dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieFamilie blijft nog geld overmaken naar Suriname

Familie blijft nog geld overmaken naar Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 mrt – Nederlanders en anderen blijven ondanks de crisis geld overmaken naar familie in Suriname. Dit blijkt uit cijfers van de Centrale Bank van Suriname en transactiebedrijven. Er is zelfs sprake van een stijgende trend.

De invloed van de crisis is minder. Er mogen dan massaontslagen vallen in Nederland, familie in Suriname zal daar weinig van merken. “Het geld komt voornamelijk van migranten die werkloos zijn en door de Nederlandse staat worden ondersteund”, zegt Stanley Mathoera van Surichange Bank tegenover de Ware Tijd. Nu worden weliswaar minder grote bedragen overgemaakt per keer.

Aan de andere kant is de frequentie toegenomen. Het plaatje zou in het andere geval waarschijnlijk minder fraai zijn. “De werkende klasse kan het zich meestal niet permitteren, vanwege hun zware financiële verplichtingen”, aldus Mathoera. De Centrale Bank verwacht tegen het einde van jaar pas goed zicht te hebben op de effecten van de crisis. In 2008 is ruim honderd en dertig miljoen dollar overgemaakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

28 REACTIES
 1. Die sukkels die geld blijven overmaken genieten ervan om als shit te worden behandelt!
  De verhalen die ik om mij heen hoor van surneds gaan alleen over hoe men zich misbruikt voelt door surinamers(familie), en tegenwerking van de surinaamse overheid!
  Als import chinees verloopt alles nog soepel dankzij Venetiaan die hun vrij baan geeft!
  Van mij kunnen ze voor een fractie van de overmaking een SM behandeling krijgen!


  Maak melding
 2. hoe kunnen personen met een uitkering kans zien om gelden over te maken naar suriname.dit is ondenkbaar

  gewoon overdreven stanley mathoera,denk je dat men in nederland slaapt.


  Maak melding
 3. En toch blijven de Surinamers de Surinamers die in Nederland wonen en geld voor hen overmaken, uitschelden.

  Wel het handje openhouden maar de mond blijft niet dichtgesnoerd.


  Maak melding
 4. Het is inderdaad waar dat je beter een uitkering kan krijgen in Nederland als dat je werkt.

  Je krijgt overal subsidie voor en kwijtschelding voor alle belastingen. Plus heb je geld, om over te maken naar het buitenland. Nederland is gewoon een prachtig land voor niet werkers.

  Al heb je 40 duizend euro aan schulden, als je bij schuldhulpverlening aanklopt krijg je binnen 3 jaar kwijtschelding. Ik geef de mensen gelijk als ze niet willen werken.


  Maak melding
 5. Ik geef Djogo gelijk.

  Wil jij als Surinamer die in een ander land woon terug naar je moederland om die boven op te helpen wordt je tegen gewerkt door je eigen mensen.
  Geef je die zelfde mensen geld en een ticket dan zijn ze zo vertrokken uit suriname.

  Sommige mensen die geld krijgen van familie leden zijn ondankbaar. Ze klagen dat ze pinaren, dat willen ze zelf.
  Je moet weten wanneer je pinaar in Nederland( zo genoemde paradijs ) dan pinaar je echt.

  venetiaan moet de Surinamers die elders wonen dan suriname meer ophemelen. Er zijn zoveel surinamers die alleen voor hun land leven verwelkom hun dan zul je zien hoeveel surinamers vechten voor hun land.


  Maak melding
 6. Natuurlijk is het mogelijk om nog geld over te maken door soostrekkers.no.4 heft gelijk als wekende kom je er bekaaid vanaf.
  Dat er op de omhooggevallen Surneds in Suriname wordt afgegeven,komt door het gedrag van de Surneds zelf,ze denken dat ze godweetwat voorstellen,doen alsof ze Alex en maxima zijn,onderwijl ze hier meestal van de soos leven.


  Maak melding
 7. Het zijn juist deze mensen, die zich bekommeren om hun familie en hier een beestenbehandeling ten deel valt.

  Als deze mensen ermee ophouden zijn vele landgenoten grandioos het haasje. Door deze overmakingen kunnen politici nog een loopje nemen met de belangen vam dit volk.


  Maak melding
 8. wij maken geld over en zij gaan ermee feesten en als het geld op is hebben ze daar een grote bek. Ze willen de surneds niet maar de euro’s zijn van harte welkom


  Maak melding
 9. er zijn genoeg suriname die een vaste baan in nederland hebben dat wil even kwijt.
  als jullie daar in suriname dat geld sturen compenseren met het sturen van een kleine doos met awara of andere tropische vruchten zou dat goede gebaar zijn .


  Maak melding
 10. Suriname moet zich gelukkig prijzen dat de familie’s overseas hoe gering dan ook maandelijks “iets” naar “huis” overmaken, anders was die dieper in de blubber gezakt.Ondanks dit alles ben ik volkomen eens met @nr.5 want het is mij niet zo lang geleden ook zoiets overkomen.


  Maak melding
 11. Kondreman, wie goed doet die zal altijd goed ontmoeten.

  Als er geld naar Suriname wordt gestuurd is het per definitie zo dat er een band is: tussen de gever en de nemer.

  Je heb FamiliE en familie. Het hangt af van de mentaliteit, de gewoontes, het gedrag en zelf de binding die je hebt als persoon met je FamiliE.

  Als ik in Suriname ben word ik goed tot uitstekend behandeld.

  Alle Sranangman/ FamiliE die ik ken hebben een behoorlijk niveau qua opleiding.
  Het zijn allemaal werkende.

  Als de FamiliE een Financieel push nodig heeft ben ik wel bereid dat te doen, maar met mate.

  Atang so!


  Maak melding
 12. Bijna iedereen hier in Nederland gaat gebukt onder de kredietcrisis men hoort niet anders.
  Zou het zo zijn dat alleen de allochtonen van Surinaamse komaf daar helemal niets en dan ook niets van merken?Hoe zal dat nou komen?
  Men.Mathoera geeft ook aan, het plaatje zal aan de andere kant waarschijnlijk minder fraai zijn.Een goede verstaander heeft weinig woorden nodig.Het andere plaatje wordt bedoeld geld uit criminele aktiviteiten,drugs, enz.en niemand die daarbij stil staat,men wil doen voorkomen alsof er geld wordt overgemaakt door hard werken,nou vraag ik me af hoe zal dat nou komen dat de allochtonen van Sur.komaf zoveel schulden hebben?Ja nu weet ik het al hun geld gaat naar familie in Suriname.tssssss get real mensen dat is onmogelijk,hier in Nederland moet ome blauw eens 1 keer die geldtransaktie`s onder de loep gaan nemen.
  Suriname op zich hoeft niet blij te zijn dat familie verzorgt worden uit Ned.,op die manier worden ze lui gehouden en de Sur.belastingsdienst ziet er geen cent van.
  Wat een air hebben sommige allochtonen van Sur.komaf zeg,dus je verzorgt je familie in Suriname,moet de gehele Surinaamse gemeenschap op hun knieen gaan voor jullie?Want dat is het gedrag wat ik zie als ik in Suriname ben.Hoe de obers,personeel van de eettentjes ,de marktkooplui ea ,behandeld worden door deze soort toeristen ze tonen geen graantje respekt en willen op hun wenken bediend worden,let wel de goeden uitgezonderd,dit allemaal omdat ze zg eurie`s overmaken naar hun luie familie.Suriname en de Surinamers zijn geen hongerlijders,ik heb nooit en dan ook nooit gehoord dat er iemand van de honger is omgekomen,ook heb ik geen kinderen of volwassen in vuilnisbakken zien wroeten,uitgezonderd de zwervers wat ook zelden voorkomt.
  Dus aub slaan jullie je niet zo hard op de borst dat jullie o zo goeie verzorgers zijn,want een goede en oprechte verzorger van zijn familie gaat er niet zo prat op.
  Nogmaals een hardwerkende ,op dit moment,kan het zich niet veroorloven bokkesprongen te maken.


  Maak melding
 13. @15 Harm
  Ik zal uit die rijstebrij van jou een paar korrels halen!
  Denk je nou heus dat ome blauw ligt te slapen?!
  Als je dat denkt dan loop je over van onnozelheid!
  Overmakingen die een bepaald bedrag overschrijden worden geregistreerd en doorgegeven.
  Bij crimineel geld gaat het niet om overmakingen van kleine bedragen van bv. 550 of 1000 euro anders raken deze lui hun zwart geld niet kwijt; dus crimineel geld legt een andere route af om grote bedragen te kunnen lozen om hun geld wit te wassen en aan andere betalingsverplichtingen te voldoen!
  Dat er volgens jou geen honger geleden wordt komt, omdat je het verband niet ziet tussen het sturen van geld en niet uit vuilnisbakken etende mensen.
  Zelfs de zwervers eten sporadisch uit vuilnisbakken volgens jou.
  Hoe kan dat? Geeft de overheid ze te eten of hebben ze zelfs een groententuin?!
  Waarom denkt je dat zelfs die slappe surinaamse overheid broodmaaltijden aan kinderen verstrekt?!
  Het geld dat gestuurd wordt zorgt er ook voor dat jij een paar keer per jaar naar Suriname kan zonder iedere keer berooft te worden wat je wel in Guyana of Jamaica zou overkomen!
  De surinamers die zichzelf te kort doen door geld te sturen verwachten geen medaille, maar op zijn minst geen tegenwerking als zij zich daar willen vestigen dit in vergelijking met de behandeling die andere vreemdelingen zoals chinezen en brazilianen krijgen en daar gaat die hele discussie om!
  De surinamers die zich misdragen vallen in de categorie hufters waar ik mij ook dood voor schaam!


  Maak melding
 14. Raar verhaal allemaal.
  Volgens mr Mathoera gaat het geld overmaken gewoon door.de bedragen zijn niet verminderd.
  gisteren op RTL komt Nina Jurna van uit Su vertellen dat het volk de gevolgen van de Kredietcrises merkt. wat is waarheid.
  Mr Harm hier maak de surinamer uit voor lui werkloos/crimineel/veel schulden hebben.
  Ik en met mijn vele surinamers zijn niet werkloos/geen crimineel/geenschulden.leven niet op de pof zoals vele nederlanders bij mij in de straat.
  de buurman heeft een nieuwe Auto dus ik ook.neen er zijn genoeg surinamers die hard werken geld opzij leggen en hun familie steunen.je familie steunen is normaal in suriname.je moeder stop je niet in een bejaarde huis.die verzorg je


  Maak melding
 15. “Prema,
  hoeveel maakt jij dan over voor je familie?
  je bent een ********** .je zit gewoon achter je computer anderen te misleiden op dit net.
  schaamteloze naanie.

  Alex”

  Het gaat je geen ene moer aan of ik wel of geen geld overmaak naar Suriname.
  Bovendien heb je weer eens jezelf te kijk gezet door je taalgebruik.

  Dit is niet de eerste keer dat Alex onfatsoenlijk/onbeleefd tekeer gaat tegen mensen die hun mening hier geven.

  Webmaster waarom bestaat deze huisregel:

  Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd


  Maak melding
 16. Jaja zoals te lezen de Surinamers eigen ,die hebben er weet van hoe in een ontkenningsfase te verkeren.
  Op RTL-nieuws was ook te zien hoe een gezin ,dat zoals het zich laat aanzien in hele goede omstandigheden leeft,prachtig mooi huis en nog worden ze verwend met €100 per maand door de in Nederland wonende broer,Thijm, het echtpaar zag er zeer gezond en sterk uit,een Nederlander zou zich doodschamen om geld aan te pakken en weet als geen ander hoe voor zich zelf te zorgen,ga daar maar over na denken.
  Dat men geld voor de familie stuurt wil nog niet zeggen dat de regering jullie met fluwelenhandschoenen moet behandelen dat is de taak van je familie.
  Suriname heeft eigenlijk nooit geen armoede gekend,daar bedoel ik mee niet nu maar ALTIJD,toen de Surinamers niet massaal naar Nederland gingen,maw het ligt niet aan het geld geven dat er niet dat soort armoede heerst.
  In Afrika is er echte armoede daar sterven mensen van de honger op de Philipijnen,India,Indonesie en sommige zuid-Amerikaanse landen, eten mensen(kinderen)uit vuilnisbakken,maar NIET in Suriname,nooit gezien en nooit gehoord.
  waarom vraag ik me steeds af,slaan de Turken,Marokkanen,Philipijnen en Afrikanen zich niet op de borst ,hoe o zo goed ze voor hun familie zorgen?Die verwachten ook niets terug van hun familie laat staan van hun regeringen.
  DOE GOED EN ZIE NIET OM is hun motto denk ik,dat kan je zeker niet van de allochtonen van Surinaamse komaf zeggen.


  Maak melding
 17. Ik kan het best begrijpen dat er vele negatieve reacties zijn over het geld sturen naar Suriname.Deze Surinamers die geld sturen, doen het met goede wil hun familie`s te helpen.Dat deze regering nooit over zegt is, dat het geld 21% van de Surinaamse bnp was.Ghana is ook een van die landen die zeer veel geld van uit het buitenland ontvangt.De minister van Toerisme in Ghana is ook verantwoordelijk met alles wat met de Diaspora`s te maken heeft.In Suriname heeft men deze belangen nog niet.


  Maak melding
 18. Als Marokkanen, Turken en anderen zich niet op de borst slaan dat ook zij geld overmaken naar hun familie, hoe komt het dan dat haast een ieder dat weet.

  Deze mensen vertellen het net als Surinamers ook rond dat zij geld overmaken naar hun vaderland, anders kan men het niet weten.

  Ben het er mee eens dat als je iets doet voor een ander het niet te gaan rondbazuinen.
  Je helpt een ander om het helpen en niet om ermee te pronken.

  Wat Surinamers betreft, ze willen steeds meer en meer. Men vraagt gewoon om spullen voor hen te sturen en meestal zijn dat niet de goedkoopste artikelen.
  Mijn mond viel open toen ik dit hoorde.

  Uitzonderingen zullen er natuurlijk zijn.


  Maak melding
 19. Het gaat je geen ene moer aan of ik wel of geen geld overmaak naar Suriname
  naanie,moet zijn familie!

  dit bedoel ik te zeggen,ze verdraait de dingen of hallen dingen uit hun context.

  op het moment,dat je je aangesproken voelt.roept je de hulp in van de webmaster.
  dit is puur kopie van een haatzaaiers/huichelaar


  Maak melding
 20. @Nr.26,Beek,
  Die zgn. steuntrekkers hebben jullie kaaskoppen dan mooi beet'”klere zooi”zeg je je lult gewoon uit je nek.De Meeste Surinamers werken keihard voor hun geld en mogen doen wat ze willen met het door hun zuurverdiende geld.Zoals Surinamers over het algemeen opgevoed zijn kijken ze altijd om naar hun familie voor zover ze kunnen,ligt gewoon in de mentaliteit van ons.Ik begrijp wel dat je ons als buitenlanders niet lust in jou Nederland maar je zult er niets tegen kunnen doen,Jou voorouders zijn de onze komen opzoeken en uitbuiten waardoor wij als nazaten jullie welvaart hebben leren kennen,dus zijn wij ons aandeel doodleuk komen opeisen en helpen onze familie overzee dus je kunt janken wat je wilt,maar wij zijn nu hier in Nederland,werken voor ons geld of trekken steun en wij zullen onze familie in Suriname door dik en dun blijven steunen!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES