SP organiseert bijeenkomst Surinaamse Nederlanders

15

Op initiatief van Tweede Kamerlid Harry van Bommel organiseert de SP op 5 april van 17.00 tot 21.00 een informatiebijeenkomst in Amsterdam Zuid-Oost waar onderwerpen aan de orde komen die vooral voor Surinaamse Nederlanders van groot belang zijn. Naast politieke discussie is er een quiz die wordt geleid door Edgar Bugru Burgos van Trafassi en sluit Clarence Breeveld de bijeenkomst muzikaal af.

Op deze bijeenkomst wordt informatie verstrekt en zal er discussie zijn over de luchtvaarttarieven Amsterdam-Paramaribo, de 100%-controle op Schiphol, het AOW-gat, de toescheidingsovereenkomst en de remigratieregeling. Ook is er aandacht voor andere landelijke en lokale politieke kwesties. Naast Kamerlid Van Bommel spreken onder meer Purcy Denz (Nederlands Migratie Instituut), Mahin Jankie (Vereniging Surinaamse Nederlanders), Remine Alberts (gemeenteraadslid SP) en Ranjan Bissesar (kandidaat deelraadslid SP Zuid-Oost).

Tijdens de bijeenkomst zullen leden van de Vereniging Surinaamse Nederlanders bezoekers enquêteren over hun opvattingen over de Toescheidingsovereenkomst. Nederland en Suriname overleggen deze maand over deze overeenkomst die Surinaamse Nederlanders die voor 1975 naar Nederland kwamen onder meer het recht geeft om zonder visum naar Suriname te reizen. Suriname wil liever van deze overeenkomst af. Edgar Burgru Burgos treedt op als quizmaster en zal bezoekers uitnodigen deel te nemen aan de quiz ‘Hoe goed ken jij Suriname?’.

De SP organiseert deze bijeenkomst omdat ze de afgelopen jaren veel politieke vragen uit de Surinaams Nederlandse gemeenschap heeft gekregen. ‘Die vragen verdienen een helder antwoord. De SP is al jaren actief rond zaken als de 100%-controle, ticketprijzen en toescheidingsovereenkomst. Het is niet meer dan logisch dat die zaken nu worden besproken met de mensen die dit direct aangaat’ aldus Kamerlid Van Bommel. De bijeenkomst is de derde in een reeks. Eerder waren er goed bezochte bijeenkomsten in Den Haag en Rotterdam.

De bijeenkomst wordt gehouden in het Cultureel Educatief Centrum, Bijlmerdreef 1289 in Amsterdam Zuid-Oost. (metrostation Ganzenhoef, bus 29 (GVB) bus 175, 120,126 (Connexxion), gratis parkeren. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.


15 REACTIES

 1. Op initiatief van Tweede Kamerlid Harry van Bommel organiseert de SP op 5 april van 17.00 tot 21.00 een informatiebijeenkomst die vooral voor Surinaamse Nederlanders van groot belang zijn.

  de toescheidingsovereenkomst is tot onbepaalde tijd opgeschort.

  dit geldt alleen voor de surinamers
  die voor 1975 naar nederland kwamen.
  dit is niet redelijk.

  wat willen deze groep bejaarde mensen nog in suriname komen zoeken.
  bij velen zal dit een droom blijven.


  Maak melding

 2. Van Bommel heeft wat geleerd in SME. Geef ze een dansie en eten en ze stemmen op je.

  Jammer van de stemmen die zo goedkoop aan een nietsnut verkocht worden.


  Maak melding

 3. die judas heeft weer van zich laten horen.
  deze vreemdeling leert het nooit.

  dit is de zoveelste belediging aan het adres van mijn landgenoten.

  etiketten plakken op dingen dat hij zelfs niet begrijpt


  Maak melding

 4. @ Djwalapersad,

  Die griep van voor 1975 is niet zo bejaard als jij wilt doen voorkomen. En de ouderen zijn goed voor vele euro’s. Eerst verdiepen in de materie, goed over nadenken en dan pas een mening vormen is aan jou het advies. Is Marijke familie van je?


  Maak melding

 5. N. Djwalapersad je zegt wat de bejaarden mensen komen zoeken in Suriname. Je zou beter van deze mensen leren hoe SURINAME toen was en hoe SURINAME nu is. Je zou nog heel veel van deze groep kunnen leren. Je kunt ook zeggen dit zelfde groep heeft ons toen in de shit gelaten en wat moeten ze nu doen in SU. Maar vergeet niet er wordt ook gezegd OP EEN OUWE FIETS KUN JE BETER LEREN FIETSEN en neem het niet letterlijk over maar zie het als een vergelijking en niet als een uitdrukking. Ik ken jou niet jij waarschijnlijk mij ook niet maar uit jou woorden maak ik uit dat je ook niet voor SURINAME kan doen. Eerder hebben jullie ook voor deze groep mensen die je bejaarde noemt en die met zijn pensioen richting SURINAME is gegaan hun ook belastingaanslag hebben toegestuurd of minimaal geprobeerd deze bejaarden nog eens weer op hun oudere leeftijd goed te naaien.

  THINK ABOUT THIS

  TANG BOENG


  Maak melding

 6. N.Djwalapersad
  wat willen deze groep bejaarde mensen nog in suriname komen zoeken.
  bij velen zal dit een droom blijven.

  Hoogste tijd voor jou om goed over jou zelf na te denken .


  Maak melding

 7. Jammer dat er foutieve bus nummers in dit bericht staan. bus 29 bestaat al lang niet meer. Bus 175, 126 en 120 komen al heel lang niet meer in de buurt van Station Ganzehoef.
  Hoe goed kennen de organisatoren de Bijlmer vraag ik me af??


  Maak melding

 8. Enquête toe_scheidingsovereenkomst
  1. Bent u of uw ouders of partner v��r 25 november 1975 vanuit Suriname naar Nederland verhuist?
  Ja-Nee-Weet niet

  2. Is het u bekend dat deze groep Surinaamse Nederlanders het recht heeft om zonder visum naar Suriname te reizen?
  Ja-Nee

  3. Vindt u dat dit recht ook nu nog zou moeten gelden?
  Ja-Nee-Geen mening

  4. Moet de Nederlandse regering accepteren dat Suriname ondanks dit recht toch een visum vraagt aan Surinaamse Nederlanders?
  Ja-Nee-Geen mening

  5. Vindt u dat Surinaamse Nederlanders inspraak moeten hebben voordat Suriname en Nederland nieuwe afspraken maken over de toegang tot en rechten in Suriname van deze groep?
  Ja-Nee-Geen mening

  geldt dit voor alle surinaamse nederlanders?
  mocht dit niet zo zijn dan vind ik het een zeer ondemocratische spelletje.

  wij worden weer misleid door onze eigen mensen.om een rot visum.
  hoe kunnen de arme mensen in suriname omgerekend in valuta’s dit betalen met nog andere kosten bij gerekend en een kleine groep surinaamse nederlander niet.
  recht voor één recht voor allen.

  NOEMD MEN DIT DEMOCRATIE.nee hoor,eigenbelang.


  Maak melding

 9. Mede Surinamers waarom zo negatief kunnen jullie je niet dienstbaar opstellen en een steekhoudend commentaar geven.
  Kijk maar naar de manier hoe OBAMA president is geworden IF YOU CAN”T BEAT THEM JOIN THEM.
  Gebruik de wijsheden die een mens nodig heeft om vooruit te komen.
  Als je te vaak gaat halen en trekken is er op een zeker moment geen rek meer. Dus verspilde energie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.