dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet kracht putten uit waterrijkdom

Suriname moet kracht putten uit waterrijkdom

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 mrt – Suriname zal het vooral moeten hebben van waterkracht voor wat zijn energietoevoer betreft. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Andere soorten energie zijn misschien wel het overwegen waard. Maar waterkracht blijft verreweg de meest voor de hand liggende optie.

Dat heeft alles te maken met de voorraden water waar het land rijk aan is. “Zoals de zaken er nu voorstaan hebben we geen andere mogelijkheid dan gaan voor waterkracht”, zegt Rusland. Ook de economische en financiële voordelen spelen mee. De kosten voor het natuurlijke milieu en de menselijke gezondheid schelen. Het gaat immers om schone energie.

Dus is het een kwestie van kiezen voor het wat het meest verantwoord is. “We moeten zo spoedig mogelijk komen tot de schonere vormen van energie. Als je praat over de grotere hoeveelheden energie, dan is andere dan waterkracht niet aan de orde”, aldus Rusland. Dieselverbruik voor de opwekking van energie blijft wel een goede reserveoptie. Maar dat heeft zijn beperkingen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

14 REACTIES
 1. Men moet water niet alleen als een “schone ” vorm van energie zien. Het water moet ook SCHOON zijn zodat men ervan kan leven, dat is essentieel.
  Zonder schoon drinkwater is leven niet mogelijk voor mens, dier, en planten.

  Afvalwater, kan ook gebruikt worden om schone energie ermee op te wekken, zonder dat het water ‘schoon’ is.
  Het is maar wat men belangrijker vindt.


  Maak melding
 2. diesel,waterkracht,zonenergie en windmolen

  met de huidige wereld recessie zou het goed zijn om eerst te bekijken wat het beste zou kunnen zijn voor land en volk.

  de minister heeft al bekend gemaakt dat hij voorstander is voor waterkracht.dit is allemaal mooi en waar.maar duurt al zolang. dit is vanaf de tijd van de B W K W.en nog steeds geen energie uit het zovele water dat we rijk zijn.

  voor de industrie kunnen wij de energie uit affobaka best wel kunnen gebruiken.en voor de huishouding windmolen of zonenergie.met als back up de waterkracht.zodat dit in fase uitgevoerd zouden kunnen worden.


  Maak melding
 3. Het bouwen van waterkracht stations behoort tot het verleden.Zulke stations nemen ontzaglijk veel ruimte, die onder water komen te staan.Voor Suriname bestaan er twee opties,Zonne energie en windmolens,beide zijn goedkoop in het gebruik en geven op korte termijn goede voordelen.Ik geloof dat de minister helemaal niet op de hoogte is wat er in de wereld gebeurt.Waterkracht hoort niet meer tot schone energie”n door het ontbossen van grote gebieden.Suriname is rijk aan schoon water en dat kan verkocht worden verder is het land rijk aan vis dat kan men ook verkopen.


  Maak melding
 4. Het is niet of, of, of, maar het moet zijn en, en, en.

  Waterkracht, zonne energie, diesel aggregaten, wind energie. Als er eentje uitvalt dan heb je nog genoeg alternatief.


  Maak melding
 5. eindelijk een beleidsmaker die wakker is,

  fossiele brandstof ter opwekking van energie
  is achterhaald;
  waterkracht is voor sur. de meest voor de handliggende optie, en het hoeven niet alleen
  maar grote super waterkrachtcentrales te zijn
  kleine centrales voldoen ook prima, vooral te denken aan het binnenland en in de districten
  waar de vraag naar energie niet al te groot is.
  neem maar eens een kijkje in spanje.


  Maak melding
 6. De belangrijkste voorwaarde voor waterkracht is het hoogte verval. Suriname heeft dit niet en heeft dus zeer weinig potentie voor waterkracht. Deze minister wordt continu door onwetenden geprezen, terwijl hij sinds zijn aantreden alleen maar verwezenlijkt dat de mijnbouwindustrie op de rand van de afgrond staat. En voor de rest is hij minstens elke week in het nieuws met achterhaalde cliches.


  Maak melding
 7. brazilianen en canadezen mogen met toestemming van de regering het water vervuilen met kwik gehaltes en de armen binnenland bewoners dus onze surinaamse burgers mogen lekker ziek en doodgaan, en dat vind de regering niet belangrijk, omdat iedere parlementslid meedeeld in het geld dat stiekum door de buitenlandse bedrijven onder tafel is betaald.. mooi weer praatjes helpen nu niet minister; probeer liever een droge begraafplaats te zoeken in het kustgebied of anders kun je heel graag in het binnenland een plek te zoeken waar de binnenland bewoners jou graag met smart op zitten te wachten, wanneer je in het graf vrijwillig wilt duiken….


  Maak melding
 8. Laat die man goed kijken Par’bo heeft genoeg water…vertellingen van herhalingen hebben wij niet nodig…Dom..dom… politiek achterlijk…blijven herhalen als een geestelijke gestoorde……bah..vieze Front wat een bende… soso HERHAAL.

  ONDERTUSSEN BLIJVEN DE BULLDOZERS WEG !!!!


  Maak melding
 9. Ik ben er mee eens dat het de schuld van de regering is want wat zij doen is alleen maar loze beloftes maken en zakken vullen,het wordt ons Nederlandse Surinamers niet makelijk gemaakt om met lede ogen te zien hoe je Land steeds maar ten onder gaat met al dat geld wat er binnen komt al die ontwikkelingen gelden waar is ’t gebleven
  Gezondheid ,veiligheid, onderwijs en huisvesting al met al moesten vergevordert zijn en wie lijd er nu onder ’t volk en straks bij de verkiezing verwacht men van dit volk weer een stem LILIAN


  Maak melding
 10. nu de bauxiet reserve,s opraken moet inderdaad naar andere bronnen van inkomsten geboord worden. dit moest trouwens al eerder gebeurd zijn . dat er een overvloed aan water is, is niet nieuw . zie maar dat men zelf in verzuipt. er moet getracht worden om water schoner te maken voor comsumptie , het is trouwens een elementere behoefte, dus niet voor andere doeleinden gebruiken. behalve water is er wind. als de regering van suriname nu voor deze optie kiest en een paar windmolens park aanlegd voor het opwekken van energie ,dan is suriname een kwart van zijn problemen kwijt en kwart jongeren aan werk geholpen . suriname heeft voldoende braak grond , om zo iets grootst op te zetten. ik hoop dat dit een bijdrage is van mijn kant.


  Maak melding
 11. Beste surinamers, waarom doen we moeilijk.
  Dit is de kans om Prins Willem Alexander en zijn Maxima uit te nodigen!
  PWA, voor de watertechnologie en maak direct gebruik van maxima door haar te laten zien dat ze surinaamse minder bedeelden ook kan steunen met het geld wat bestemd is voor de goede doelen.
  Want suriname heeft daar ook heel veel behoefte aan.
  Komop mensen laten we ze uitnodigen, kijken of ze het aandurft.
  A tang so


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES