Aanpak chaotisch binnenland Suriname wordt beter

14

PARAMARIBO, 11 mrt – De aanpak van de illegaliteit en vrijgevochtenheid in het binnenland wordt effectiever. Dit zegt officier van justitie Roy Elgin. Na evaluatie van de eerste drie acties, is besloten wat aanpassingen te plegen. De resultaten zullen binnenkort merkbaar zijn.

Alleen, de autoriteiten zijn wat zuinig met het doorspelen van informatie. “Om succesvol te zijn, moet je een zekere geheimhouding in acht nemen”, zegt Elgin tegenover de Times of Suriname. Er is vooral geleerd van de public relations rond de vorige acties. Gebleken is dat de illegale goudzoekers en prostituees voldoende tijd kregen zich uit de voeten te maken. Ook kon veel materieel worden verwijderd.

Het heeft het effect van de zogenaamde Clean Sweep acties minder gemaakt. “Er waren mensen die toen ze wisten dat Clean Sweep gehouden zou worden, kennelijk hun spullen hebben gepakt en zijn ondergedoken”, aldus Elgin. Na de acties is de draad rustig weer opgepakt. Het eerstvolgende optreden moet ook de milieuschade en illegale arbeid en verblijf in ogenschouw nemen.

14 REACTIES

 1. het gaat heel lang duren,voordat de laatste illegaal goudzoeker suriname zal verlaten.suriname heeft de nodige now how niet in huis en dit weten de illegalen ook.

  om de gasten te verhinderen illegaal naar goud te zoeken,zal suriname heel veel geld gaan kosten.en dit heeft suriname ook weer niet.

  wat men ben bezig is te doen is niks anders dan prik actie uitvoeren.en het spelletje van kat en muis,dat blijft dus bestaan.


  Maak melding

 2. In zijn plaatsen in het binnenland waar Paramaribo totaal geen vat op heeft. ATV’s rijden er op en af. Elk weekend komt er wel een andere artist optreden. Het internet gebeuren is er vele malen moderner dan in Paramaribo.

  Where are we talking about efu wi e poti poesi poesi fu luku merki.

  Er zitten mensen in commissies, die er juist grote belangen hebben. Wie houdt wie voor de domme????


  Maak melding

 3. ik reageren op meneer pinto je hebt altijd wat te zeggen wat doe jj voor het land inplaats op te wachten wat het land voor je doet als je echt van suriname houdt pak dan je biezen en vertek er is geen ene mens op deze aarde die zijn eigen land en landgenoten zo DOM benaderd


  Maak melding

 4. @Pinto
  Je kletst duidelijk uit je nek. Straks ga je nog beweren dat ze daar glasvezel kabel hebben liggen voor het internet en geasfalteerde weg. Zeker aangelegd door illegale chinezen.


  Maak melding

 5. Hoe wil men dit aanpakken als de president van het binnenland lonie bravoe dat niet zal
  toleren zijn inlichtingen dienst weet alles
  en ook brasil zal dit niet pikken ze hadden
  al bij aktie cleansweep al gewaarschuwd
  mijn vraag nu wie beheers het binnenland
  is het president lonie of is het brasil
  of de staatsuriname wie het weet mag het zeggen dit is tom en jerry versus tweety


  Maak melding

 6. Meneer de Edelachtbare,

  Zou u niet eerst een aanvang maken met het zuiveren/ordenen van chaotisch-Paramaribo?

  Het is zo erg dat u niet eens weet wie allemaal deeluitmaken van het team, waarmee u denkt ordening teweeg te willen brengen in ons verre binnenland.

  Wij timmeren allen aan de weg en komen nog al wat wantoestanden tegen ja.

  Laten wij alvast 1 vuist maken in Paramaribo.
  Dan wordt het geen vergeefse moeite.

  Ik ben Surinamer, niets Surinaams is mij vreemd.


  Maak melding

 7. pinto de ghanezen hebben dit aangelegd omdat ze goede know how hebben op het gebied van gasvlezel hebben ze eten dagelijks bruine bonen.


  Maak melding

 8. “Aanpak chaotisch binnenland Suriname wordt beter”

  Onderstaande staat in DWT van vandaag, hoe rijm je dat. Wie houd wie voor de gek.

  “Patamacca-deal gepasseerd station voor Brunswijk
  Paramaribo – Het ministerie van LVV blijft proberen de Patamacca-deal te verkopen aan A Combinatie. Met weinig succes. “Ik heb geen behoefte meer om te praten met China Zeng Hong Tai. Voor mij houdt het op!”


  Maak melding

 9. Ik zeg geen pardon tegen deze illegale goud smokkelaars die heel veel van het goud het land uit dragen en ook de rivieren verpesten.Dieven heb je overal pas je niet op dan wordt er wat van je gestolen.Het is wel bekend waar deze dieven vandaan komen,ze stelen een deel van de Surinaamse rijkdommen en daarom vind ik het hard optreden van de justitie tegen deze dieven OK.


  Maak melding

 10. DU en Neus,
  Ik zou ook zo ver gaan, ware het niet dat mijn opvoeding en vorming mij een groot sta in de weg zijn. Ga maar door om ongeremd anderen op deze onbehoorlijke wijze van repliek te dienen.

  Laat ook weten wanneer jullie jezelve bent tegengekomen. Daar ben ik niet bang voor. Een stevige dreun zou wel op zijn plaats zijn!


  Maak melding

 11. @Pinto
  Zowel #2 als #13 geven er blijk van dat jouw opvoeding blijkbaar geen enkele garantie biedt dat je niet liegt.

  Bij beide opmerkingen lieg je dat het gedrukt staat. 😆


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.