Suriname’s parlementsvoorzitter man met ballen

37

PARAMARIBO, 14 mrt – “Ballen hebben we altijd.” Dit zegt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo in de nasleep van een barrage vanuit de coalitiehoek. Carmelita Ferreira (NPS) vindt dat ‘Somo’ ballen moet tonen en de daad bij het woord moet voegen.

Zijn recente dreigement om de coalitie te verlaten moest maar eens waar worden gemaakt. Somohardjo ziet dat alleen gebeuren als zijn minister, Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, wordt ontslagen. Voor het overige is hij niet van plan uit zichzelf te vertrekken: We blijven. Het houdt pas echt op als we eruit gegooid worden.”

Dus is Ferreira voorlopig nog niet van Somo af. Al had ze dat nog zo graag. En dat helemaal na zijn uitspraak: Al blaffen de honden, de karavaan trekt verder. “Ik weet niet van de rest, maar ik heb de buik vol van deze man. Iedere keer schermt hij met woorden. We weten dat hij het over de NPS-ers heeft die kritiek hebben op het grondbeleid van zijn minister”, zegt Ferreira tegenover de Times of Suriname.

Het heeft er overigens niet veel van dat president Ronald Venetiaan Jong Tjien Fa zal ontslaan. Venetiaan is rustig naar Belize vertrokken voor een conferentie van de Caricom. Een beetje crisis had waarschijnlijk een ander effect gehad. Somohardjo gaat er vanuit dat de coalitie een samenwerkingscontract heeft tot mei 2010. Hij zal zich daar aan houden. “Daarna zien we wel weer.”

37 REACTIES

 1. Het zullen wel soepballen zijn!!
  Als je al geen minderwaardigheids-complex wordt aangepraat door die blanken; dan krijg je wel van de surinaamse politici!!


  Maak melding

 2. De heer Somohardjo is een oude rot in het politieke vak. Doet doelbewuste uitspraken omdat hij donders goed weet dat coalitie partner NPS van oudsher geen ruggegraat heeft,en hij mede financier is van de vuile binnenlandse oorlog die eind jaren tachtig in Suriname heeft gewoedt.De andere partijen binnen de coalitie hebben niet genoeg politieke ervaring,hebben boter op hun kop dus gaat de Heer Somohardjo onverdroten verder met zijn politiek van chantage en gijzeling van het Surinaamse volk.Jammer dat de Surinamers niet het inzicht hebben dat stemmen om etnische sentimenten geen zoden aan de dijk legt.Wat onze President betreft:die is de weg kwijt getuige de ontwikkelingen van de laatste dagen.Een integere regeringsleider had maanden geleden dit Kabinet ontbonden en nieuwe verkiezingen uitgeschreven.De heer Brunswijk zit in de coalitie om politieke onschendbaarheid en zo uitlevering aan Nederland te voorkomen,dus zeer geachte Heer Somohardjo,voorzitter van de Surinaamse Assemblee gaat U rustig uw gang.Hoogmoed komt immers voor de val


  Maak melding

 3. Ah,dat is podium-taal van Carmelita, de NPS is eerder bang dat de PL uit de coalitie stapt en dat de “gasten” eerder dan gepland plaats moeten maken. Ze weten het beter als geen ander dat de Pl olv. Somo nu veel sterker is dan de partij van Carmelita, vandaar de stoere taal van Somohardjo om zijn minister maar te ontslaan indien de rest (NPS) geen vertrouwen meer in hem heeft. De hele zaak is gewoon kwik, kwek en kwak. Blaas maar op, en bewijs mijn ongelijk.


  Maak melding

 4. Carmelita Ferreira vindt dat ‘Somo’ zijn ballen moet tonen.
  somo is in verlegenheid gebracht door de uitsprak van carmelita en wacht tot masra venetiaan terug is,om zijn beklaagt te doen zoniet zit hij tot het 2010.

  blaffende honden bijten niet de karavaan trekt verder al moet dit zonder de draak jong tjien fa.we gaan gewoon door want macht is zoet.

  en als vene niet oppas krijgt hij een ferme klap toegediend van deze vechterbaas.


  Maak melding

 5. Rest nog vergiftigen van het volk middels de warung en de rotieshop zodat het alleen heerspolitiek rustig zijn gang kan.Surinamers in su eet vooral thuis.


  Maak melding

 6. bobbo venitiaan,

  durft zijn bendeleden niet aan te pakken,. ze doen wat ze willen met hem. Vene alias bigi lip-tip-tip heeft 11 vuille vingers


  Maak melding

 7. Het is de NPS die ballen zou moeten tonen, door een motie van wantrouwen in te dienen tegen de minister, daar het duidelijk is dat de minister (lees Somohardjo)niet eraan denkt om de eer aan zichzelf te houden. Jammer dat hij ook 1 van de ministers is, die profiteert van het werk van zijn voorganger(s) en dan ook nog die neerhaalt.


  Maak melding

 8. Wat een schaamteloze vertoning. Boontje komt om zijn loontje Carmelita, jullie hebben zelf gestemd binnen Front waardoor deze verkrachter zich voorzitter mog noemen van jullie parlement. Enne Carmalita als jet het nog niet wist Jon Tjien fa wordt niet ontslagen want de man met de tien schone vingers heeft besloten dat jullie ten koste van alles in het machtscentrum blijven zitten. Er is nog een partij/groep die de belangen van waarachtige Surinamers zal gaan behartigen en dat is de Mamoetblok, geef je groene kaart snel op, leg je functie neer en sluit je aan bijde NDP in Nickerie kunnen jullie alle stemmen winnen. Blijf je bij NPS heb je geen kans en kom je niet terug want Somo zal de enige Front stem in Nickerie winnen.


  Maak melding

 9. Somo begrijpt nog geen eens wat er “met ballen”bedoeld wordt. Hij denkt dat het volstaat om een grote bek op te zetten.

  Nee Somo, er wordt bedoeld dat je daadkrachtig moet zijn, dat je je werk eens naar behoren moet gaan doen.


  Maak melding

 10. kunnen de mensen daar somo niet op school zetten waar hij dan kan leren dat er niet gestolen mag worden en dat het volk van suriname recht heeft op een stuk grond wat gebeurd er daar met onze president slaapt hij of is hij bang om op te treden somo en michael die zijn twee boeven die achter slot en grendel horen en zo heb er nog meer die doen als of ze het met het volk van suriname menen.
  je hebt getekend maar niet om te stelen,ik vraag mij af hoe deze man schurk tevens verkrachter parlements voorzitter is geworden hij kan niiet eens een pers conferentie geven kunnen jullie niet inzien dat het om macht gaat als het volk van ons geliefd Republiek Suriname voon deze achterlijke oen moet gaan stemmen dan weet ik het niet meer opsluiten die handel zijn die mensen vergeten wat hij tijdens de onafhankelheid heeft gedaan en hij gaat gewoon door
  al moet deze regering naar huis dan doen ze dat maar en dan weet het volk teminste op wie ze moeten stemmem en vooral niet op schurken en landsveraders
  denk er over na mensen in Suriname


  Maak melding

 11. Somo is de baas van Suriname. Hij heeft gelijk. De rest is er alleen maar om te BLAFFEN. Geef hem ongelijk!!!

  Hij is de baas. Vene zijn loopjongen!


  Maak melding

 12. front met Somo is erg, maar Mammoet(ndp) van bouta, Bosje, alibaba(bux),soemita, dilliep sardjoe en andere schurken, zijn nog erger en banaal instabiel, neen hoor dat is niet de oplossing voor Surinamer het wordt alleen maar van kwaat tot erger, wie houdt dan wie voor de gek? alles behalde Mammoetblok, surinamers wordt wakker! ons geld krijgt dan de waarde van simbabwi, mugabi dollar wij zijn 1996 niet vergeten.


  Maak melding

 13. Opa Ru Ro Pseudo heeft natte ballen.
  Wat hij gedaan heeft mag Joost en Jorka weten.
  Ik weet dat zij deze man gewoon de DOMOOR van Su.mogen noemen.

  Als zulke domme jongens als Somo jouw uitdagen dan heb jij niet alleen boter op je hoofd.
  Maar zeker ook met de vinger aan dingen gezeten dat het daglicht niet kunnen verdragen.


  Maak melding

 14. De hele Surinaamse regering is een stelletje BEDELAARS…….en bedelaars werken niet!!!!!Tijdens de militaire-periode werd iedereen (lees:elke minister) die niet deugde,naar huis gestuurd.Als vene alleen maar bezig is om de NDP met wortel en tak uit te roeien,heeft hij niet door dat zijn eigen bij-één geraapte coalitie aan het verotten is.Men moet weten dat een wortel of tak opnieuw kan spruiten maar iets dat verot is alleen tot “mest” kan dienen voor de wortels en takken zodat die beter,sneller en “vetter” dan voorheen kunnen groeien!!!!!


  Maak melding

 15. dit soort onzin kan somo uit kraaien , zolang de stemmers in suriname niet stem bewust worden . ZIJ hebben hun lijders daar op de post neer gezet, is er een persoon uit de gemeenschap die zijn mond open doet ,NOBODY.

  we blijven , het houdt pas op als we eruit gegooidt worden aldus somo , dus kort samengevat

  de politiek durf niet en ook niemand uit de gemeenschap


  Maak melding

 16. Aan een ieder hier op het forum.we zijn met z””n allen deze regering zat.en toch blijkt dat zij meer ballen hebben dan de gehele surinaamse bevolking.iedereen loopt maar te klagen ,maar het is dragen als je niet probeerd er met zijn allen wat aan te doen.hoe vaak heeft de oppositie om steun gevraagd om deze mensen middels protest akties weg te krijgen???????wie gaf er geen gehoor daaraan????? JULLIE!!!!! bange schijterts..achter je p.c van alles en nog wat plaatsen maar zelf geen ballen hebben om mee te lopen met een ordelijke manifestatie om deze boeven voor eens en voor altijdt te verbannen. suriname een weelderig weiland met sappig gras,waar er voornamelijk ezels grazen (zoals soemo en vene en crew)goede morgen zeg!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. Die honden zullen altijd blaffen is logisch,
  Kijk je hebt drugs honden,geld honden ,honden voor explosieven,enz enz en je hebt ook nog eens corruptie honden dus al deze honden zullen blijven blaffen .
  Ik hoop aleen niet dat ze de neigingen krijgen om te gaan bijten


  Maak melding

 18. Somo heeft vanaf het begin deze coalitie gezegd dat hij de baas is van el opa vene .

  Deze el opa heeft dat letterlijk geaccepteerd en heeft er vrede mee en geniet van zijn beste loon..


  Maak melding

 19. isri bosje was ook de baas en bouterse was zg(loopjongen van bosje)advieseur van staat kijk uit met je mamoetblok wie daar de baas van wordt en @23 met ballen krijg je protesterenden op straat en niet zonder ballen waar zijn dus de ballen van de oppositie en vnl de ballen van de ndp en metname dat van baas de loopjongen ik ben heel erg nieuwsgierig naar t handelen van jullie in 2010 wanneer somo zich bij t mamoetblok gaat aansluiten wie wordt dan de lieger en de bedrieger

  Glenny


  Maak melding

 20. MOP VAN DE DAG
  in de assemblee van somo.

  waarom vraagt carmelita aan somo om zijn bal te tonen.

  ze wil gewoon de zekerheid hebben van de vele geruchten dat de ronde doet.
  dat somo met twee kippen niertjes rond loopt.


  Maak melding

 21. “waar zijn dus de ballen van de oppositie en vnl de ballen van de ndp en metname dat van baas de loopjongen ik ben heel erg nieuwsgierig naar t handelen van jullie in 2010 wanneer somo zich bij t mamoetblok gaat aansluiten wie wordt dan de lieger en de bedrieger ”

  Een gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden.

  Intussen niets gehoord of gelezen over deze rovende parasiet.


  Maak melding

 22. Arme Carmelita, VHP heeft inmiddels aangegeven dat Front niet uit elkaar valt want dat zijn verantwoordelijke mensen maw JTF wordt niet ontslagen dus PL blijft lekker in Front. Vene zal weer met een laatste druppel en onder curatele verhaal van JTF komen enne Rodgers die zal nu even niets meer zeggen over de minister. De blaffende honden worden stil en de PL karavaan gaat gewoon lekker verder, heeft Somo toch gelijk. Wat een land.


  Maak melding

 23. haat zaaiers
  zijn zij die probeert tweedracht te zaaien binnen een politie combinatie.mensen dat zijn blijven hangen in de ouderwetse tijd.en bang zijn voor vernieuwingen.het zijn deze domkoppen dat land en volk helpen dom houden.

  wie angstig of met vrees leeft is iemand dat in onzekerheid leeft.en geen vertrouwen meer heeft in zijn eigen soortgenoot.en blijft maar aanhollen achter de leermeester dat ons vele jaren hebben geketend en suriname als een broko pranasi hebben achtergelaten.

  en nu ff terug in de tijd,waarom wil de hollanders af zijn van de surinamers in nederland.
  dit heeft sneller geresulteerd tot de onafhankelijkheid van suriname.

  wat hebben de hollanders al de honderden jaren voor suriname en indonesia gedaan,noti
  kijk nu naar indonesia hoe ver deze zijn gevorderd met hun ontwikkeling,maar wij surinamers hebben geen ballen om definitief af te hakken met die hollanders.


  Maak melding

 24. “maar wij surinamers hebben geen ballen om definitief af te hakken met die hollanders.”

  front etnische politiek is hier de oorzaak van, de nederlanders hebben grondig werk verricht en dit wordt lekker in stand gehouden door de Front machtswellustelingen waar Somo een exponent van is.

  Met een beetje geluk zijn we volgend jaar van deze parasieten af.


  Maak melding

 25. somo: “carmelita heeft buiten grootspraat, maar binnen in het parlement durft ze niet”.

  carmelita: “ma wil je zien dat ik je nu klap”

  somo: “je lijkt, kom, je lijkt, kom..”

  carmelita: “pats”


  Maak melding

 26. Als hij dat probeert zal het hek echt van de dam zijn in dit land!

  De geschiedenis heeft genoegzaam geleerd dat hij het best wel in staat is.

  Laat dat gezegd zijn.


  Maak melding

 27. @isri #21
  Citaat: Tijdens de militaire-periode werd iedereen (lees:elke minister) die niet deugde,naar huis gestuurd.

  Het resultaat hebben we gezien. De incompetente DDB heeft allemaal andere machtswellustelingen omzich heen verzameld.

  Bij een selectie mechanisme is het maar eer de vraag of wel de juiste selectie criteria gebruikt worden. Onder Bewind was dit duidelijk NIET het geval. Daar bleven de grootste schoften juist in hun stoel zitten.


  Maak melding

 28. “Bij een selectie mechanisme is het maar eer de vraag of wel de juiste selectie criteria gebruikt worden. Onder Bewind was dit duidelijk NIET het geval.”

  Tje mi gado, moet je ons hoofd weer met dit soort rommel komen moe maken, welke selectie criteria gebruikt front dan, hoe rijm je het geval van een Jon tjien fa of een tokkie dan, voor JTF hebben ze op de valreep een hele ministerie gecreeerd. Nu al blijkt dat elke revo regering vele malen beter was dan de huidige etnische corrupte regering, die niet schroomt landverraad te plegen, enne de revo regeringen waren productiever. 2 bruggen bouwen in drie jaar dat moet je ook kunnen, Front is al 8 jaar bezig met die ene brug die maar niet af lijkt te komen.

  “Daar bleven de grootste schoften juist in hun stoel zitten.”

  hmmmmmm, Gilds, Sommo, Vene, Tokkie, Brunswijk, Rodgers,JTF, Sardjoe, enz. enz die hele Front schoft bende blijven in hun stoel zitten, waar heb je het over, dit is de wereld op zijn kop.


  Maak melding

 29. alles vraat a no mi buidelrat van de ndp ik wil weten wat de ndp doet als somo zich bij hen aansluit je kan nooit de vragen beantwoorden je snapt nooit wat weet je wie de lieger en bedrieger zal zijn als somo zich bij mamoet blok aansluit rioolrat bouterse liet zo gemaklijk door bosje aan een kant schuiven als adviseur van staat dan vraag ik me af waar de ballen van bouterse toen hingen zaten die in je zak soms hielenvreter ik zal je ook altijd weer laten zien dat de aanhang van de ndp alles van anderen ziet en vergeet naar zichzelf te kijken iedereen in t front is een lieger en een bedrieger en bij de ndp niet bouterse liegt niet maar ik weet nog wie gezegd had dat hij niet met een vrouw zou kunnen samen wonen die hem probeerde te vergiftigen het kwam niet van t front rot op ……..altijd zal er iemand zijn die de doorzichtige dingens van je zal doorzien blaf dan zoveel als je wilt je wordt in de gaten gehouden elk verhaal van de ndp zal blijken dat het een struisvogel verhaal is
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.