dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOok in Suriname’s binnenland stijgt het water

Ook in Suriname’s binnenland stijgt het water

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 mrt – Ook in het binnenland worden stijgingen gemeld van het rivierwater. Minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkelingen maakt zich zorgen over het lot van de plaatselijke gemeenschappen. De eerste maatregelen zijn reeds getroffen.

Vanwege de recente ervaringen wordt het zekere voor het onzeker genomen. Plaatselijke overheden zijn reeds geïnstrueerd. “De bestuursdienst is ingezet en in paraatheid gebracht om assistentie te verlenen als nodig”, zegt Felisi tegenover de Ware Tijd. Onder meer staat een voorraad drinkwater gereed en is ook brandstof beschikbaar. De regen is weliswaar vervroegd ingevallen.

Het echte regenweer werd pas later in het jaar verwacht. Desondanks kan dit keer beter worden ingespeeld bij eventuele calamiteiten. Duurzame maatregelen zullen nog wel even uitblijven. Het idee om het wonen langs rivieroevers op te geven, heeft nog niet veel aanhang. “De binnenlandbewoners zijn historisch gebonden aan gebieden, waardoor het moeilijk is ze te bewegen naar hoger gebied te trekken”, aldus Felisi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

3 REACTIES
 1. Ik hoop dat deze minister de waarheid spreekt en zo niet dan zien wij waarschijnlijk weer op het nieuws Surinaamse binnenland is weer onder water en word weer gevraagd geld over te maken op een bepaalde rekening. En overduidelijk is het voor mij dat ik dit niet zal doen en de reden waarom is dat ik op een reportage zag. De mensen vragen niet om materiele donaties of hulp van mensen om naar hoger gebied te evacueren maar letterlijk om geld. En dat ga ik niet doen want het lijkt erop dat ze met het geld betere raad weten NJANG DRINGIE PRESIRIE
  en dat kan ik zelf ook en ik hoop niet dat jullie me nu een egoist vinden.

  TANG BOENG.


  Maak melding
 2. Misschien een idee?

  In het binnenland stijgt het water vaak snel en meestal in de nacht. En dat de bewoners dicht bij de rivier willen wonen is best begrijpelijk. Wat zou jij doen als je 10-talle keren per dag van en naar de rivier moet lopen.
  Voor de meeste bewoners is tijdelijk verhuizen naar een hoger gelegen plaats ook niet zo’n probleem. Ze pakken hun spullen op en in 3 uurtjes is alles over.
  De kostgrondjes ff buiten bescouwing gelaten.

  Wat nodig is is o.a. een waarschuwingssysteem dat de bewoners alarmeert als het water hun hutjes bedreigd. Het weer bericht kan dat niet oplossen. Immers als de regen 100 meter verder valt is er misschien niets aan de hand.

  Lijkt mij dat de bewoners het meest gebaat zijn bij een waarschuwingssysteem dat hen snachts waarschuwd als het water te hoog stijgt zodat ze nog kunnen verhuizen. De oplossing voor dat probleem kan dan eenvoudig gezocht worden in een alarm systeem met een zonnecel. Komt het water te hoog dan gaat het alarm af. Zo’n sensor en zonnecel voeding is in praktijk voor circa 30 SRD te produceren en kan al veel ellende voorkomen.


  Maak melding
 3. Ik maak me zorgen over de Cyanide putten van Iamgold. Als die overstromen hebben we pas echt een probleem.
  En geld hoeven we in ieder geval niet te sturen, want het komt bij de verkeerde mensen terecht, in de verkeerde zakken.
  Ik ben in 2007 in het gebied geweest en toen bleek dat het geld niet was gebruikt om huizen mee te (her)bouwen of te repareren, maar men heeft er elders een Supermarket mee aangeschaft. En doen zielig bij toeristen , door te zeggen dat ze geen geld gehad hebben.
  En ze laten je dan hun (nog steeds) beschadigde huizen zien en vragen om geld.
  Van anderen hoor je dan dat ze wel degelijk geld hebben gekregen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES