Weer ‘nieuwe’ organisator Kwakoe festival

9

De Stichting Kwakoe Zomerfestival mag dit jaar ‘Kwakoe’ in het Bijlmerpark organiseren. Dat heeft het bestuur van stadsdeel Zuidoost woensdag besloten. Volgens het Algemeen Dagblad spannen de verliezende kandidaten waarschijnlijk rechtzaken aan.

Eerder was er veel gedoe rondom de organisatie van dit multiculturele festival. Vorig jaar werd de oudste organisator Stichting Kwakoe Events van Winston Kout buiten spel gezet en mocht een nieuwe organisatie ZAZO voor het eerst het festival organiseren. Maar niet lang na het festival van afgelopen zomer kregen bestuursleden van ZAZO ruzie met elkaar en met de festivaldirecteur Kenneth Renfurm.

Renfurm, voorheen ook festivalmanager bij Kout, richtte een nieuwe stichting op, de Stichting Kwakoe Zomerfestival, die nu van het stadsdeel het festival mag organiseren. Het festival begint in juli en duurt 6 weken in het Bijlmerpark.

9 REACTIES

 1. De idealistische gedachte van een groep mensen uit de jaren ’70 om Surinamers en andere cultureel-ethnische groepen in Amsterdam-Zuidoost nader tot elkaar te brengen, is heden ten dage ver te zoeken. Alle vier organisaties die zich dit jaar bij de gemeente Amsterdam hebben aangemeld voor het organiseren van het Kwakoe festival 2009 hebben naar mijns inziens helemaal geen idealistische motieven, maar hun handelen wordt enkel gevoed uit commerciele belangen. Met andere woorden: zoveel mogelijk financiele winst behalen uit het populaire festival. Dat dit ten koste gaat – en is gegaan vanwege de malafide praktijken van stichting ZAZO – van het kwaliteitsgehalte van het festival en de belastingbetaler, zal de organisator een worst wezen. Stichting ZAZO, die de afgelopen jaren een rotzooi heeft achtergelaten, heeft zich weer schaamteloos gemeld als organisator. Gelukkig heeft de gemeente Amsterdam haar afgewezen.Maar welke garantie is er dat de Stichting Kwakoe Zomerfestival het voortaan beter zal doen?


  Maak melding

 2. Men moet terug naar de bron.Had het niet iet’s temaken met kinderen die niet met vakantie konden tijdens de school vakantie?

  (Kinder vakantie weeken in dit geval)


  Maak melding

 3. Mi Granma “zalig” zei ooit ééns: Srefi Poepe ma tra fréfré!!!!! maar in dit geval: Srefi Poepe,sem’Fréfré!!! in een andere jasje(nieuwe naam).


  Maak melding

 4. nieuwe organisatie, dezelfde problemen. Geen sluitend financieel verslag, geen financieel verantwoording, onbetaalde rekeningen en een plakkerige strijkstok bij deze of gene


  Maak melding

 5. Ik heb alle vertrouwen in de heer Renfurm, te meer daar hij nu eindelijk instaat is om zich te ontdoen van de persoon Judell en de rol van W. Kout zich nu afspeelt in Suriname. Ver van kwakoe.
  Het wordt beslist een fijne kwakoe. Overigens is het nuttig voor Surinamers om te beseffen dat dingen NOOIT ’t zelfde blijven. Ook kwakoe moet evolueren en aanpassen aan de eisen van deze tijd. Mensen die dromen van een kwakoefestival van 25 jaar geleden moeten echt in therapie om los te komen van hun “vroeger was alles beter” syndroom.


  Maak melding

 6. Dat ding is jaren en nogmaals jaren geen kwakoe meer…non profit is nu big business.

  Lekker samen zijn forget it…Din man e hossel you.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.