zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse oppositie brengt zaak Bouterse bij IPU

Surinaamse oppositie brengt zaak Bouterse bij IPU

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 mrt – De oppositie gaat de vroegtijdige beëindiging van Desi Bouterse lidmaatschap voorleggen aan de Inter Parlementaire Unie, IPU. Dit meldt de Ware Tijd. Het volgens de NDP en VVV foutieve besluit zal worden aangesneden op de eerstvolgende bijeenkomst.

Die vind in april plaats in Addis Abeba, Ethiopië. Dat het beide partijen ernst is, blijkt uit hun besluit de jarenlange boycot van buitenlandse trips op te geven. Er is zelfs gevraagd aan het parlement een extra plaats te boeken. Het aantal oppositieleden dat mee mag is nu uitgebreid van drie naar vier. Formeel wordt niet gezegd dat de hernieuwde interesse voor reisjes om Bouterse’s lidmaatschap heen draait.

Eerder had voormalig president en NDP-bestuurslid Jules Wijdenbosch geschermd met een aanklacht bij de IPU. In het parlement verklaarde hij het mee willen reizen als eerbetoon aan de IPU. Die bestaat dit jaar honderd en twintig jaar. Bouterse mag niet meer in het parlement, omdat hij ruim een jaar is weggebleven. De NDP besloot drie jaar geleden het reizen op te geven omdat de voormalige legerleider werd geweerd uit onder meer de commissie voor defensie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. ik vraag mij af op koste van wie deze hypocriete huichelaars naar het buiteland gaan?
  dit gedrag bedoel met de mensen die bouterse aanhangen, als anderen mensen terecht hun recht zoeken dan zijn ze redie musu of het is politieke proces of holland zit er achter.iemand die duidelijk niet op zijn werk komt opdagen word ontslagen, en terecht geen zitting in bepaalde commissie mocht hebben. voor deze moordverdachte gaat men op kosten van de samenleving naar het buitenland schandalig noem ik dit .het zelfde deed bosje toen deze man veroordeld werd van drugs smokkel met geld van de samenleving werd zijn advocaat betaald .


  Maak melding
 2. Wat een onzin, Bouta heeft zelf gezorgd voor opzegging van zijn lidamaatschap. hij is een jaar lang niet geweest in het parlement en nu zeuren over beeindiging van zijn lidamaatschap. wat wil hij met de lidmaatschap doen. Wat heeft hij eraan als hij toch niet meedoet en het parlemant een poppenkast noemt ( waar ik trouwens wel met hem mee eens ben. Als hij zelf trouw was geweest en zijn ongenoegen anders had geuit was niemand die hem zijn lidmaatschap zou kunnen ontnemen. De NDP maakt zich bij de IPU alleen belachelijk als ze hierover bij de IPU gaan zeuren. ” Geachte IPU, Bouta is een jaar niet geweest in het parlement, en we wisten met zijn allen dat zijn lidamaatschap opgezegd kan en zelfs moet worden, maar wij willen even over zeuren, mogen wij?”


  Maak melding
 3. Op zich een heel goede zaak om meer duidelijk te brengen wat nou de Grondwet bedoelde omtrent het onderhavige. Want de ene jurist zegt a en weer een ander zegt b, en dat kan niet de bedoeling zijn. Ook het Parlement (DNA) dat uit 51 leden moet bestaan, is door 50 man bezet wat nmi. wettelijk niet mag e/o kan.Straks worden er wetten gemaakt door de 50 man en ga zo maar door. Ook het weren van personen die deel moeten nemen in commissies namens een partij moet er meer duidelijk komen, want ik neem aan dat je “iemand” ergens plaats die er verstand van heeft.Ik zie het al gebeuren dat een “landbouw-deskundige” op volksgezondheid wordt geplaats of andersom. Suriname moet een keertje politiek “groot” worden en zich niet moeten gedragen als een kleuter.


  Maak melding
 4. Ik ben geen fan van niemand, maar kijk gewoon objectief kritisch naar ontwikkelingen in Suriname.

  Een parlementarier wordt volgens democratische verkiezingen gekozen door burgers om hen te vertewgenwoordigen. Het lijkt me dan ook logisch dat de mensen die hem daartoe hebben gekozen alleen hem kunnen terug roepen. en dat gebeurd meestal via volf=gende verkiezingen.

  Of de parlementaire democratie moet andere regels hebben dan mijn logische redenering.


  Maak melding
 5. in de meeste landen over de wereld wordt er
  samen gewerkt tussen coalitie en oppositie. i.v.m de wereldrecessies om te zoeken naar oplossingen.maar in suriname is dit juist het tegenovergestelde.

  het zou goed zijn als deze bij elkaar komt om naar oplossingen te zoeken.


  Maak melding
 6. En waarom niet,want het wordt tijd dat andere landen dan alleen Nederland zich met Surinaamse aangelegeheden bemoeien.
  Durrf hebben tegen een ontwikkelingsland omdat je eigenbelang, belangrijker is moet afgelopen zijn.
  Dezelfde Irakezen die eerst Saddam, weg wilden hebben schreeuwen nu moord en brand, en de vergelijking is wel niet hetzelfde, maar om aan te geven waar de schoen wringdt.


  Maak melding
 7. Is er een bestuur aanwezig in Ethiopië? Op de t.v heeft men verklaard dat het land bestuurloos is vanwege de gevechten.
  En Bouterse zaak daar aanvechten??

  Janny


  Maak melding
 8. Als ik Bouterse was zou ik de schending van de mensenrechten in Moiwana ook aan de kaak stellen. Meneer voelt zich beknot in zijn rechten maar de arme bevolking van Moiwana heeft veel meer geleden.


  Maak melding
 9. Meneer komt niet opdagen…en wil nu via een omweg toch naar de vergaderingen??? Het buitenland is volgens hem de boeman.En nu gaat hij naar dezelfde boeman voor hulp….rararara…wat wil deze moordenaar nou eigenlijk???


  Maak melding
 10. Somalie heeft haast geen regering en moet machteloos toekijken hoe de “krijgsheren” heer en meester zijn in het Land. Grote bron van inkomsten is de “piraterij” en die soort gelijke zaken. Maar in Ethiopié is er wel een wettelijke gezag en had het buurland militair geholpen tegen de bandieten en wetteloosheid.Helaas pindakaas, de piraterij loont en de bevolking is verdeeld in “sektes” (clans)en de troepen zijn teruggetrokken.Dit is ter Uwe informatie nr.8.


  Maak melding
 11. Bouterse is de man hij is de leider, maar men probeert hem te ruineren door meer macht te krijgen. Somo is de grootste en olie sardien Brunswijk is de 2e voor roof overvallen verkrachtingen en moordpartijen. Dit is politiek, maar de surinaamse hollanders weten het veel beter,ze zijn te professioneel.


  Maak melding
 12. vene zit al bijkans 7 jaar te slapen en voert geen moer uit. Moet hij de eer niet aan zichzelf houden en oprotten. Bouta vertoont een vorm van zelfrespect: wanneer je niet eens bent met iets en je kan een moer ertegen doen, oprotten dan!


  Maak melding
 13. 19-03-2009

  Ze hebben het klimat gecreeerd door mij te demoniseren.

  The enemy is listening he wants to know what you know!

  Situational awarneness!

  Weerstand,
  Fysieke Component,mentale component,Conceptuele component!
  Uitvoeren, obseveren,beslissen,orienteren,worden geleid door De kringloop van vijandschap, onderwerpen van de vijand zonder te vechten!

  Strategie intelligence for national security!

  De waarde van de informatie wordt bepaald door die van de bron!

  Er moet eerst iets gebeuren, voordat er iets gebeurt!

  Wat ons niet ombracht maakt ons sterk!

  Het volk/electoraat staat paraat!

  De manier om te mijden wat sterk is, is verslaan wat zwak is!

  Ga geen strijd aan die je niet kunt winnen!

  Ken u zelf en ken uw vijand en u behaalt de overwinning!

  Maak lawaai naar het oosten en sla toe in het westen!

  Onderschat nooit uw tegenstander!

  Bewaak de vesting, houd de weg in het oog!Maak je klaar voor de strijd!

  De vijand -redi-moesoe komt met de bedoeling je te verpletteren!

  Winnen zonder strijd is altijd het beste!

  Tide tamara we stre go moro fara!

  Paraatheid, Waakzaamheid, inlichtingen, orde,zelfverdediging, taakverdeling, Provocatie’s negeren, samenwerking, infiltratie en coördinatie!
  Saluut (D*B*C*T*Z) Slapende C !

  We zitten aan de vooravond van een historisch, democratisch, politiek parlementaire volksrevolutie (2010) met het volk/electoraat in de front-linie!

  Patriot!


  Maak melding
 14. “Een clownerie en een clowneske boel”. Zo typeerde Nieuw Front-fractievoorzitter Otmar Rodgers (NPS) het laatste deel van de openbare vergadering van het parlement gisteren. Oud-collega Desi Bouterse (NDP) vergeleek het college vaker met een poppenkast.

  Je kan dus zeggen wat je wilt maar Bouterse heeft dus altijd gelijk gehad. Dat men naar IPU moet stappen is alleen een bevestiging van die poppenkast. Hoe zit het eigenlijk zitten er nu 51 of 50 leden in de assemblee en hoe zit het met de wetten die eventueel worden aangenomen, poppenkast dus.


  Maak melding
 15. Nu zijn we plots niet meer nationaal en zoeken we buitenlandse inmenging? Als het om B. gaat worden allee standpunten van de NDP overboord gegooid. Baas first!

  Harold


  Maak melding
 16. Waarschijnlijk zal het je zijn ontgaan maar nationaal kan je het niet zoeken, Suriname heeft geen hooggerechtshof of wat dan ook die echt recht kan spreken.

  In de Assemblee kan je het schudden, de voorzitter geeft gewoon aan dat het wat hem betreft is afgesloten geen discussie of wat dan ook, ondanks onze regelgeving aangeeft dat alles bespreekbaar moet zijn in de assemblee mits aangevraagd door minimaal 5 assembleeleden.

  Onze grondwet stelt duidelijk dat er 51 leden horen te zijn in de assemblee, het zijn er nu 50, niets aan de hand 50 of 51 who cares.


  Maak melding
 17. er is maar één persoon in suriname die zijn recht overal mag halen .
  als het niet in zijn voordeel is dan denken de aanhangers van deze man in een complot.sommigen hebben de durf om ook de grondwet van suriname erbij te halen voor de man die in het verleden en nu nooit respect voor onze grondwet heeft getoond hoe kan je in god´s naam met deze soort figuren in discussie gaan???


  Maak melding
 18. onze grondwet zeg ook dat je niemand zonder proces mag afslachten. onze grondwet zeg ook dat om de zoveel jaren moeten er verkiezingen worden gehouden.iedereen is ondergeschikt aan onze grondwet. of zijn in jou ogen uitzondering voor een bepaalde persoon die alles mag doen wat god verboden heeft . hou a.u.b op met jou hypocriete gedoe . verkoop jou waardeloze aandelen maar in ocer maar nier hier .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES