maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurAfro-Nederlandse omroep haalt ledenaantal niet

Afro-Nederlandse omroep haalt ledenaantal niet

-

Does Travel - naar Suriname

De Afro-Nederlandse omroep Samenwerking Media Entertainment (SME) heeft niet genoeg leden gehaald om toe te kunnen treden tot het Nederlandse omroepbestel. Omroep SME moest voor 1 april 50.000 leden binnenhalen. Dat is mislukt meldt Radio Nederland Wereldomroep.

Franklin Esajas van omroep SME is volgens eigen zeggen ‘doorgegaan tot het bittere eind’. De initiatiefnemers hebben tot het laatste moment alle contacten in hun adressenboek afgebeld om de laatste 6 à 7.000 leden te werven die nodig waren om de drempel te halen.

Volgens Esajas is de weinige aandacht die de landelijke media aan de omroepen besteedden een van de redenen dat de omroepen het niet gehaald hebben.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Een Afro-Nederomroep is nutteloos.
  Alleen fanatieke hindostanen kiezen vandaag de dag nog voor Apartheid!!!

  Beter een landelijke Surinaamse Nederomroep voor alle Surinamers die niet religieus gericht maar Nationalistisch!!!


  Maak melding
 2. kijk, ik zag een `tante`ergens op een markt in A`dam flyeren en mensen aanspreken maar dan alleen geen `blanken`, is dat slim?? waarom niet iedereen ?? ik realiseer mij dat het een moment opname was hoor, dus val me niet aan s.v.p.
  Het is een gemis dat er geen landelijke t.v. is van en door Surinamers/Antilianen, maar of dat SME moet zijn die dit moeten
  `verzorgen`daar heb ik mijn grote twijfels over!
  grt!
  wakaman


  Maak melding
 3. Zonder eenheid zal er niets van goede bedoelingen terecht komen als je bed al is gespreid.
  Een verwend kind krijg je ook moeilijk aan het werk en naar zelfstandigheid.
  Helaas!!!


  Maak melding
 4. “Alleen fanatieke hindostanen kiezen vandaag de dag nog voor Apartheid!!!”

  Deze zin staat in schril contrast met de titel van dit nieuwsbericht.

  Als alleen de fanatieke hindostanen kiezen voor apartheid, dan is deze aktie van de Afro’s ook een fanatieke. Maar je eigen identiteit leren kennen wil niet zeggen dat dat gelijk staat aan apartheid.

  Je bewust zijn van je eigen identiteit is 1 van de vereisten om tot volle ontwikkeling te komen.

  Daarom is het jammer dat deze aktie is mislukt. Het geeft aan dat de Afro’s zich nog bij lange niet bewust zijn van hun eigen identiteit en dat was juist de bedoeling van de SME. Het is maar ronddraaien in de vicieuze cirkel.


  Maak melding
 5. De vraag is ook,waarom een aparte omroep voor afro’s..

  Waarom niet een omroep voor alle suri/neds.

  Wij suris blijven ons zelf afzonderen..

  We denken anno 2009 2-4 nog steeds blakaa-mang koelie jampanesie chinesie djoekaa’s doglas enz enz enz..

  Wij zijn nog steeds de aller grootste rasisten in deze samen leving.

  Vandaar dat wij suris nooit een blok kunnen vormen..

  Wat jammer toch..

  Zelfs de vierde generaties suris is in kokjes verdeeld..


  Maak melding
 6. Ik zag reeds dat deze plan van de SME opportunistisch was om voor een bepaalde tijd, naar mijn mening te kort was om tot de drempel van 50000 leden te komen te kort was.Ik vind het doel van deze omroep werkzaamheden goed.Voor de geen die in Afrocultuur gei”nteresseerd zijn wil ik het volgende zeggen,elk jaar wordt er in Duitsland, Europa grootste muziek festival georganiseerd in de stad Wu”rzburg,deze stad licht ten zuiden van de stad Neurenberg.Dit jaar is het van den 29 Mei tot en met de 1 juni.Ik ga er persoonlijk elk jaar er naar toe, ben nog nooit een Creool tegen gekomen.


  Maak melding
 7. He wat jammer zou je denken voor sme dan kunnen zwarte kinderen geen stage meer lopen bij martradio die afro surinamer vindt geen baan bij martradio sme geeft je die 6 euro ook niet terug maar toch lekker voor glenn codfried hij kan
  samen met esajas sme 44000x6euro voor zichzelf houden mooi he dit is goed gedaan
  Glenny


  Maak melding
 8. Het zijn niet fanatieke hindoestanen die graag een eigen station hebben,maar het gros die nog denken dat ze in India zijn,daarom vraag ik me zelf af waarom zou niet de creool de band met Afrika blijven behouden door een eigen station te hebben.Op het ogenblik is Bolywood in Suriname en de vraag is wat doen ze daar?ze zijn niet voor de fanatieke hindoestanen maar om de culturele banden te versterken tussen de hindoestanen en hun spullen te verkopen.


  Maak melding
 9. Waarom bestaan er diverse tv-zenders zoals de EO, de VPRO, de VARA enz.?
  Deze zenders hebben elk een eigen aanpak.

  Het zijn tv-zenders die in 1e instantie bedoeld waren voor de autochtone Nederlanders. Door de multi-culti samenleving besteden ze ook wel aandacht aan de andere culturen, alleen niet op de wijze als het zou moeten.

  Is er door het aanbod van de verschillende tv-zenders ook verdeeldheid onder de autotochtone Nederlanders?

  Het zou inderdaad beter zijn als alle Surinamers gezamenlijk gaan voor een eigen tv-zender, maar dan zal er wel aandacht besteed moeten worden aan de diverse culturen die onder de Surinamers voorkomen.

  Zeker nooit gehoord van eenheid in verscheidenheid.


  Maak melding
 10. Dit hele gedoe omtrent aparte Omroepverenigingen voor AFROs, HINDOE’S, or what so ever is je reinste onzin. Aan de ene kant het gezeik over Autochtoon en Allochtoon in dit land,en nu in omroepland weer een gescheiden wereld creeren. Is dit verstandig?

  Als wij een boodschap willen uitdragen,laten wij dit dan proberen naar een IEDER uit te dragen en niet enkel een groep.

  Anyhow, zo doorgaan zal niet sneller leiden naar ÉÉN samenleving binnen Nederland, maar de weg eerder langer maken.

  Ook dit is straks weer voer voor WILDERS,als er straks een Islamitische zender komt.Just wait and see.Nu is hij stil,maar owee er een ISLAM omroep opgestart wordt, want dat is zijn RODE LAP.

  Succes verder voor degenen die hiermee verder wensen te gaan.

  Ik zal er vanuit gaan dat het allemaal goed bedoeld is, dus hopelijk smaken de vruchten daarvan wel ZOET in de toekomst.


  Maak melding
 11. Ik zou het in godsnaam niet weten achter wat men probeert te jagen met de term: alle surinamers onder 1 noemer. hoe denkt men daaraan invulling te willen geven? dit is een vraag naar ALLE NEGERS toe. want alleen van hun kant hoor ik dit soort kreten.

  @2: Jaloers heh, dat het de hindustaan wel is gelukt om een micro-omroepje voor zichzelf te kunnen realiseren. Blijf de boel maar onderschatten en benijden, het zal je goed doen mi man.


  Maak melding
 12. “Het zijn niet fanatieke hindoestanen die graag een eigen station hebben,maar het gros die nog denken dat ze in India zijn”

  Zijn hindostanen die buiten India wonen nou werkelijk zo dom om te denken dat ze wel in India wonen?

  Wat een oppervlakkige opmerking van een Creoolse. Er zijn nog meer mensen die oppervlakkig hebben gereageerd op dit bericht.
  Begrijpend lezen is en blijft voor velen immer moeilijk.

  Tjepoti Pinto volgens jou denken de Afro’s niet in hokjes maar de niet-Afro’s zoals de Hindostanen die al jaren zijn toegetreden tot het Nederlands Omroepbestel wel, net zoals ook de Moslims.
  Als dat volgens jou hokjesdenken is, dat beoogt de SME hetzelfde en dan nog heb je het lef het tegendeel te beweren.
  Maar ook jij begrijpt de doelstelling van de SME niet, vandaar die smakeloze opmerking van je.

  Raj, laat ze maar proberen alle Surinamers onder 1 noemer te plaatsen.
  Het zal ze nooit lukken. Hindostanen zijn zich immer bewust van hun identiteit.
  Mensen willen maar niet begrijpen dat identiteit/cultuur, niet hetzelfde is nationaliteit.

  Het zijn veelal de Creolen die dat maar blijven gillen en roepen.
  Maar voelen de Creolen die in Nederland wonen zich 1 met de autochtone Nederlandse bevolking. NEEN, want ook zij willen graag hun egi sani, blijven doen.


  Maak melding
 13. Pinto,

  Op 11 maart hebben wij hindostanen het Holifeest gevierd. Hindostanen in Nederland hebben boeken/kleding verzameld voor weeskinderen in Suriname.
  Expliciet is erbij vermeld dat deze verzameling is bestemd voor ALLE Surinaamse kinderen.
  En toch zijn wij hindostanen volgens jou hokjesdenkers. GO SRIBI jere Pinto.


  Maak melding
 14. Wat de rechterhand doet hoeft de linkerhand niet te weten.

  Dus geven om achteraf te mogen kletsen heeft ook geen zin

  Zo kinderachtig zijn de Negers/Creolen ook weer niet.
  te yu ngan koelie njan njan,dan yu sa fu pai koelie paiman.

  En niet te vergeten men mag zeker wel hun Identiteit/Cultuur behouden maar zijn met ons allen nationaliteit/Srananman dit staat als een pal boven water.en geen half om half als een bastaard.


  Maak melding
 15. Het is een feit dat,de Creolen elkaar nooit steunen,als het om dit soort dingen gaat.
  De Hindustanen doen dat wel,daarom hebben ze al jaren een eigen omroepje,ook de Moslims,tw OHM en Moslim omroep.
  Het zou beter zijn ,als de Creolen die hier afgeven op de Hindustanen daarover goed gaan nadenken.! heel klein voorbeeld,de watersnoodramp in 2006,wat een belabberd bedrag werd er toen gestort het meeste kwam van de Blanke Nederlanders,de Surinamers hielden de hand stijf op de knip,er werd toen op dit forum ontzettend afgeven hoe en wat er met dat geld zou gebeuren en niemand die 1 gedachte aan de slachtoffers beteedde.
  Dat de Afro-omroep niet tot stand is gekomen is enkel en alleen maar aan de Afro`s,Creolen ,toe te schrijven,waarom?Nou van de meer dan 150.000 Surinamers in Nederland,zijn het overgrote deel Creolen en nog kunnen ze niet aan de 6 a 7000 leden komen.
  Dus aan alle Creoolse regageerders ,gaan jullie de handen in eigen boezem steken en laat de Hindustanen in hun waarden of nog beter gaan jullie in de leer bij ze.


  Maak melding
 16. De Negers/Creool hebben een Christelijke opvoeding gehad met velerlei zijtakkingen.en dit heeft gemaakt dat de Negers/Creool in groepjes denken.Maar de Hindoestanen niet deze zijn niet op basis van de religie verdeeld maar in(klasse)kasten noemt men dit.

  Dit fenomeen leeft nog heel sterk onder de(ex Brits Indiërs)de landgenoten van Hindoestaanse afkomst.Neemt bijvoorbeeld de laagste kaste die heeft geen schijn van kans en aangezien de meeste landgenoten van Hindoestaanse afkomst waren van de laagste kaste,begrijpen zei zich veel beter dan de doorsnee Negers/Creool.


  Maak melding
 17. je hebt mensen hier die ik vergelijk met de aanhangers van wilders. deze stomme ezels trekken alles in raciale.nee je ben geen hokjes mens maar racist. weet je wat ik gek vind van deze idioten ze hebben het allemaal over hoe bouterse de bevolkings groepen gaat (verenigen)of heeft verenig waar ik zelf mijn twijfel over hebt.maar zelf zijn deze (mensen) erger dan de politieke parijen die ze hier beschuldigen van raciale tegensteling aanwakkeren .


  Maak melding
 18. In Suriname maar ook in Nederland wordt door de Hindostanen allang niet meer in kasten gedacht. (Waar vroeger zelfs huwelijken tussen Hindu’s en Moslims zogoed als niet mogelijk waren, gebeurt dat nu wel).
  Dat dit in India nog steeds een feit is, wordt door vele Hindostanen niet ontkend, zelfs niet door Indiërs.

  Maar ook in India begint men steeds meer tot inzicht te komen dat het zo niet langer kan.
  Veel Indiërs zetten zich in voor de laagste kasten. Het zal nog vele lange jaren duren eer dit tot verleden zal gaan behoren.
  Het begin is echter gemaakt.

  Creolen zouden maar eens meer binnen hun eigen gelederen moeten kijken, wat er daar niet allemaal mis is, eer zij met hun beruchte vingers gaan wijzen naar andere gemeenschappen.


  Maak melding
 19. ai DUivel, je blijft maar op elk artikel Bouterse`s naam murmelen,ik zeg je ga naar een psychiater je gaat met Bouterse naar bed en en komt met Bouterse er weer uit,is echt zielig met je,reagaar op dit artikel of anders houd je Bouterse-bek for ever.

  een vraagje aan de Administrator,kunt u aub,DU`s reaktie`s die niet over het artikel gaan niet verwijderen?Die klojo weet steeds maar weer dit forum te verzieken met zijn Bouterse-Syndroom.


  Maak melding
 20. Gelukkig, want dat gelul over de slavernij en afkraken van de blanken op dingen die gebeurt zjn in het verleden zijn we zat.
  Esajas en morrisson kunnen liever een beetj tijd doorbrengen met de surinamers en hu zodoende leren om verder tegaan met het leven.
  Op dit moment worden de blanken in su geeert als god.
  Straks hebben we weer slavernij.
  a tang so


  Maak melding
 21. DUvelke,
  De fouten in jou laatste gebrabbel (26) zijn zo talrijk dat ik de inhoud niet kan verstaan.

  Het is zinloos om ze hier op te sommen want je doet niet anders.

  Yu na go iskoro?

  Jij gedraagt je net als het ezeltje van “Zansibar” in een porseleinekast nog wel.


  Maak melding
 22. Het is echt jammer dat wij als Surinamers nog geen eenheid hebben weten te vormen. Ook “Raymond is Laaaaat”, werkt mee aan dit beeld met zijn “Miskoosje gedoe”. Hindostanen worden door hem neergezet als “rare” personen zoals dit beeld in de koloniale tijd bestond en werd voorgestaan. Van de Neger is alles afgepakt door de blanke: zijn taal, cultuur, identiteit, godsdienst, verleden etc. Door verdeel- en heerspolitiek werden de groepen tegen elkaar opgehitst. Die Raymann, is hoegenaamd welgebekt maar heeft nooit zijn rechtenstudie afgemaakt en is de grootste racist in ons midden. Alleen doet hij het heel subtiel en onderhuids. Kijk maar welke rol hij de Marokkaan in zijn programma geeft. En ook “Sharmila” het hindoestaans meisje krijgt deze rol van hem. Door protesten van Hindoestanen heeft hij deze groep uit zijn programma gehaald. Wanneer heeft hij een belangrijke Hindoestaanse Sranangmang uitgenodigd in zijn programma. Deze man heeft zijn langste tijd gehad. Hij is al miljonair. Dus we hoeven niet meer om zijn stomme lelijke racistische smoel te lachen. Ik adviseer u dus om niet meer zijn zijn programma’s te kijken. Wellicht volgen er nog gedocumenteerde artikelen over dit programma met een kritische evaluatie.


  Maak melding
 23. eddy bruma wilde ook zijn eigen eigie sani!!!!

  In suriname zie je negroide televisie programma’s. men probeert de negroide cultuur op te leggen aan de bevolking.

  Een land met diverse bevolkingsgroepen moet men aan alle bevolkingsgroepen tegemoet komen.

  Wie wil in de 21 eeuw naar winti gebeuren kijken en een hoop geschreeuw??????


  Maak melding
 24. hhahahaa, nu moet raymon het ontgelden als je niet wil kijken zet je het op andere net, ik geniet van raymon daarom kijk ik. over racisten gesproken lees de reaktie hier op deze forum zit vol met racisten .andere willen dat mij reaktie niet geplaats word. die zelfde censuur van hun baasje willen ze hier gebruiken.@ pinto jij ben de domste hier dus hou je mond .


  Maak melding
 25. @ Pinto jij ben de domste hier dus hou je mond .

  DU.

  Ik moet eerder huilen omdat jij hier persoonsvormen zit te verkrachten dan jou reacties serieus te nemen.

  Ik heb nou eenmaal de gewoonte om eerst te harken aleer de tuin te bewerken. Opgeruimd staat netjes.

  Een balling is en blijft een balling.

  Kijk maar naar die mensen in Apeldoorn, die anno 2009 nog steeds geloven dat Ambon zelfstandig wordt. Zij zijn al haast 100-jaar oud en Ambon is nog altijd Ambon.

  Wees blijde in de hoop. Ik hoop je hoopjes hopen toe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES