woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurMaandelijkse talkshow ‘Black Ink’ van start

Maandelijkse talkshow ‘Black Ink’ van start

-

Does Travel - naar Suriname

Komende maand gaat een nieuwe maandelijkse talkshow onder de titel Black Ink van start. De show over de zwarte identiteit van Nederland, wordt gepresenteerd door gerenommeerd schrijver Clark Accord. Samen met ervaringsdeskundigen en prominente leden uit de samenleving worden sociale en maatschappelijke issues besproken.

6 april
First edition op 6 april met als thema: zwarte identiteit. Amerikaanse waarheden in de Nederlandse polder? Met politicus John Leerdam, Amerikaanse zangeres en actrice Michelle David, Urwin Vyent van Afro-Surinaams Cultuur Centrum Kwakoe en mediaproducent/filmmaker Harriet Duurvoort.

Programma
Het programma bestaat uit een pittig debat waarbij het publiek met het panel en elkaar in discussie gaat. De avond wordt muzikaal omlijst door R&B zanger Brian Abais.

Onderwerpen
De spits wordt afgebeten met de vraag: tot in hoeverre is de zwarte identiteit van Nederland
vergelijkbaar met die van Amerika? Hebben we het over dezelfde identiteit, dezelfde uitdagingen en problemen, dezelfde strategieën? Wat kunnen we leren van de zwarte strijd in Amerika en wat moeten we misschien totaal anders doen?

Panelleden
Hoe ziet Michelle David het? Een Amerikaanse zangeres en programmamaakster, van o.a
theaterproductie Big, Black and Beautiful, die al jaren in Nederland woont. En is Tweede Kamerlid John Leerdam de Nederlandse Barack Obama, zoals minister Hirsch Ballin hem eens noemde? En als we allemaal zwarte Nederlanders moeten worden, heeft zoiets etnisch Surinaams als Podium Kwakoe van Urwin Vyent nog toekomst? Wat heeft mediaproducent/filmmaker Harriet Duurvoort te zeggen over de Europese identiteit?

Maandag 6 april, 20.00 uur
Pakhuis de Zwijger. Piet Heinkade 179. Amsterdam

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES