Ondernemerschap steeds belangrijker in Suriname

8

PARAMARIBO, 18 mrt – De rol van het ondernemerschap wordt alleen maar belangrijker. Dit stelt coalitieparlementariër Winston Jessurun. Suriname zal het de komende jaren steeds meer moeten hebben van private projecten en durf. De wereldcrisis benadrukt die behoefte alleen nog maar.

Suriname zal het in belangrijke mate van initiatief moeten hebben. De gevolgen van de crisis zullen ongetwijfeld merkbaar zijn. Nu al maakt familie in het buitenland veel minder geld over. “Het grootste probleem is de werkgelegenheid. Mensen zullen geen koopkracht meer hebben met als gevolg economische recessie. Maar we moeten kijken naar mogelijkheden voor investeringen”, zegt Jessurun.

Dat vergt wel een zekere verandering van mentaliteit. Ook ondernemers hebben wel eens de neiging een meer afwachtende houding aan te nemen. “We zijn gewend dat de staat voor ons zorgt. Dat is fout. De ondernemer moet voldoende inzicht ontwikkelen om te weten waar te investeren en wanneer. Mensen moeten inventief zijn”, aldus Jessurun.


8 REACTIES

 1. Hij niet hij is omgekocht of opgekocht door Chinezen en nu kunnen deze mensen nog bewegen of schudden…Daarom mensen wees alert zij komen nu met retoriek…alleen maar RETRO.


  Maak melding

 2. jesserun
  met zijn mentaliteitsombuiging gaat ons leren hoe wij zaken moeten aanpakken.en niet zitten wachten,dat de overheid ons zorgt.
  schaamteloze man.

  deze heeft toegegeven dat hij smeergeld heeft ontvangen van de chinezen.
  en aan de kant spreekt hij ook de minister van financiën tegen.

  weet deze man eigenlijk waarover hij praat.


  Maak melding

 3. Mentaliteit is nr 2.. eerst moet de surinaamse regering ervoor gaan zorgen dat suriname niet het meest inversterings onvriendelijk klimaat heeft. doe wat aan al die wetten, doe wat aan het feit dat de president eerst persoonlijk toestemming moet geven voordat een bedrijf kan opstarten. dan zal mentaliteit wel vanzelf veranderen


  Maak melding

 4. Maar meneer Jessurun, waar blijft de investeringswet, waar jij en de regering reeds jaren mee bezig zijn? Wanneer zal de anti corruptiewet worden aangenomen? Daar corruptie het investeringsklimaat ook helpt verpesten. Bovendien heb ik heel veel moeite met de zinsnede “wij zijn gewend dat de staat voor ons zorgt”, daar ik vanaf mijn afstuderen keihard moet werken om in mijn levensbehoefte te voorzien. Ik vraag me nu ff af als Jessurun het over zichzelf en zijn politieke omgeving heeft of als de journalist zijn woorden heeft verdraaid.


  Maak melding

 5. Deze crisis die bestaat is globaal en niet een Surinaams probleem.Onder de goede tijden werden een deel van de winsten die een deel van de bedrijven in Suriname maakten naar het buitenland gestuurd in plaats van die te investeren in het land.Aangaande werk gelegenheden kan ik het volgende niet begrijpen van deze regering, er bestaat een gebrek aan werk mogelijkheden in Suriname dat men gelijktijdig zo vele Chinezen werk vergunningen geeft om in het land te werken, die de plaats van jonge Surinamers innemen.De heer Jessurun spreekt van koopkracht, begrijpt hij het niet dat hij mede schuldig is dat vele jonge Surinamers niet aan de slag kunnen.


  Maak melding

 6. @Nr.5 Suri.
  Helemaal met je ééns.Meneer Jessurun zit nu in de positie om samen met z’n trawanten het Investeringsklimaat optimaal te verbeteren voor zowel binnenlandse als buitenlandse ondernemers,maar wat doen ze daaraan nada,nothing,niets!!!!.De ontwikkelingen die Su nu doormaakt komen voor het allergrootste deel op conto van van ondernemende Suri’s dus Meneer Jessurun is gewoon bezig een open deur in te trappen.Toen deze goeie man nog in de oppositie zat,riep ie heel wat dingen die heel indrukwekkend overkwamen,zeker op mij en dacht ik bij mezelf deze man zou zeker moeten participeren in het besluitvormingsproces van het land en nu zit ie d’r en het blijkt tot nog toe gebakken lucht.Masra Jessurun gi’m wang bigi brik!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.