zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCokelijn van Suriname naar Nederland opgerold

Cokelijn van Suriname naar Nederland opgerold

-

Does Travel - naar Suriname

Een megacokelijn van Suriname naar Nederland is op Schiphol opgerold door rechercheurs van het team zware criminaliteit van de marechaussee. Tien verdachten, onder wie zeven KLM medewerkers, zijn gearresteerd meldt De Telegraaf.

De pakketten cocaïne werden verborgen in de cabines van vliegtuigen komend uit Suriname. Een woordvoerder van de marechaussee weigert te zeggen waar de drugs precies werden verstopt, maar in het verleden werden dergelijke pakketten gevonden in keukentrolleys en onder de passagiersstoelen.

Volgens de krant werden de drugs op Schiphol uit de toestellen gehaald door KLM-medewerkers die waren belast met de afhandeling van vliegtuigen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

41 REACTIES
 1. Goedzo, en geef ze levenslang!
  Van mij mogen ze wegrotten in de gevangenis
  En wat betrefd de KLM: Het is de regering van suriname die onze volk uitbuit!
  Ticket prijzen gaan omlaag maar alleen die van su wordt steeds duurder.
  Trouwens een advies:Laat iedere personeel en passagier door de scan gaan en het personeel iedere keer door de scan als ze de vliegtuig in gaan. Bij de El Al op schiphol werkt het prima en het mag dus waarom niet in su.
  A tang so


  Maak melding
 2. als nieuwkomer zijnde in su, vraag ik me af ofdat de coke inderdaad een dermate belangrijk exportmiddel is dat hierdoor een gedeelte van de kredietcrises opgevangen word door deze handel??
  cokesmokkel staat altijd breed uitgemeten in de kranten, maar ik vraag me af ofdat coke inderdaad een gedeelte van de surinaamse economie is?

  prettige dag

  ton


  Maak melding
 3. De handel wordt altijd in stand gehouden tussen afnemer en leverancier.

  Geen afnemer = geen leverancier.

  Doedrrrrrrrrwatan anders is het dwijlen met de kraan open.


  Maak melding
 4. schandalig,schandalig wat een nood,dat dit inswitie sranang gebeurd.alle mensen moeten onder de scan.piloten alles.wat erg voor de gene die hier niets mee te maken hebben.schandelijk


  Maak melding
 5. Ai baja! En alle surinamers maar schreeuwen dat het vooruit gaat met suriname en dat de chinezen goede straten maken.
  Wel de bruggen vertonen al mankementen en geen haan die er naar kraait.
  De regering wil toeristen naar su halen, hotels rijzen als paddestoelen uit grond.
  Ik vraag me af of suriname voorbereid is op een eventuele natuurramp.
  En geloof me : het komt eraan!
  A tang so


  Maak melding
 6. sommigen hier hebben een vreemde manier van redenering,
  en maar klagen over 100% .
  daarom zit suriname vol met junkie vraag en aanbod dit soort tuig kan je niet hard genoeg straffen suriname moet over gaan tot een soort plukze wet pluk deze criminelen kaal pak alles van ze af deze mensen gaan over lijken .


  Maak melding
 7. Het uitladen op Schiphol, en het inladen bij de J.A.P. Benieuwd of er in Suriname de “inlader(s)” kunnen worden “gepakt”. De recente opmerkingen van Amerika was (is) toch terecht. Onze anti-narcotica mannen(vrouwen) hebben de zaak blijkbaar hier niet klaren en dat is jammer.


  Maak melding
 8. de export moet vrij worden gegeven,omdat het
  een geschenk is van moeder natuur,waar veel landen watertanden van krijgen,en alleen maar
  ideeen zoeken om de welvaart te belemmeren van export prudukten. vrij geven die handel.
  gedoogt beleid moet eerst een goed voor beeld geven.


  Maak melding
 9. Het lek zit op Zanderij!!!!!!Daar worden zelfs douane en security omgekocht!!!!Niet verwonderlijk dat vele douaneambtenaren grote huizen en dure aouto’s hebben. Hoe kan dat van een karig salaris????


  Maak melding
 10. betrouwbare personeels leden,is en wordt steeds moeilijker in suriname als in nederland.het blijkt nu meer dan duidelijk,dat personeelsleden meer betrokken zijn geweest met het smokkelen van drugs dan de passagiers zelf.

  er zijn genoeg oplossingen voor dit heuvel te vinden.zoals het creëren van geavanceerde pakken en camera’s.maar de directie leden moeten voor de volle 100% hun medewerking verlenen.anders heeft dit geen zin.


  Maak melding
 11. Mensen gaan jullie nadenken is die coke lijn(en)opgerold,nou ik denk het niet deze mnd al.slm,hollandse kroegbaas,en dit nu.
  Er zit duidelijk meer hier achter een netwerk.
  Is het nu niet de taak van justitie om dit te gaan onderzoeken?en dat bekend te maken aan de pers en aan het volk zodat ze kunnen voorkomen dat die witte mannen in onze bilgat gaan?


  Maak melding
 12. laat ze drugs smokkelen ik vind het niet zo erg als wapens handelaren de europeanen en de amerikanen verkopen wapens, arme mensen verkopen drug wat is zo erg aan.graag antwoord van pinto


  Maak melding
 13. No.1 en 6 ik ben het volledig met jullie eens.

  Kijk eens rond in Suriname en je kan zo de drugscriminelen aanwijzen.
  Maar niemand doet er wat aan.

  Heeft iemand grote bezittingen/huizen/auto’s of dure sierraden.
  Laat hem/haar maar aantonen hoe men deze dingen bekostigd heeft.

  kan men dat niet, dan kan je redelijkerwijs aannemen dat deze goederen/bezittingen met criminele activiteiten verworven zijn.

  Zoals ik al zo vaak op dit forum heb geroepen, al de bezittingen van deze criminelen in beslag nemen en verbeurd verklaren.

  Van de opbrengst van deze bezittingen de drugscriminaliteit bestrijden in alle vormen en in alle lagen van de bevolking ondanks de positie die men nu zou bekleden.

  Hoge straffen toedienen met verplichte werkzaamheden, zodat men niet in de gelegenheid is/komt om boze plannen uit te denken.
  Afmatten die lui en op deze manier gedwongen iets terug te doen voor de maatschappij die ze door hun handelwijze zoveel schade en kwaad berokkend hebben.

  Maar wat er nu gebeurt is gewoon een lachertje en geloof me men spreekt van een grote vangst, maar het is nog niet 1% van de totale hoeveelheid drugs die het land uit worden gesmokkeld.

  Op J.A.P. 100% controle invoeren, voor iedereen ongeacht kleur of ras of welke positie men ook bekleed.

  Diplomatieke onschendbaarheid kan gebruikt worden om deze spullen het land uit te smokkelen.

  Voor mijn part Venitiaan en alle ministers ook aan 100% controle onderwerpen, dan geven ze in dit opzicht het goede voorbeeld.


  Maak melding
 14. Legaliseren, kan ook maar dan krijg je een nog grotere economische crisis. Vele economien zullen tenonder gaan, want ze draaien alleen maar op coke.

  Waarom is roken en alcohol wel legaal, ze zorgen voor meer doden dan coke, tenzij er een bolletje kapot gaat in je maag????

  Ik ben voor legaliseren, dan heb je een hoop gezeik minder. Geef die junks gewoon via de dokter/apotheek hun coke, dan zul je zien dat het hele handel erin vanzelf stopt.


  Maak melding
 15. Het is grappig dat bijna alle reacties doen voorkomen alsof we alleen in Suriname een probleem hebben. Wij hebben junkies Nederland niet, wij hebben defecte bruggen en wegen en hebben het niet in de gaten, Nederland niet, 100% controle is goed want Surinamers zijn cocaineleveranciers, Nederlanders exporteren geen drugs, ook geen xtc. Iedereen kletst uit zijn nek maar niemand heeft zich er echt in verdiept. Het gekweekte beeld in Nederland over Suriname napraten en aannames doen is dom. Denk na voor je iets zegt. En de vraag om de afnemers aan te pakken om zo de leverancier de wind uit de zeilen te nemen is zeker valide. Maar vingerwijzen is makkelijker noh?


  Maak melding
 16. de medewerkers alles laten opsnuiven en daarmee hen doodziek maken en dat op beeld vastleggen en vertonen aan de hele wereld en vooral in suriname, want daar leven sommige mensen nog in een fantasie wereld en denken dat de nederlanders dom zijn… dom waren ze wel in 1978 of 1981; nu zijn ze dat niet…surinamers en drugs dealers die zich met drugs bezighouden; moeten nu echt eens een keertje hard leren werken, en anders moeten wij met hen weer als slaven laten werken, indien zij zich met drugs toelaten….duidelijk….


  Maak melding
 17. Erick je moet alles niet in het extreme trekken.
  Natuurlijk heeft Nederland ook problemen met drugs.
  Ook die criminaliteit moet aangepakt worden.
  Dat zal ik ook nooit onder stoelen of banken steken.
  In Nederland wordt heel veel wiet geteeld en XTC gefabriceerd.
  Natuurlijk moet dit ook aangepakt worden.
  Maar dat wil niet zeggen dat drugs in Suriname en de export daarvan getolereerd moeten worden.
  Maar waarom de zaak niet bij de bron aanpakken, daar waar het gefabriceerd wordt.
  Als alle drugsfabricerende landen geen drugs meer zouden maken/exporteren, is dit een stap op de goede weg.
  Maar weet je wat zo jammer is, in Suriname leven ongeveer 500.000 mensen.
  En als je ziet wat een kleine groep uit deze 500.000 mensen in staat is te exporteren, dan wordt je daar toch wel even stil van.
  Daarom kan het haast niet anders zijn dan dat drugscriminaliteit in een bepaald deel van de Surinaamse samenleving zo verstrengeld is dat het moeilijk is om uit te roeien.
  En waarom? Misschien dat bepaalde personen op hoge posities daar het fijne van zouden kunnen vertellen.


  Maak melding
 18. De reacties op dit bericht naar ik aan neem van geschoolde weldenkende mensen laat zien dat ze gebrainwashed zijn door hen die het groote public wil doen geloven dat alle drugs en slechtheid uit Suriname komt.

  Mensen denk alsublieft na: wie en welke kleur hebben die mensen die worden neer geknald in de drugs wereld in Nl( de meesten zijn niet zwart en ook geen surinamers), wie waren hun vrienden en in welke buurten en welke kasten van huizen bewoonden ze( het waren geen surnamers als vrienden die in dure buurten en kasten van huizen wonen. Welke kleur hebben de mensen die de drugs uit SU kochten.
  Mensen die zwart zijn kunnen niet zomaar in groote huizen en goede buurten wonen of in dikke auto’s rijden;ze worden namelijk altijd verdacht onderzocht hoe ze aan het geld komen. De gedachte van the powers that be: Laten we alle aandacht op Suriname vestigen ook voor de publieke opinie dan kunnen onze echt groote lucruatieve transporten rustig doorgaan.

  Er komt zoveel drugs uit Afghanistan, Iran, Pakistan, India en allerlei andere landen met onder andere NL als doorvoer haven er gaan miljarden om in deze business;Hier zitten echt geen zwarte surinamers tussen hoor, Andere bevolkings groepen hier in NL zijn de echte grote jongens maar daar houdt men de aandacht van weg bang voor het geloof van die groep, zou men zo een 100% ook bij moslims doen, I don’t think so.

  In Su wonen maar 500.000 mensen, hoeveel van deze mensen zijn in de grugshandel, laten we zeggen 1% = 5000, hoeveel van deze mensen werken op zanderij en hoeveel van de werknemers op de luchthaven werken bij de belading of hebben gereedschap om gedeelten het vliegtuig te demonteren en drug te verstoppen. U ziet waar ik heen wil. Zodra het vliegtuig aan komt 24 uur bewaking in en om het vliegtuig,Klaar maken voor vertrek;iedereen en alles wat het vliegtuig naderd om wat dan ook te doen wordt besnuffeld en bevoeld etc, alle bagage en passagiers worden gecontroleerd de drugs transporten vanuit SU is zo gestopt. Maar men wil hier in NL niet dat het stopt omdat o.a. werkgelegeheid douane,kmar etc etc. en zand in de ogen strooien/rook schermen op werpen voor de sheeple.

  Watcher


  Maak melding
 19. Schoemaker,
  Saka mi lit djaso na a halte disi. A bruku no priti bigi a no afu naai bigi. Als jij jou hersenen wil volstoppen met coca, dan doen je dat!


  Maak melding
 20. Inderdaad zijn de meesten, die neergeknald worden iv.m. drugsactiviteiten, geen zwarten.

  Des te wranger is het als blijkt dat Segabai, Rene Karamatali, Bryan Stein zijn geliquideerd om hun drugsactiviteiten.
  1 Van de verdachten in de zaak van Rene en Bryan, een Hindostaan, is een tokohouder uit Amsterdam Osdorp, die had gehoopt in Suriname verder zaken te kunnen doen.
  Mooi niet hij is terecht op 10 februari in Suriname opgepakt en daarna uitgeleverd aan Nederland.

  Niet alleen de degenen die handelen in drugs moeten opgepakt worden, maar ook de helers.
  Eigenlijk zijn de helers erger dan de drugdealers zelf. Door toedoen van de helers blijft de drugshandel bestaan.

  Ik vind het niet gek dat elke karaila (sopropo) doormidden wordt geknakt i.v.m. drugscrontrole.
  In de jaren 70 werd drugs in pompoenen gesmokkeld naar Nederland. De persoon die dat deed was een Hindostaan.

  Waarom nemen Surinamers na hun vakantie groenten mee naar Nederland, terwijl in NL alle Surinaamse groenten verkrijgbaar zijn.
  En als je dat toch wilt doen, koop dan de groenten op Zanderij zelf.
  Ben je verzekerd dat je de groenten mee kunt nemen naar Nederland.
  1 Tip, vraag altijd om het bonnetje als bewijs voor op Schiphol.


  Maak melding
 21. Jan nr 21. Je moet wel van de juiste informatie uitgaanen niet van denken dat en horen zeggen. Waar is de bron? Zijn dat de gebruikers of de producenten. Suriname exporteert geen drugs, het is doorvoerland voor b.v. Colombianen. Blijft overeind dat het beeld wordt geschapen in Nederland dt het bij jullie allemaal koek en ei is en de rest van de wereld oorzaak is van jullie ellende


  Maak melding
 22. @Erick

  Je probeert gewoon je eigenstraatje schoon te vegen en je kop in het zand te steken.

  Als er morgen weer iemand dood gereden is reageer je dan ook met “Daar hoeven we niets aan te doen want in de USA of in NL vallen veel meer doden door het verkeer!”

  Maakt niet uit waar SMe de coke vandaan haalt. Er zijn in SME nog steeds schoften die het massaal verhandelen en daarnaast sukkels die het slikken. En die moeten gewoon heel hard aangepakt worden.


  Maak melding
 23. Beste Erick,

  Je zal mij echt niet horen zeggen dat alles in Nederland koek en ei is
  Het tegendeel is waar.
  Ook hier kan ik als ik door Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht loop zo degene aanwijzen die drugscriminelen zijn.
  Maar ook in Nederland wordt er veel te slap opgetreden tegen dit soort lui.
  Maar dat ook in Suriname het probleem levensgroot is, heb ik met mijn eigen ogen kunnen waarnemen.
  Dus ik heb het niet van horen zeggen, maar rechtstreekse inside informatie.

  Dat de controle in Suriname veel strenger moet zijn ook op JAP en in de haven dat moge duidelijk zijn.
  Waar blijft die body-scan die naar ik gehoord had Nederland zou leveren? Is die er al en is deze ook operationeel?

  Drugshonden heeft Suriname deze al?

  Het moet toch niet zo moeilijk zijn om JAP drugsvrij te maken?
  Zo groot is het daar niet.

  En denk nu niet dat Suriname de zwarte piet krijgt toegeschoven, andere landen kunnen er ook wat van.

  Maar nu zitten we toevallig op een Suriname forum en ja alle gerelateerde Surinaamse artikelen zullen de revu passeren.


  Maak melding
 24. Erick, nederlanders expoteren weldegelijk xtc over dehele wereld en nederland produceert het ook en in nederland is het zeker geen koek en ei ook hier zijn junkies.
  En Hollanders klagen over dat de rest wereld de oorzaak is van hun ellende zeg jij nou dat valt wel meer hoor het enige wat ik hoor is dat veel surinamers roepen dat Holland de oorzaak is van de ellende van suriname.
  Of su nu een doorvoerhaven is of dat het zelf produceert doet niets af van het feit dat het uit Su komt.

  @watcher… Niet alle slecht dingen komen uit SU ook heel veel mooie en lieve dingen komen daar vandaan en hele lieve en mooie mensen. maar in het overige deel van jou verhaal zit een bron van waarheid


  Maak melding
 25. Jammer sommige ex-surinamers begrijpen het nog steeds niet. Hun eigen volk gunnen ze niet eens een stukje vrijheid en winst uit coca.

  Maar als Nederland in drugs handelt voor de ogen van heel de wereld, is dat de normaalste zaak van de wereld.

  Het zijn de gefrustreerde ex-surinamers die geen geld hebben om hun ex-moederland te bezoeken en lekker te genieten van een stukje echt natuur


  Maak melding
 26. Het is de mens eigen niet eerst naar zichzelf te kijken, de schuld bij zichzelf te zoeken, maar juist eerst naar anderen te kijken, anderen als schuldigen aan te wijzen.

  Suriname en Surinamers zijn niet bepaald lieverdjes als het gaat om drugs.


  Maak melding
 27. Laten we wel wezen , de meeste coke komt binnen via de wereldhaven Rotterdam. 28 kilo is peanut in relatie met wat Rotterdam binnen komt Maandelijks komt ruim 3000 kg binnen maar die wordt gehaald door de maffia dat weten de heren van de regering en de politie is van op de hoogte. Ik keur niet goed wat op Schiphol is gebeurt maar dit is om de aandacht af te leiden. Denk je dat 28 kilo genoeg is voor de dagelijkse consumptie voor de gebruikers, kom nou? De miljarden die door de h.h. coke baronnen binnen wordt gehaald is niet afhankelijk van 28kg die op Schiphol is onderschept, bullshit. De paleisen die worden gebouwd de P.C,Hooftstraat in Amsterdam, Projectontwikkelaars die ermee te maken hebben, dit is een crime van de witteboorden elite en niet van de armoezaaiers op Schiphol, die denken dat zij ook zo rijk zijn en ook invloed en macht hebben, sorry boys jullie worden gebruikt om de aandacht af te leiden dat Suriname Cokeland nummer 1 is en dat de politie alles onder controle heeft.
  Groet, Bravo


  Maak melding
 28. @schipper, je terekt alles in eeen verkeerd perspectief, su is niet cokeland nr 1 en die 28 kilo komt binnen namens de kleine jongens, horselaars die andere mensen voor hub karretje spannen mensen zoals slikkers die hun leven op het spel zetten voor wat geld. het gaat er niet om de hoeveelheid dat er binnen komt maar wel om de ferquentie hiervan het blijkt maar weer eens dat er op bijna elke vlucht vanuit su coke aan boordzit fo het nu 5 kilo is of 5 0ns daar gaat het om dat moet je zien te voorkomen kijk, een heel jaar 6 vluchten per week klm en/of slm maakt niet uit, en dan gemiddeld 1 kilo per vlucht reken maar uit hoeveel dat is per jaar. En dan nog het gevaarvoor die slikkers voor het geval er 1 knapt in het lichaam daarom moet die 100%


  Maak melding
 29. het gaat om het feit dat je als land niet mee hoeft te doen met maffia drugspraktijken, temeer deze regering front de amerikanen en de nedrlanders had gezegd die drugsbende NDP met wortel en tak te ontmantelen. Nu blijkt dat het de spuigaten uitloopt met handhaving op deze belofte.Ze hadden niet gedacht dat die zuidamerikaansetak van de onderwereld zich zo hebzuchtig en hardnekkig zou vestigen in onze lekkere Suriname. De staat heeft toegelaten dat de achterstandsbuurten die sociaal-economisch minder sterk zijn het eerste vervuild zijn geworden en vervuild zijn gebleven met die droga, zie flora,latour van dijk etc etc. We waarschuwen ons zelf toch niet in die boevenbuurten te verschijnen.Wie wonen er voornamelijk in de boevenbuurten? Wie is onderandere nu aan het verrijken met drugscorruptie, mensenhandel etc etc. Vooral alle kleine dealertjes die op straat ondernemen elke 5 of 10 eurie die ze heben gecoort afpakken, totdat de grote man 1 of 2 treetjes lager komt en dus zelf zijn waar op straat komt verkopen. het proces steeds herhalen. Want geld is hun hart. Pak hun hart af.


  Maak melding
 30. Ik vind dat die kaaskoppen hier hun bek moeten houden over Suriname en Surinamers, want zij vinden dat het aan de Surinamers ligt, ok maar van wie hebben de Surinamers dat geleerd dan?? Die Nederlanders roofden toch schepen en plunderden andere landen om alles mee te nemen naar NL om het daar op te bouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES