Suriname op het matje geroepen voor cementimport

12

PARAMARIBO, 27 mrt – Suriname moet zich verdedigen bij het Caribisch Hof wegens het importeren van cement van buiten de Caribische Gemeenschap, Caricom. Dit meldt de Ware Tijd. De Trinidadiaanse cementproducent TCL wil onmiddellijke stopzetting. Suriname moet zich aan de regels houden.

Dat geldt ook Jamaica dat net als Suriname ontheffing heeft verkregen van de Caricom. Dat gebeurde eigen verzoek omdat TCL niet in staat bleek de markt behoorlijk te voorzien. Bovendien vallen de prijzen van TCL-cement duurder uit. Het Hof heeft eerder beslist dat het bedrijf gerechtigd is een zaak aanhangig te maken. Suriname laat zich vertegenwoordigen door Caricom’s secretaris-generaal Edwin Carrington.

Het besluit van de Caricom tot ontheffing volgde op intensief lobbywerk. Volgens minister Clifford Marica van Handel & Industrie gaat het er vooral om de lokale bouwmarkt te beschermen. Sinds de import uit andere gebieden, is de prijs van cement gedaald. Dilip Sardjoe, vertegenwoordiger van TCL in Suriname, spreekt van een schending van afspraken binnen Caricom.

12 REACTIES

 1. In de crisistijden moet iedereen naar zijn portemonnee kijken.

  Miljardair Sardjoe kan uit zijn nek lu…, hij zal natuurlijk ook iets eraan verdienen als zijn monopoliecement als enigste verkocht mag worden.

  Als het cement elders goedkoper is en de kwaliteit hetzelfde of beter dan moet dit toch kunnen.

  Hoe meer concurrentie hoe beter voor de consument.


  Maak melding

 2. TCL is gewoon een dievenbende.
  Als ze tegen concurerende prijzen en kwaliteit hun cement kunnen leveren is er niets aan de hand.
  Maar om je monopoliepositie te gebruiken om een hogere prijs binnen te slepen is gewoon misdadig en corrupt.


  Maak melding

 3. Schending van Afspraken of niet,SURINAME laat je niet kisten door een zgn.cement producent die ook nog zaken doet met DILIP?!?(?).Zodra je deze naam hoort dan weet je hoever we zijn met deze bigi mati van Bouta.Die gunt concurrenten het daglicht niet laatstaan Marktaandeel.Wat die zgn.caricomhof ook beslist,SURINAME jij en jij alleen bepaalt wie jij toelaat als speler op jou markt.Dilip met in z’n kielzog TLC willen Monopolie ten koste van alles maar mooi niet die kunnen van mij lekker op het dak gaan zitten.En Suriname moet zich ook niet te veel de les laten lezen door Caricom en in het bijzonder zeker niet door Trinidad.


  Maak melding

 4. Zo zien wij maar weer dat het toetreden tot de vereniging van niets meer dan wat rotsformaties in de Atlantische Oceaan en Craibbischezee ons alleen maar hoofdpijn oplevert.

  Onder het mom van “one caricom” woron jou ook nog de duimschroeven aangezet.

  Van dit verbond wordt Suriname eerder zwanger van een paskwil dan dat wij er wijs uit worden.

  Siriname is- en zal altijd blijven, “een vreemde eend in de bijt”.


  Maak melding

 5. globalisering heet dat .
  hahaahaha ik moet lachen om de woorden als rechten en plchten uit sommigen mensen hun mond te horen .
  who the cap fit.


  Maak melding

 6. Het gaat niet om de regels van het Caricom het gaat om Sardjoes monopolie hij wil geen concurrentie hij wil de Surinaamse markt voor zich hebben en dat is alles.Was het niet deze man die schatten verdiende bij de bouw van de brug over de Surinaamse rivier? Door de markt in handen te hebben kun kun je de prijzen om hoog zetten of niet? wie merkt het.Ik ben tegen monopolie en dat zijn waarschijnlijk de meeste mensen.


  Maak melding

 7. Smara schreef: Het gaat niet om de regels van het Caricom het gaat om Sardjoes monopolie hij wil geen concurrentie hij wil de Surinaamse markt voor zich hebben en dat is alles.Was het niet deze man die schatten verdiende bij de bouw van de brug over de Surinaamse rivier? Door de markt in handen te hebben kun kun je de prijzen om hoog zetten of niet? wie merkt het.Ik ben tegen monopolie en dat zijn waarschijnlijk de meeste mensen.

  Dit is gewoon een vorm van corruptie.
  Aanpakken die man, hij heeft zich verrijkt ten koste van de Surinaamse bevolking.
  Wil nu ook weer de dienst uitmaken.
  Hoe dom kan men zijn om te luisteren naar iemand die alleen het voordeel van zichzelf zoekt en een hele natie daar onder gebukt laat gaan.
  Dit is typisch een voorbeeld hoe velen in Suriname te werk gaan.
  Eerst ik en dan ik en dan nog eens ik en verder niets.
  Ook al heeft de handelwijze van deze personen negatieve of zelfs catastrofale gevolgen voor het land Suriname en haar bewonenrs.
  Zou niet verkeert zijn om deze man voor de rechter te slepen en aan te klagen voor corruptie en na een grondig justitieel onderzoek zal er misschien nog wel meer boven tafel komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.