dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse oud-rechter De Miranda overleden

Surinaamse oud-rechter De Miranda overleden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 mrt – Oud-rechter Maurits de Miranda is op zes en tachtig jarige leeftijd overleden. Begonnen als machinebankwerker en later machinist bij de Scheepvaartmaatschappij, heeft De Miranda zich opgewerkt tot politieman, procureur-generaal en later rechter. De legercoup van 1980 was zijn ergste dieptepunt.

Als procureur is hij gevangen gezet door de muitende militairen. “Het was tegen alle regels in, omdat men het had tegen de politie. De politie heeft op wettelijke basis uitvoering gegeven aan opdrachten. En de militairen hebben de boot genomen en kanonschoten gelost”, zei De Miranda bij zijn pensionering tegenover de Ware Tijd. In 1982 werd hij door de militaire machthebbers ontslagen als rechter.

Pas in 1989 werd hij in ere hersteld. Zelf heeft De Miranda vaker gepleit voor eerherstel van de politie. Dat zou alleen kunnen met de bouw van een nieuw hoofdkartier op de oude plaats aan de Waterkant. Dat is de plek waar het oude hoofdkartier werd weggeschoten in 1980. De Miranda werd met name in justitiële kringen gewaardeerd. Justitieminister Chandrikapersad Santokhi typeerde hem ooit als doorzetter.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES