vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWetgeving Suriname kan realiteit niet bijbenen

Wetgeving Suriname kan realiteit niet bijbenen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mrt – De Surinaamse wetgeving is hopeloos verouderd. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De merendeels in de koloniale periode geslagen wetten houden de maatschappelijke realiteit nauwelijks of niet bij. Voor een omslag is kennis nodig die niet echt voor handen is.

Daarom zal spoorslags kader moeten worden ontwikkeld. In samenwerking met de Anton de Kom universiteit van Suriname zullen dertig experts worden opgeleid tot wetgevingsjurist. Het is de snelste manier om de overheid te voorzien van kader. “Er waren meerdere aanbieders voor de opleiding. Maar we hebben bewust gekozen voor onze universiteit”, zegt Santokhi.

De ervaring kan dan worden meegenomen voor toekomstige opleidingen. “Zo wordt geïnvesteerd in de toekomst van de samenleving. De opleiding is volledig toegespitst op de Surinaamse realiteit”, aldus Santokhi. De universiteit werkt in dit verband samen met de Nederlandse Academie voor Wetgeving. De internationale inval is zo ook gegarandeerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Liever gisteren dan vandaag,maar enfin er is een begin gemaakt om kader op te leiden om deze pre-historische materie aan te kunnen pakken.Vraag blijft wat zal de wetgevende macht(DNA)doen bij eventuele aanbevelingen van de afgestudeerde kaderleden,zullen ze in S’landsbelang handelen of zullen ze partijpolitiek op deze materie loslaten?
  Ik zou ook graag willen dat er een opleidingsdrempel voor volsvertegenwoordigers wordt opgeworpen waardoor je meer kwaliteit krijgt in het Parlement,maar misschien zit ik te dagdromen!! of loop ik te hard van stapel,anyhow,TIME WILL TELL!!!


  Maak melding
 2. @ alex
  waneer doet deze regering iets goed in jou ogen ? ik lees alleen maar geklaag van jou terwijl jou meester jou (leider)en jou partij de ndp geen moer aan deze toestanden hebben gedaan , waneer kom jij een keer met en oplossing ??


  Maak melding
 3. @ nr 1

  Deze mensen hebben weinig invloed op de invullig. Zij moeten slechts doen wat de wetgevende macht hen opdraagt. Zou een beetje vreemd zijn om in een democratie, deze niet door het volk gekozen personen, enige invloed te geven op de inhoud van een wet.


  Maak melding
 4. Dat hoor je mij niet zeggen ,aleen vraag ik mezelf af of deze minister een zonne steek heeft opgelopen waardoor hij nu pas met het plan op tafel komt.
  Hoe lang zit hij al niet daarop justitie in die functie,en dan probeerd hij mij of althans ons wijs te maken dat hij nu pas iets weet van hoe de surinaaamse realitiet(toegespits op de opleidingen) in elkaar zit waardoor hij nu pas actie gaat ondernemen.
  come on ,alemaal hebben boter op hun kop.


  Maak melding
 5. dit wist de minister allang,en maakt nodeloos bombarie om zogenaamd later met oplossingen aan te dragen.

  Alex

  Heel Su weet decenia lang dat de Surinaamse wetten niet van deze tijd meer zijn, maar niemand toonde daadkracht om dit omtebuigen!!! Petje af voor santhoki dat hij op dit gebied weer eens als enige daakracht toont en beslissingen neemt terwijl de rest zit te slapen!!!!


  Maak melding
 6. shantaka zit onder druk, hebben jullie het niet door? Wij gaan al het liggend werk niet laten tot NDp in 2010 aan de macht is. Wroko wroko, wroko nu FRONT. A wroko no moesoe kong hebie voor ons in 2010. Du ga jij maar door met je huiskamerpolitiek en begin in deze tijd oorlog te voeren met je eigen achterban. bijvoorbeeld je vrouw als je die tenminste heb. Nog iets: ik denk dat ze zo kort voor de verkiezingen vast zitten om geld tem drukken.Er zijn genoeg ogen die nu meekijken.Denk maar aan Amerika, Nederland. De leugens worden nu waarheden. Nederland gaat verstandig handelen.Du ga je dan uit Nederland verhuizen? Later mie o kong na joe gogo baka mie e ga wroko.


  Maak melding
 7. Ik denk eerder dat wij tegen Chinees geld staan aan te praten.
  Bluffen….Blaffen …stok nemen hond slaan…..KARAVAAN met ezels geen kamelen

  Wie gaat die plotseling geloven>>>Ano Mi.


  Maak melding
 8. Minister je kan zeer veel leren van ander landen hoe hun rechtssysteem functioneert als je de moeite voorgeeft.Suriname zou ten eerste een constitutioneel gerecht invoeren,iets dat vele democratische landen hebben om bv het afzetten van een lid dat door de voorzitter van het parlement gedaan werd.Het behandelen van domeingronden,wie die ontving en wat men voor doelen men had deze grondenmet


  Maak melding
 9. @nr.5
  Als je mijn reactie goed leest,beweer ik nergens dat afgestudeerd kader invloed zou moeten hebben op Het parlement en hoe zij rijlt en zeilt.Ik opperde alleen maar een feit dat met dit niveau van ons parlement het dweilen met een open kraan blijft of water naar zee dragen.Indien in de toekomst het niveau van ons parlement ook niet wordt opgekrikt lijkt het mij sterk dat de wetgevende macht adequaat om zal gaan met aanbevelingen en voorstellen door deze opgeleiden gedaan.Vanzelf is het aan het parlement om wetten aan te passen en te creëren en aan te nemen maar dat neemt niet weg dat als volsvertegenwoordiger je externe expertise mag consulteren indien je de Materie niet machtig bent en dat is volgens mij de intentie van de Minister om adequaat kader op te leiden die parlementariërs kunnen ondersteunen in hun taak als volsvertegenwoordiger.Ook in een Democratie kun je restricties en regels vastleggen waaraan volksvertegenwoordigers zouden moeten voldoen vandaar mijn voorstel om Parlementariërs te pushen zich te scholen eer zij met onze zwaarwichtige belangen aan de slag gaan.


  Maak melding
 10. Minister je kan zeer veel leren van ander landen hoe hun rechtssysteem functioneert als je de moeite voorgeeft.Suriname zou ten eerste een constitutioneel gerecht invoeren,iets dat vele democratische landen hebben om bv het afzetten van een lid dat door de voorzitter van het parlement gedaan werd.Het behandelen van domeingronden,wie die ontving en wat men voor doelen men had deze grondenmet

  Suomi

  Een Minister alleen kan geen wetten maken!!!
  Daar is het hele parlement voor nodig!!!! Laat je eerst goed informeren alvorens dingen te roepen!!!


  Maak melding
 11. jij ben een collaborateur, NSB´er.
  nummer 8 ziekelijke persoonlijkheid heb jij. deze minister leg uit wat hij bedoeld en doet zijn best om daar verandering in te brengen. het gaat niet om wie het doet maar als het goed is voor suriname daar gaat het om ,maar die idioot op nummer 8 heeft niet het verstand om dat te begrijpen, hij neemt het wel op voor de man die alle denkbare rechten van de surinamers heeft geschonden en nog steeds doet, jou baasje heeft laten zien hoe het is als ÉÉN persoon de absolute macht in handen heeft wat er kan gebeuren.29 jaren later praten wij nog steeds over de gevolgen.waneer word jij verstandig mi boi ????….


  Maak melding
 12. De constatering is dat alleen DU en enkele andere mede erfgenamen van dit forum het verstand aan hun zijde hedden. Alle andere andersdenken hebben een kronkel in hun hersenen? Mi no dinki.

  Het ligt niet aan die verouderde wetten alleen.

  Er is nog heeeeeeel veeeeel meer verouderd en outdated!


  Maak melding
 13. @ pinto
  jij hebt altijd een grote smoel over anderen, wat doe jij zelf voor jou land , alleen maar klagen . surinamers in het buitenland mogen zich niet bemoeien met de zaken in suriname , maar zelf bakken jullie er geen moer van.als surinamers met kennis komen helpen om dat mooie land te ontwikkelen en op te bouwen worden ze door jou baasje met een fucking mulo diploma bestempeld als spionnen, maar hij werkt wel samen met buitenlandse spionnen om een democratische gekozen regering om ver te helpen. kijk wat met de plannen van seedorf zijn gebeurd ze zijn bang dat ze niet meer kunnen stelen als er een ardere wind gaat waaien.het gaat niet om het verstand aan mijn zijde willen hebben het gaat om realiteit voor ogen kunnen zien, vooruitgang van ons allen geliefde suriname zodat onze kinds kinderen in land kunnen wonen met goede wetten rechten en plichten. je hoef niet hooggeschoold te zijn om bepaalde dingens te kunnen begrijpen , jij pleegd bijna een moord als de tegenstanders van bouterse erop wijzen dat deze man zig nooit heeft gehouden aan welke wetten dan ook in suriname en nu nog steeds niet.maar jij ben één van de eerste om santokhi aan te vallen als hij erop wijst dat suriname moderne wetten nodig heeft om zaken goed te kunnen bestraffen nationaal als internationaal. geef aan waar het volgens jou nog aan licht, maar dat kan jij met jou velen anderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES