woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameReislust Surinaams parlement maakt tongen los

Reislust Surinaams parlement maakt tongen los

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mrt – De klaarblijkelijke reislust van parlementariërs geeft aanleiding tot kritiek. Dit stelt oud-parlementsvoorzitter Emile Wijntuin. Ook de omvang van delegaties is buiten alle proporties. De ene delegatie is nog in het buitenland, wanneer een andere zich al opmaakt voor vertrek.

Acht parlementariërs bevinden zich nu op Aruba. Een zeven man sterke delegatie staat op het punt af te reizen naar Ethiopië. En dat in een land dat de slagen van een wereldcrisis wellicht zal meevoelen. “Ik weet het niet. Het lijkt alsof het bewustzijn van Surinamers bezig is te dalen naar 0. Afrika is geen Meerzorg (plaatsje dichtbij Paramaribo, red.)”, zegt Wijntuin tegenover Dagblad Suriname.

Behalve in financieel opzicht, betaalt Suriname ook in andere zin. Wanneer zulke zware delegaties buiten zijn, blijft het parlement vrijwel werkeloos achter. De delegatie naar Afrika is uitgebreid, nadat de NDP ook aangaf mee te willen. Tot dan werden buitenlandse trips geboycot. Op de vergadering van de Interparlementaire Unie zal de vroegtijdige beëindiging van Desi Bouterse’s lidmaatschap worden aangekaart.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Het rendement is altijd nihil., het is voor hun meer zaak om hun eigen belangen veilig te stellen en gebruik te maken om van een door het arme volk betaalde “vakantie’s en zakgelden”. Ze stellen in het Parlement (DNA) ook bar weinig voor. Met deze “gasten” is het na mij de zondvloed.


  Maak melding
 2. De reislust van deze “gasten” is niet te stillen, daar zijn ze heel goed in. In het Parlement (DNA) stellen die niets voor. Het reizen op kosten van de al arme belasting-betalers en de daarbij toegekende daggelden kent geen weerga, en het rendement is te verwaarlozen. Suriname waarheen.


  Maak melding
 3. wi go na Afrika wi go na Afrika
  wi tyis wan gratis reisje gi Afrika
  wi Sranan DNA ey nak a dron
  we brada sisa DNA un alamala kan kon
  wi go na Afrika wi go na Afrika etc etc

  zet maar een lekker muziekje erbij, dan heb je een hit van de maand. ik zie al de parlemtariers van NDP en Front samen dansen en schudden. ai mi boi.


  Maak melding
 4. ze gaan de belangen van surinaams grooste landverrader behartigen. de man die is gekozen om de belangen van zijn kiezer te behartigen hij ging lekker vissen in het binnenland en zijn salaris opstrijken.


  Maak melding
 5. Aruba kan ik me wel voorstellen.

  Maar wat voor economische of politieke waarde zou ethiopie nou kunnnen betekenen voor Sme.

  Mischien rijst exporteren als er weer een hongersnood is daar. Op zich wel heel sociaal.

  Ik zie politici liever naar landen gaan waar grote economische kontrakten mee kunnen afgesloten worden, maarja dan moet er echt gewerkt worden i.p.v. vakantie houden.


  Maak melding
 6. Zo was Somo met een delegatie naar een of andere meeting geweest in Zuid-Afrika bij aankomst wist ie niet eens te vertellen waar het over ging, ze spraken Engels was zijn verweer.


  Maak melding
 7. Deze mensen gebruiken alweer het geld van het volk voor eigen doeleinden.Het zou genoeg zijn geweest twee personen naar Aruba en twee naar Ethiopie” sturen,een uit de coalitie en een uit de oppositie.Moet men niet sparen in zulke slechte tijden of heeft de president geen benul van economie? De leraren in Suriname hebben in 6 jaren geen loonsverhoging gehad, maar het parlement stuurt zijn leden oprijs,wat kost het de staat niet.


  Maak melding
 8. wat in hemelsnaam moeten ze in afrika ethiopië zoeken dat land is het armste land van de wereld. Waarom doen ze geen zaken met Nederland. Alleen Nederland kan suriname uit het dal helpen en niemand andersssss.

  Beek

  [email protected]


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES