn stuk voor stuk profiteurs over de rug van degenen die zij horen te vertegenwoordigen.

  Zelfde liefdje op elk niveau en overal weer wanneer het om de besteding van geld gaat!!!

  zelfs in een eenvoudig vraaggesprek kan er geen consequent antwoord gegeven worden.

  Meneer spreekt zichzelf tegen:

  er is geen geld voor gevangenenbezoek
  MAAR
  er worden wel allerlei standaard cheques uitgevoerd

  Wat een onzin… waarom geloven wij als kiezers nog in die lui die zeggen het volk te vertegenwoordigen (volksvertegenwoordiging-overheid-regering-enz)

  Het zijn 9 van de 10 LIJDERS 1e KLAS!!!
  Kunnen niet eens voor een handjevol mensen zorgen (aantal inwoners Suriname) laat staan om de Surinamers en Suriname in het buitenland te vertegenwoordigen!!

  waar is er wel geld voor??? eigen zakkenvullen ten koste van…

  mvg,
  Benito Bourne


  Maak melding

 4. Door Suriname zijn haast alle verdragen met wie dan ook getekend met een heleboel getrommel vooraf.Bij het uitvoeren ervan spelen ze (regeerders) “kibrie skotoe” spelletjes.Een ieder heeft recht op bijstand door de vertegenwoordiger van zijn/haar Land en waarschijnlijk is Suriname dit vergeten.De mond vol rechten van de mens hebben ze wel.


  Maak melding

 5. de gevangenis in Brazilie is niet waar je moet vertoeven (geen enkele gevangenis trouwens). maar daar in Brazilie zitten ze meestal met een tweehonderd tal in een ruimte dat bestemd is voor vijftig personen. Dan zijn er ook de rivaliserende bendes. Je moet wel kiezen bij welke je wilt aansluiten, alleen om te overleven. het gaat ook om de hierarchie in zulke gevangenissen. het is een misstap die ze maken, maar meneer de ambassaderaad helpt die mensen uit die ellende. er zijn ook geen beëdigde tolken voor deze Surinamers. dus Srananman no waka tya of teki droga na ini Brasion kondre bika a strafoso drape pepre. a faya. a prisao é realmente pesada.


  Maak melding

 6. Wat baat het een ambassadeur als blijkt dat jij door uiteenlopende beperkingen en armoedige toestanden toch niet kunt functioneren?

  Een positie bekleden omwille van het bekleden van die positie en verder geen moer kunnen doen? Kom maar naar huis, meneer/mevrouw de ambassa-niks/noti!


  Maak melding

 7. Opheffen die vakantiebungalow in Brazilië. De ambassadeur heeft met zijn familieleden al lang genoeg vakantie gevierd in Brazilië op staatskosten.


  Maak melding

 8. sommige reageren om de reaktie niets nuttig. kritiek mag er zijn, laten wij dicht bij huis kijken want de gevangenissen in suriname zijn ook niet om naar huis te schrijven ik ben het met iederen eens dat iedere gevangenen een zo humaan mogelijk straf moet kunnen uit zitten.ik hoop dat er in de toekomst verbetering komt voor deze gevangenen. de surinaamse ambassade is in het verleden vaak in het nieuws gekomen door de zoon van een bekende of betere gezeg beruchte surinamer die toen secretaris was op de ambassade in brazilie. de telefone nummers van ambassade en zijn secretaris was gevonden bij duistere figuren RARC


  Maak melding

 9. Ik denk als het zijn fam. is dan kan alles wel.
  Trouwens aan de ene zeg ik :ja het is terecht , dan moet je maar met je poten van dat spul afblijven :eigen schuld dikke bult.
  Het zelfde moeten ze in suriname doen.
  Als je gpakt wordt dan moet je fam. maar voor opdraaien.
  Zoniet dan rot je maar weg!
  OOk hier geld eigen schuld dikke bult.
  A tang so


  Maak melding

 10. Waarvoor heeft Suriname dan een ambassade post in Brazilie. Puur om een hoge ambtenaar een plek te geven om zijn zakken te vullen. Niet om de belangen van de Surinaamse burgers daar te behartigen, wat zij ook hebben gedaan even terzijde,daar is er een ambassadeur voor. En zo niet DE TENT SLUITEN.


  Maak melding

 11. Waarom zitten die gasten ook alweer in de Braziliaanse bak?, om drugs toch?, ging toch ook om makkelijk dik geld verdienen toch, zonder er zich er druk over te maken dat ze met die rotzooi mogelijk levens van (jonge) mensen mee verwoesten, terecht dus dat ze daar dus zitten, of de ambassade nu wel of geen geld heeft voor bezoek (wat mij onwaarschijnlijk lijkt), voor mij hebben ze alle rechten verspeeld en ben ik het voor de verandering het met Kolibrie eens lekker,laten zitten daar, Suri of Surined of Nederlander maakt mij niets uit


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.