woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVerzekeraar Clico Suriname krijgt het benauwd

Verzekeraar Clico Suriname krijgt het benauwd

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 25 mrt – Cliënten van verzekeraar Clico mogen hun polis voorlopig niet opzeggen. Dit heeft de Centrale Bank van Suriname, CBvS, beslist. De in geldnood verkerende Caribische multinational kan de plotse toename van opzeggingen niet aan.

Een groot deel van de ruim twaalfduizend cliënten ziet een polis niet meer zitten, nu het moederbedrijf in Trinidad in zwaar financieel is geraakt. Clico wil wel meewerken, maar vraagt uitstel. “Als iemand zijn geld komt innen, krijgt hij het ook want het is zijn geld. Maar ik kan niet garanderen dat hij het direct krijgt”, zegt Clico-topman Henry Elcock tegenover de Ware Tijd.

Daarom is de hulp ingeroepen van de CBvS. Die wil nu meewerken aan een bevredigende oplossing. “Er worden nu onderhandelingen gevoerd met alle belanghebbenden”, zegt CBvS-woordvoerder Ro van Exel. Volgens de bank kon het bedrijf de eerste opzeggingen nog wel aan. Later versnelde het aantal terugvorderingen. Clico heeft in Suriname twee verzekeringsbedrijven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

13 REACTIES
 1. de eerste opkomende faillissement heeft zich aangemeld bij de centrale bank van suriname. beslaglegging zal ook niet helpen,want van een kikker kan men geen veren plukken.

  de recessie komt nu dichterbij suriname.en wat nu.

  zullen de politieke partijen blijven kijven als viswijven of gaan deze over tot het zoeken naar oplossingen.


  Maak melding
 2. Dus de CBvS is van mening dat polishouders alleen premie moeten afdragen en daarbij het risico lopen om tijdens aanspraak bij een wellicht komend faillisement aan het kortste eind te trekken?

  Is de CBvS zelf preferent schuldeiser dat ze willen dat de kas door de te betalen premies nog enigsinds gevuld is en zij daarbij – bij een komend faillisement – meer geld zouden ontvangen?


  Maak melding
 3. Zijn er nog in Suriname nog politici die geen bpter op hun kop hebben.
  Naast graaiende, liegende, speculerende kan ik geen een politici vinden die echt clean is.
  Al ze der zijn laat ze maar op staan. De inwoners van Suriname heeft u nodig. Het zou goed zijn om dan te beginnen alle domein grond die via speculatie verkregen is te onteigenen.


  Maak melding
 4. het is wel goed dat de CBvS dit doet. Ik zou het ook niet leuk vinden als ik in deze tijd m’n polis niet mag opzeggen, maar het is eenmaal noodzakelijk.

  Als de CBvS dit niet deed zou Clico zo failliet raken en zouden duizenden mensen zonder geld komen te zitten. Ook zou de faillissement de paniek in Suriname verhogen, waardoor we dan van overal ons geld zou weghalen, en dan zou pas de hel uitbreken in Suriname. Want dan zou de ene na de andere bedrijf failliet gaan, met alle gevolgen van dien.

  In deze crisis moeten we allemaal een steentje bijdragen als we dit willen overleven, en alleen maar klagen zal niks helpen. Je kan de tijd immers niet terugdraaien.


  Maak melding
 5. ik herinner mij nog die piramide oplichter praktijk heel suriname weet wie die don was , niemand heeft zijn geld terug gezien toen was er geen crisis.men was toen te bang om wat te zeggen want anders was gedaan met jou leven.


  Maak melding
 6. Als de CBS polishouders een verbod oplegt hun polis op te zeggen moet hij dan garant staan.Hoe staat het met de rechten van de polishouders?De CBS heeft trouwens als taak toezicht te houden op o.a.assuradeurs en bankinstellingen.Als zaken fout zijn gelopen
  is de CBS mede verantwoordelijk.


  Maak melding
 7. Deze zaak heeft natuurlijk twee kanten.
  In de eerste plaats als iedereen nu zijn geld opeist is deze Clico gelijk failliet.

  In de tweede plaats als men niet zijn geld opeist en men gewoon doorgaat met premie betalen, zou Clico het kunnen redden als de crisis voorbij is.

  Wat is wijsheid?

  Lijkt mij wel verstandig dat een onafhankelijk onderzoek plaatsvind naar het reilen en zeilen van deze firma en zien waar het verkeert gegaan is.
  Is er sprake van graaicultuur/corruptie?
  Kunnen verantwoordelijke personen hiervoor verantwoordelijk worden gehouden.
  En indien er onrechtmatigheden hebben plaatsgevonden is het geld op deze personen terug te vorderen d.m.v. beslaglegging enz.?

  Maar eenvoudig is het niet.


  Maak melding
 8. Bejaarden hebben hun geld belegd.

  CLICO ZIT NIET TE NIKSEN.
  DOE WAT!!!!!!
  Want het zijn bejaarden. en dat is geen SRD1,-
  maar EURO 10.000,-
  PLease doe wat!!!
  Desnoods zeg je de mensen precies wanneer zij hun geld moeten ontvangen

  geef ze hun geld , want zij hebben hard voor dat geld gewerkt vooral mijn oude vader.

  werk ze want dat kan ik jullie zeggen.


  Maak melding
 9. Olveh,Flico en de Americaan life weg,nu volgt ook Clico.wat een toestand met deze buitenlandse oplichters.

  de centrale bank en de regering van suriname zijn slappelingen.


  Maak melding
 10. De reacties van Jan en waarheid getuigen van kenis en inzicht. Een aantal andere heeft helemaal geen idee waarover ze praten.

  Een bedrif als leent het geld dat ze krijgen weer uit tegen rente of stopt het in aandelen. Als iedereen nu zijn geld gaat terughalen moet Clico opeens al die leningen opzeggen en aandelen verkopen. Bij de aandelen betekend het dat ze die met grote verliezen moeten verkopen, bij de leningen onstaan een hoop problemen. Bedenk eens wa er gebeurt als een financiele instelling op eens alle hypotheken en auto financieringen moet opzeggen. Niet alleen zou het tot grote verleizen leiden. Ook de samenleving zou ontwrichten. Het enigste alternatief is dan die leningen aan een andere geldscheiter (bank, verzekering) verkopen. Maar die zal dan een lage prijs bieden zo er al iemand is die de leningen wil overnemen.

  Gevolg als de mensen massaal geld gaan terug halen dat is Clico morgen kapot en zitten heel veel mensen in SME met grote problemen.

  Nee het enigste wat de overheid moet doen is de boeken goed onderzoeken (een zgn. solvabiliteitsonderzoek) en als de SME tak van Clico gezond is dan moet die gewoon overeind gehouden worden. Met een beetje geluk merken w dan in SME helemaal niets van de problemen in de andere vestiging.
  De overheid moet wel ook goed onderzoeken welke verplichtingen Clico heeft t.a.v. de andere Clico’s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES